Unitatea mobilă de ATI a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara a rămas fără căldură. Pacienții au cerut să fie sedați, pentru că tremurau de frig

Unitatea mobilă de ATI a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara a rămas fără căldură. Pacienții au cerut să fie sedați, pentru că tremurau de frig
FOTO: Libertatea
Publicat: 19/10/2020, 19:57
Actualizat: 19/10/2020, 20:10

Unitatea mobilă de Anestezie și terapie intensivă (ATI) de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a rămas fără căldură, după ce s-a stricat instalația de încălzire.

Cei 10 pacienți cu forme severe de Covid-19, tratați în TIR-ul ATI al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș, instalat în curta spitalului, au fost transferați, luni, în spital, pentru că în interior erau doar 13 grade Celsius.

Unitatea mobilă cu 12 paturi a ISU instalată, în luna iulie, în curtea Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara a avut probleme și în timpul verii.

Atunci, instalația de climatizare a făcut cu greu față temperaturilor ridicate, iar surse din spital spun că bolnavii de Covid-19 primeau perfuzii ca să nu se deshidrateze, potrivit Libertatea.

Instalația a cedat din nou, în acest weekend, iar luni dimineață, cei zece pacienți internați în unitatea mobilă au cerut să fie sedați, pentru că tremurau de frig. Păturile și caloriferele nu au fost suficiente, așa că medicii au decis să îi mute în spital, pe Secția de Chirurgie Toracică.

„Avem 14 în total la ATI. Îi mutăm pe cei din unitatea mobilă pe Chirurgie Toracică, pentru că nu face față coolerul de încălzire, până cei de la ISU remediază problema. Dacă afară sunt 2-4 grade, în tir sunt 13-14. Noi i-am încălzit cu calorifere și pături, dar atât am putut face”, a precizat directorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea.

Medicii timișoreni au fost nevoiți chir să trimită pacienți care aveau nevoie de ATI la spitalele din Reșița și Arad.

În Timiș au fost depistate 66 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, iar numărul total de bolnavi de Covid-19 înregistrat de la începutul pandemiei a ajuns la 6.021.

Bilanț coronavirus. 2.466 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, la doar 8.040 de teste efectuate. La ATI sunt 757 de pacienți

În ultimele 24 de ore, GCS a raportat 2.466 de cazuri noi de COVID-19 în România, la numai 8.040 de teste efectuate.

Peste 30% dintre testele efectuate în 24 de ore sunt pozitive. 59 de persoane bolnave de Covid-19 au decedat, iar la Terapie Intesnivă sunt îngrijiți 757 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

În București au fost raportate 581 de cazuri noi, iar rata de incidență în Capitală, din ultimele 14 zile este de 3,19 la mia de locuitori.

Până astăzi, 19 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 182.854 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

132.082 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.466 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Școlile din Capitală intră în scenariul roșu. Deciziile Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a constatat, în cadrul ședinței de luni, depășirea pragului de incidență de 3 cazuri la mia de locuitori și aplicarea măsurilor care se vor aplica, respectiv purtarea obligatorie a măștilor în toate spțiile deschise, trecerea școlilor în scenariul roșu și suspendarea activității, pentru următoarele 14 zile, în restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc din Capitală.

Sunt vizate inclusiv creștele și universitățile

Activitatea didactică față în față de suspendă în unitățile de învățământ, inclusiv creșe și universități, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției prefectului București, Mariana Stancu-Țipișcă, după ședința CMBSU.

Decizia CMBSU vine după ce incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile anunțată de GCS a fost de 3,19 la mia de locuitori.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii