Directorul unei mari companii nu crede că angajatii săi vor mai reveni full-time la birou, după pandemie: „Pare un aspect deja învechit”

Directorul unei mari companii nu crede că angajatii săi vor mai reveni full-time la birou, după pandemie: „Pare un aspect deja învechit”
FOTO: Caracter ilustrativ
Publicat: 17/01/2021, 09:27
Actualizat: 17/01/2021, 13:18

Şeful gigantului anglo-olandez Unilever, Alan Jope, a declarat că angajaţii companiei nu vor mai lucra niciodată cinci zile pe săptămână în cadrul birourilor, afirmând că pandemia de COVID-19 va transforma radical modul în care muncim, scrie The Guardian, citat de Ziarul Financiar (ZF).

Nu cred că ne vom întoarce vreodată la modelul de cinci zile de muncă de birou pe săptămână. Pare un aspect deja învechit”, spune Alan Jope.

Directorul spune că firma îşi încurajează toţi angajaţii să se vaccineze împotriva coronavirusului şi exclude din start imunizarea obligatorie a acestora, dar îi va testa în mod regulat pe cei care nu doresc să se inoculeze.

El a mai adăugat că Unilever va studia mai multe tipare de muncă după ce pandemia a scos la iveală faptul că schimbările radicale pot apărea mult mai rapid decât ne-am fi imaginat iniţial.

În noul context mondial, CEO-ul nu se aşteaptă ca angajaţii din Europa de Vest şi America de Nord să se întoarcă la birou mai devreme de luna aprilie, declarând că firma va folosi o „modalitate hibrid” prin care va alterna telemunca şi munca la birou.

Unilever anunţa, la sfârşitul anului trecut, că toţi angajaţii din Noua Zeelandă vor lucra patru zile pe săptămână pentru o perioadă de 12 luni.

Dacă experimentul va îmbunătăţi nivelul de performanţă, compania intenţionează să aplice modelul pentru toţii angajaţii companiei.

Unilever, a treia cea mai valoroasă companie din cadrul Bursei din Londra, fiind producătorului unor branduri precum Dove, Lipton, Persil şi Knorr, are aproximativ 150.000 la nivel global.

Metoda prin care un antreprenor vrea să își convingă angajații să se vaccineze anti-COVID-19: „Asta am voie să fac!”

Mulți antreprenori din industria HoReCa sunt pro-vaccinare, mai ales în contextul în care acest lucru ar facilita redeschiderea restaurantelor, hotelurilor ș.a.m.d. Unii deja s-au gândit la metode prin care să își convingă angajații să se vaccineze anti-COVID-19.

Antreprenorul Dragoș Dumitrescu, care are 41 de angajați, a susținut că își dorește ca toți angajații săi să se vaccineze, însă știe că nu are cum să îi oblige, potrivit declarațiilor făcute în cursul serii de miercuri, 6 ianuarie, la Digi24.

Acesta subliniază faptul că le-ar putea solicita în schimbă să vină în fiecare zi la serviciu cu un test de COVID-19 negativ, ceea ce ar putea să îi determine să se vaccineze.

Antreprenor: „O să-i pun să vină în fiecare zi cu câte un test COVID”

Nu e legal să obligi, suntem în 2021, dar voi încerca să fie cumva o obligativitate treaba asta. Dacă nu o să se vaccineze, dacă nu o să înțeleagă că este bine pentru toată lumea, o să-i pun să vină în fiecare zi cu câte un test COVID, să văd că sunt negativi – să vedem dacă pot să facă treaba asta – pentru că asta am voie să fac”, a declarat Dragoș Dumitrescu.

Acesta și-a explicat alegerea subliniind faptul că cei care lucrează în industria HoReCa înțeleg cât de grea este situația actuală pentru toți cei implicați.

„Cine lucrează în industria HoReCa știe foarte bine despre ce e vorba, și cu angajații, și cum merg lucrurile, mai ales în momentul acesta. Este foarte greu (…) Eu am încercat din martie, de când este această pandemie/criză, să țin toți angajații. N-am dat pe nimeni afară și din cauza asta am acumulat datorii către stat de peste 100.000 de euro”, a mai susținut antreprenorul.

De asemenea,Dragoș Dumitrescu a adăugat că „în mare parte” angajații lui vor să se vaccine împotriva COVID-19.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Trupul neînsuflețit al lui Naomy va fi adus în România! Când și unde va fi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Se CONFISCĂ BANII românilor. Decizia se aplică deja peste tot în România
Florin Piersic, dus la ATI. Ar putea fi transferat la Viena
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro