DSP BUCUREȘTI: 75 de beneficiari și angajați din centre de îngrijire și asistență socială, confirmați cu SARS-CoV-2. Ce amenzi au primit responsabilii

Redactor:
Madalina Prundea
DSP BUCUREȘTI: 75 de beneficiari și angajați din centre de îngrijire și asistență socială, confirmați cu SARS-CoV-2. Ce amenzi au primit responsabilii
Mulți bătrâni din centrele rezidențiale au pierdut lupta cu noul coronavirus

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a identificat, în urma unui control, 75 de persoane care au fost confirmate pozitiv cu infecția cu noul coronavirus în centre rezidențiale de îngrijire și asistență pentru persoane dependente, atât din randul personalului medical și de îngrijire cât și din cadrul persoanelor internate.

Urmare apariției cazurilor confirmate de SARS-CoV-2 pozitiv în centre rezidențiale de îngrijire și asistență pentru persoane dependente, atât din randul personalului medical și de îngrijire cât și din cadrul persoanelor internate, personalul de specialitate din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București a efectuat un control în data de 24 mai, a anunțat luni instituția, printr-un comunicat de presă.

Nu s-au luat toate măsurile pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

În urma acțiunii de control, au fost identificate 75 de persoane, atât din randul personalului angajat al centrului cât și din rândul beneficiarilor, confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2.

Inspectorii DSP au constat că nu au fost instituite, de către personalul medico-sanitar și administrativ, toate măsurile care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile, respectiv neefectuarea dezinfecției terminale prin nebulizare, nu au fost stabilite spații special amenajate pentru echiparea/dezechiparea personalului angajat, nu au fost actualizate procedurile specifice.

„Pentru neinstituirea și neaplicarea de către personalul medico-sanitar și administrativ a măsurilor care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile, a fost aplicată amenda contravențională, persoanei responsabile, conform prevederilor HG nr. 857/2011, în valoare de 20.000 lei”, a anunțat instituția.

DSP recomandă limitarea internărilor

Conform comunicatului DSP București, în urma controlului s-a recomandat respectarea, în continuare, a măsurii de limitare a internărilor precum și interzicerea vizitelor aparținătorilor.

În plus, inspectorii DSP au indicat supravegherea zilnică, clinică și epidemiologică, atât a beneficiarilor din cămin cât și a personalului, cu monitorizarea temperaturii și a simptomtologiei, cu anunțarea telefonică imediată la DSPMB, cu repetarea exsudatelor nazale și faringiene la apariția simptomelor.

După testare, suspecți ar trebui grupați în saloane/dormitoare și izolați, până la aflarea rezultatului, când se va acționa conform metodologiei, a recomandat DSP București

DSP a mai recomandat intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție precum și efectuarea curățeniei terminale/dezinfecției terminale, inclusiv prin nebulizare, atât în saloane/dormitoare cât și în spațiile comune, reinstruirea personalului cu privire la obligativitatea purtării echipamentului de protecție și actualizarea procedurilor specifice, în conformitate cu metodologia supravegherii infecției cu COVID-19.

Conform celor mai recente date ale Ministerului Muncii, din 16 mai, 360 de angajați din centrele rezidențiale din țară au fost infectați cu noul coronavirus, iar doi lucrători din sistemul de asistență socială și-au pierdut viața.

Conform situției la nivel național de la acea dată, 0,2% din totalul beneficiarilor au decedat ca urmare a infectării cu virusul COVID-19, respectiv 122 de vârstnici și adulți cu dizabilități, iar 1,15% din totalul beneficiarilor din sistem sunt infectați cu virusul COVID-19, respectiv 657 persoane, dintre care 17 copii. Nu s-a înregistrat niciun deces în rândul copiilor. La acea dată erau 436 de beneficiari vindecați.

Cel mai mare focar din sistemul de asistență socială din țară este cel de la Căminul de bătrâni „Sf. Ilie” din Galați, unde peste o sută de bătrâni beneficiari și angajați au fost confirmați cu infecția cu SARS-CoV-2 și mulți și-au pierdut viața.

De amintit că, după modelul cadrelor medicale, și angajații din centrele rezidențiale primesc un stimulent de risc social, conform unei hotărâri recente a Guvenului.

MEGA-LOVITURĂ pentru Universitatea Craiova. Fotbalistul care a rupt plasele în Italia, Elveţia şi Portugalia semnează...
Fosta iubită a lui Dani Mocanu, luată la mișto de Cheloo: 'Câte clase ai?' Răspunsul...
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Dezvăluiri uluitoare: fiul lui Ilie Dumitrescu vindea cocaină amestecată cu Paracetamol și fura la cântar!
O nouă lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ce se întâmplă acum cu avocata din Iaşi
Vaccinare anti-Covid-19 în România: Liber la programări pentru imunizare cu serul Pfizer. Persoanele care se...
BANCUL ZILEI – Blondele și sexul zgomotos
VIRAL. O femeie și-a folosit lenjeria intimă pe post de mască de protecție după ce...
Fosta iubită a lui Dani Mocanu, luată la mișto de Cheloo: 'Câte clase ai?' Răspunsul...
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Pericolul ascuns în cănile cu ceai. Greșeala fatală pe care o fac românii care nu...
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide