Rectorul UMF București: 1.500 de persoane au fost imunizate în debutul maratonului vaccinării

Rectorul UMF București: 1.500 de persoane au fost imunizate în debutul maratonului vaccinării
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Viorel Jinga (s), alături de premierul Florin Cîțu (FOTO: Alexandra Pandrea)
Publicat: 07/05/2021, 19:55
Actualizat: 07/05/2021, 22:13

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie ( UMF) „Carol Davila”, Viorel Jinga, a declarat – vineri – că, în aproximativ două ore şi jumătate de la debutul maratonului vaccinării anti-COVID din Bucureşti, au fost imunizate aproximativ 1.500 de persoane – 1.200 la centrul de la Sala Palatului şi 300 la cel de la Biblioteca Naţională.

„După ce a bătut gongul de trei ori la ora 16,00, moment emoţionant pentru toată lumea, pentru că acest gong nu a mai bătut de multă vreme pentru a începe un spectacol, nu a început un spectacol, deşi era coadă afară ca la un spectacol bun, a început maratonul vaccinării în Bucureşti. Din datele preliminare pe care le avem, (…) s-au numărat rapid dozele – 1.200 de doze la Sala Palatului şi 300 la Biblioteca Naţională”, a precizat Jinga.

El a adăugat că la centrul de la Biblioteca Naţională, unde sunt doar 10 cabinete de vaccinare anti-COVID, este coadă foarte mare, de aceea directorul STB a aprobat o linie specială de transport.

„Am spus de mai multe ori în cursul zilei de astăzi că invit, foarte mult, la Sala Palatului. (…) E bine să vină la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete şi este mult mai rapidă şi mai facilă vaccinarea şi nu se stă foarte mult la coadă. (…) Sperăm să fie o acţiune reuşită până la final”, a afirmat rectorul UMF, la centrul de vaccinare organizat la Sala Palatului.

La rândul său, directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), Vasile Apostol, a subliniat că, în acest moment, în sistemul de sănătate, „proiectul zero” îl reprezintă vaccinarea anti-COVID.

„Ne bucurăm să facem parte şi din acest proiect (Maratonul de vaccinare din Bucureşti). (…) Primăria Capitalei, la acest moment, în afară de acest parteneriat pe care îl vom duce la bun sfârşit, (…) are două centre de vaccinare pe care le administrează, centrul de vaccinare de la Centrul metropolitan, cu 14 puncte de vaccinare, unde până astăzi avem 50.000 de cetăţeni vaccinaţi, iar de săptămâna trecută (…), la fel, într-un parteneriat cu UMF, avem primul drive thru din Bucureşti, în Piaţa Constituţiei, unde, până astăzi, sunt vaccinaţi 7.000 de cetăţeni. Şi mesajul meu şi mesajul nostru, instituţional, este de a veni şi de a ne vaccina, pentru că (…) numai aşa ne putem relua viaţa”, a spus Vasile Apostol.

Directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Vasile Apostol (în costum) / FOTO: Alexandra Pandrea

Maratonul vaccinării din Bucureşti se desfăşoară în perioada 7 – 10 mai.

Maraton de vaccinare în București. Premierul Florin Cîțu, la centrul de la Sala Palatului: „România este pe drumul cel bun și este mai aproape de normalitate”

Premierul Florin Cîțu a vizitat,vineri, Sala Palatului, acolo unde are loc maratonul de vaccinare din București. Un alt centru este la Biblioteca Națională a României.

La intrare a fost primit de Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, organizatorul Maratonului Vaccinării. Totodată, i-a fost măsurată temperatura: „Sunteți bine, n-aveți febră”, a fost răspunsul persoanei care se ocupă cu această acțiune.

Florin Cîțu a stat de vorbă cu Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, și cu Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, care chiar a vaccinat mai multe persoane la acestu centru.

El a declarat, printre altele, că prin astfel de evenimente se fac pași importanți pentru revenirea la normalitate.

Veți vedea că deciziile pe care le vom anunța în curând vor arata că România este pe drumul cel bun și este mai aproape de normalitate”, a afirmat prim-ministrul Cîțu.

