Alin Suciu, medic la Spitalul din Oradea: ”Suntem pe o pantă ascendentă, extrem de periculoasă, iar dacă nu facem ceva repede și bine vom ajunge în situația care a fost în Italia”

Alin Suciu, medic la Spitalul din Oradea: ”Suntem pe o pantă ascendentă, extrem de periculoasă, iar dacă nu facem ceva repede și bine vom ajunge în situația care a fost în Italia”
Testele rapide pentru coronavirus, aflate în România, nu sunt de încredere. Anunțul făcut de un cunoscut medic: “S-au folosit mult, fără să aibă relevanță!”
Publicat: 15/10/2020, 14:06
Actualizat: 15/10/2020, 14:15

România a depășit, din nou, numărul de 4.000 de persoane infectate cu noul coronavirus, în 24 de ore, iar situația de la ATI este alarmantă, fiind internați 721 de pacienți. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, astăzi, că au fost înregistrate 4.013  cazuri noi de COVID-19. Alți  73 de români au murit din cauza ”virusului ucigaș”.

În acest context medical extrem de dificil, medicul Alin Suciu, de la Spitalul din Oradea – cel care a făcut parte din echipa de medici care a acordat ajutor în Italia, în perioada de vârf a pandemiei -, avertizează că ne aflăm pe o pantă ascendentă periculoasă, iar dacă nu vor fi luate toate măsurile necesare – ”repede și bine” – România poate ajunge în situația în care se afla, acum câteva luni, Italia.

”Cifrele sunt mai mult decât îngrijorătoare. Este firesc ca la un număr atât de mare de pacienți diagnosticați, numărul pacienților care necesită terapie intensivă să crească. Este nevoie de foarte multă atenție și de o foarte bună comunicare a autorităților cu societatea civilă. Autoritățile iau niște decizii foarte bune, îndruma populația spre ceea ce e de făcut pentru a limita răspândirea virusului”, a declarat medicul Alin Suciu la Digi 24.

”Dar nu de multe ori răspunsul e firesc și din partea populației. Există nunți, botezuri, petreceri în care nu se respectă numărul populației maxim admis”

Alin Suciu

Alin Suciu: ”Asta ne va duce spre o îngreunare a sistemului sanitar, care deja e copleșit”

Atrăgând atenția asupra faptului că sistemul sanitar din România este deja ”copleșit”, Alin Suciu recomandă o colaborare permanentă și o mobilizare comună, la toate nivelurile, pentru ca reducerea răspândirii noului coronavirus să fie redusă.

Totul este cu atât mai complicat în această perioadă, pentru că va părea gripa sezonieră, iar medicii pot ajunge în situația nedorită în care – în primele 24-48 de ore – nu vor putea să pună ”un diagnostic diferențial”.

”Va trebui să conlucrăm și să punem umărul ca să reducem răspândirea virusului. Altfel, în această perioadă în care se vor suprapune gripele, din păcate vom fi în situația în care să nu putem pune diagnostic diferențial în primele 24-48 de ore și asta ne va duce spre o îngreunare a sistemului sanitar, care deja e copleșit”, mai spune medicul de la Spitalul Oradea.

”Revin la rugămintea de a lua exemplul de bune practici atât în ceea ce privește disciplina arătată de populație – stătea în casă și făcea deplasările necesare. Nu existau petreceri, adunări câmpenești, nunți, botezuri, locuri în care nu putem fi pe de-a întregul atenți. Dacă mergem la o nuntă, ne bucurăm de eveniment și inevitabil ajungem să fim foarte apropiați și riscul de diseminare crește”

Alin Suciu, medic la Spitalul din Oradea

”Suntem pe o pantă ascendentă, extrem de periculoasă. Dacă nu facem ceva repede și bine vom ajunge în situația care a fost în Italia”, încheie medicul Alin Suciu, potrivit sursei citate.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O femeie a câștigat 1 milion de dolari la loterie de două ori în 10...