PESCUIT. Ce nu trebuie să mai facă administratorii de amenajări piscicole. Are legătură siguranța și limitarea efectelor pandemiei de COVID-19

PESCUIT. Ce nu trebuie să mai facă administratorii de amenajări piscicole. Are legătură siguranța și limitarea efectelor pandemiei de COVID-19
Ministrul Agriculturii explică modificările aduse Ordinului nr. 143/949/2020, care vizează pescuitul recreativ / Sursă foto: Alexandra Pandrea / Gândul.ro
Publicat: 04/06/2020, 14:59

Interzicerea socializării, impusă pescarilor de către administratorii de amenajări piscicole, nu va mai figura în noua formă a Ordinului 143/949/2020 privind aprobarea regulamentului de practicare a pescuitului recreativ în condiții de siguranță și de limitare a efectelor pandemiei de COVID-19 în cadrul amenajărilor piscicole și habitatelor piscicole naturale.

De asemenea, noua formă a actului normativ, transmisă Ministerului Sănătății, cuprinde și precizarea că purtarea măștilor până la momentul accesului în perimetrul locului de pescuit nu mai este obligatorie.

Potrivit precizărilor ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, ordinul comun al Ministerului Agriculturii și al Ministerului Sănătății impune „niște reguli, niște rigori”, în vederea limitării răspândirii pandemiei de coronavirus și a fost făcut cu consultarea administratorilor amenajărilor piscicole.

„Am reformulat și am scos câteva dintre articolele vechiului ordin. S-a scos obligativitatea ca administratorii să impună interzicerea socializării”.

„Apoi, administratorii vor permite prezența vizitatorilor în perimetrul locului de pescuit. De asemenea, din obligațiile pescarilor recreativi s-au scos acele articole care se refereau la evitarea socializării cu alți pescari, purtarea măștilor până la momentul accesului în perimetrul locului de pescuit.

„Au rămas ca pescarii să aibă obligativitatea de a lăsa perimetrul de pescuit curat și să respecte cu strictețe regulamentul amenajării piscicole, urmând ca aceia care gestionează amenajările piscicole, să-și stabilească prin regulament care sunt regulile în interior.

„De asemenea, s-a eliminat păstrarea distanței de minimum 1,5 metri între pescarii recreativi și evitarea oricărei forme de socializare cu alți pescari recreativi participanți în aceeași zonă de pescuit.

„Aceasta este forma care a plecat azi dimineață spre Ministerul Sănătății unde, sper, ca cei de acolo să avizeze modificările pe care noi le-am făcut la acest ordin privind regulamentul de practicare a pescuitului recreativ”, a declarat Oros, joi, 4 iunie 2020.

Liber la consumul de alcool

Totodată, ministrul de resort a precizat că a fost scos punctul f din articolul 1 al ordinului care se referea la interzicerea consumului de alcool şi al grătarelor, dar și la prezenţa vizitatorilor (punctul i) şi la intrarea în spaţiul amenajat să folosească un termometru non-contact (punctul e).

„Masca trebuie să o poarte doar atunci când vine cel de la administraţia piscicolă, când ia contact cu personalul, când se fac verificări”, a explicat şeful MADR.

Obligațiile anterioare ale administratorilor de amenajări piscicole

În forma publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 463 din 2 iunie 2020, Regulamentul din 28 mai 2020 prevedea la articolul 2, litera a), ca pescarii să poarte măștile de protecție până la momentul accesului în perimetrul locului de pescuit pus la dispoziția acestora și de la momentul părăsirii locației, la plecare.

De asemenea, punctul d) prevedea evitarea socializării cu alți pescari sau alți participanți la activitate, precum și păstrarea distanței minime de 10 metri între pescarii recreativi (punctul c).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O femeie din India a inhalat un ac decorativ care i-a ajuns în plămâni