Maraton de vaccinare în București. Vor fi trei zile și trei nopți de vaccinare non-stop, la Sala Palatului și Biblioteca Națională

Maratonul vaccinării anti-COVID din București începe vineri, la ora 16.00 și se încheie luni, la ora 08.00. La Biblioteca Națională și la Sala Palatului vor fi 50 de cabinete de vaccinare, iar cei care vor veni să se vaccineze, fără programare, vor primi ser Pfizer.

În cele trei zile și trei nopți vor vaccina 1.200 de voluntari, medici, asistenți medicali, rezidenți și studenți. Printre medicii care vor administra vaccin anti-COVID la maratonul din Bucureşti este și coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă.

Cabinetele de vaccinare pot primi toate persoanele care vor să se vaccineze, indiferent dacă sunt din București sau alte localități. Vaccinarea se poate face a fi nevoie de programare, cei care ajung în cele două centre având nevoie doar de buletin.

Fără sancțiuni pentru persoanele care se vaccinează după ora 22.00

Coordonatorul campaniei de imunizare împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că persoanele care doresc să se vaccineze, se pot deplasa în Capitală şi după ora 22.00, când intră în vigoare restricțiile de circulație stabilite în perioada stării de alertă.

“Există o menţiune expresă în Hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Bucureşti. Practic, persoanele care se prezintă la vaccinare după ora 22,00 sunt exceptate de la această restricţie şi se pot prezenta la vaccinare”, a spus şeful CNCAV.

Valeriu Gheorghiță a precizat că persoanele care merg să se vaccineze după ora 22.00 vor puteaa prezenta, la un eventual control al polițiștilor, dovada de vaccinare, care atestă unde au fost posesorii acestora.

Și prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că deplasarea între 22.00 si 05.00, când este restricționată circulația, este permisă pentru vaccinarea anti-COVID, care intră la categoria tratament medical.

Prefectul a precizat că persoanele care merg orele 22.00 și 05.00 să se vaccineze la centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională, deschise pentru maratonul vaccinării din București, trebuie să aibă și declarația pe proprie răspundere.

Documentul poate fi descarcat si pe telefon, din aplicația Declarație propria răspundere și poate fi completată cu toate datele, fiind posibilă și semnătura electronică.
Există această aplicație simpatică în care vă puteți face într-un minut declarația pe propria răspundere dacă doriți să vă vaccinați la 2 dimineața, de exemplu. Super simplu! Și merge și pentru alte motive, desigur”, a scris prefectul pe pagina sa de Facebook.

Maraton de vaccinare în București. La centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională se poate ajunge și noaptea, cu autobuze STB

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat – joi – pe pagina sa de Facebook, că mai multe linii de autobuz ale Societății de Transport București (STB) vor circula și noaptea, în timpul maratonului de vaccinare.

Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare, începând de vineri la ora 16 și până luni la ora 8”, a precizat Nicușor Dan.

Edilul Capitalei a reamintit, tot pe rețeaua de socializare, că prin colaborarea dintre Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davilla”, Primăria Capitalei și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) vor fi deschise non-stop 50 de puncte de vaccinare în două locații centrale din Capitală: Sala Palatului și Biblioteca Națională.

Peste 92.000 de persoane vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore. Numărul românilor imunizați din decembrie a depășit 3,5 milioane

Peste 92.000 de persoane au fost vaccinate împotriva Covid-19 în ultimele 24 de ore, în România. Potrivit raportărilor oficiale, numărul românilor imunizați de la debutul campaniei a depășit 3,5 milioane.

Potrivit raportărilor oficiale, bilanțul persoanelor imunizate cu una sau două doze, de la începutul campaniei de vaccinare în România, a ajuns la 3.529.427, dintre care 2.251.795 au fost vaccinate cu ambele doze.

2.781.376 au fost vaccinate cu serul Pfizer, 319.146 cu Moderna, 426.251 cu AstraZeneca și 2.654 cu Johnson&Johnson, dintre care 1.495 în ultimele 24 de ore.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se stabilește chiar mâine, 30 aprilie. Decizia care este obligatorie în România
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto