România, a doua țară din Europa privind mortalitatea din cauza Covid-19. Care sunt țările cu un număr foarte mic de decese

România, a doua țară din Europa privind mortalitatea din cauza Covid-19. Care sunt țările cu un număr foarte mic de decese
FOTO - ilustrativ: Alexandra Pandrea
Publicat: 21/10/2020, 02:49

În cea mai recentă raportare a Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor, cea de marți, 20 octombrie, România are o rată a deceselor, în ultimele 14 zile, de 4,5 la 100.000 de locuitori. Doar situația din Cehia este mai gravă, acolo unde rata este de 7,1. Astfel, țara noastră este a doua din Europa în ceea ce privește mortalitatea din cauza Covid-19.

Pe locul trei se află Spania, cu o rată a deceselor la 14 zile de 3,8, urmată de Ungaria și Belgia.

În schimb, sunt și țări europene cu un număr foarte mic de decese. În Finlanda și Estonia, rata este de doar 0,1 decese la suta de mii de locuitori în ultimele două săptămâni.

Cea mai populată țară europeană, Germania, înregistrează o rată de 0,3, iar Italia, una dintre cele mai afectate țări de pandemie în primul val, are o rată de 1.

Încă 3.400 cazuri noi de coronavirus în România, în ultimele 24 de ore. Record de pacienți la ATI. Care este bilanțul deceselor

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat încă 3.400 de cazuri noi de coronavirus în România. La ATI sunt internați 768 de pacienți, un adevărat record negativ. 65 de persoane au decedat, răpuse de COVID-19, de la ultima raportare.

Până pe 20 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 186.254 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 134.395 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.400 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Raed Arafat, despre posibilitatea ca România să fie în situația Italiei: „Nu suntem acolo. Putem suplimenta cu încă 400 de paturi de ATI”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, susține că autoritățile se așteptau la creștere numărului de cazuri COVID-19, însă nu se așteptau să fie atât de mare.

În același timp, doctorul este de părere că în secțiile ATI se poate face o suplimentare de încă 400 de paturi, astfel încât România să nu ajungă în situața Italiei – „Oamenii au circulat cum au vrut”, a punctat șeful DSU în cursul serii de marți, 20 octombrie.

Raed Arafat susține că unul dintre factorii care a dus la creșterea numărului de cazuri COVID-19 din România este vidul legislativ, perioadă în care autrotățile nu au mai avut pârghiile legale de impunere a măsurilor de prevenție și de sancționare a celor care nu le respectă.

Ministerul Sănătății suplimentează locurile la ATI în spitalele din București, pentru cazurile de Covid-19. Cum vor fi repartizate peste 100 de paturi

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, au decis, marți, în urma unei evaluări, suplimentarea locurilor la ATI în spitalele din București pentru bolnavii de Covid-19. În plus, „Floreasca” și „Sf. Ioan” au fost desemnate spitale suport COVID pentru ATI. Află cum vor fi repartizate peste 100 de paturi!

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Economie în vacanță. Cum eviți capcanele care îți toacă banii în călătorii
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Samuel Colt, inventatorul revolverului. „Oamenii buni din această lume sunt foarte departe de a fi...