PESCUIT. Ce nu trebuie să mai facă administratorii de amenajări piscicole. Are legătură siguranța și limitarea efectelor pandemiei de COVID-19

PESCUIT. Ce nu trebuie să mai facă administratorii de amenajări piscicole. Are legătură siguranța și limitarea efectelor pandemiei de COVID-19
Ministrul Agriculturii explică modificările aduse Ordinului nr. 143/949/2020, care vizează pescuitul recreativ / Sursă foto: Alexandra Pandrea / Gândul.ro
Publicat: 04/06/2020, 14:59

Interzicerea socializării, impusă pescarilor de către administratorii de amenajări piscicole, nu va mai figura în noua formă a Ordinului 143/949/2020 privind aprobarea regulamentului de practicare a pescuitului recreativ în condiții de siguranță și de limitare a efectelor pandemiei de COVID-19 în cadrul amenajărilor piscicole și habitatelor piscicole naturale.

De asemenea, noua formă a actului normativ, transmisă Ministerului Sănătății, cuprinde și precizarea că purtarea măștilor până la momentul accesului în perimetrul locului de pescuit nu mai este obligatorie.

Potrivit precizărilor ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, ordinul comun al Ministerului Agriculturii și al Ministerului Sănătății impune „niște reguli, niște rigori”, în vederea limitării răspândirii pandemiei de coronavirus și a fost făcut cu consultarea administratorilor amenajărilor piscicole.

„Am reformulat și am scos câteva dintre articolele vechiului ordin. S-a scos obligativitatea ca administratorii să impună interzicerea socializării”.

„Apoi, administratorii vor permite prezența vizitatorilor în perimetrul locului de pescuit. De asemenea, din obligațiile pescarilor recreativi s-au scos acele articole care se refereau la evitarea socializării cu alți pescari, purtarea măștilor până la momentul accesului în perimetrul locului de pescuit.

„Au rămas ca pescarii să aibă obligativitatea de a lăsa perimetrul de pescuit curat și să respecte cu strictețe regulamentul amenajării piscicole, urmând ca aceia care gestionează amenajările piscicole, să-și stabilească prin regulament care sunt regulile în interior.

„De asemenea, s-a eliminat păstrarea distanței de minimum 1,5 metri între pescarii recreativi și evitarea oricărei forme de socializare cu alți pescari recreativi participanți în aceeași zonă de pescuit.

„Aceasta este forma care a plecat azi dimineață spre Ministerul Sănătății unde, sper, ca cei de acolo să avizeze modificările pe care noi le-am făcut la acest ordin privind regulamentul de practicare a pescuitului recreativ”, a declarat Oros, joi, 4 iunie 2020.

Liber la consumul de alcool

Totodată, ministrul de resort a precizat că a fost scos punctul f din articolul 1 al ordinului care se referea la interzicerea consumului de alcool şi al grătarelor, dar și la prezenţa vizitatorilor (punctul i) şi la intrarea în spaţiul amenajat să folosească un termometru non-contact (punctul e).

„Masca trebuie să o poarte doar atunci când vine cel de la administraţia piscicolă, când ia contact cu personalul, când se fac verificări”, a explicat şeful MADR.

Obligațiile anterioare ale administratorilor de amenajări piscicole

În forma publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 463 din 2 iunie 2020, Regulamentul din 28 mai 2020 prevedea la articolul 2, litera a), ca pescarii să poarte măștile de protecție până la momentul accesului în perimetrul locului de pescuit pus la dispoziția acestora și de la momentul părăsirii locației, la plecare.

De asemenea, punctul d) prevedea evitarea socializării cu alți pescari sau alți participanți la activitate, precum și păstrarea distanței minime de 10 metri între pescarii recreativi (punctul c).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață