Maraton de vaccinare în București. Premierul Florin Cîțu, la centrul de la Sala Palatului: „România este pe drumul cel bun și este mai aproape de normalitate” (FOTO-VIDEO)

Maraton de vaccinare în București. Premierul Florin Cîțu, la centrul de la Sala Palatului: „România este pe drumul cel bun și este mai aproape de normalitate” (FOTO-VIDEO)
Premierul Florin Cîțu, în vizită la centrul de la Sala Palatului (FOTO: Alexandra Pandrea)
Publicat: 07/05/2021, 19:06
Actualizat: 07/05/2021, 21:56

Premierul Florin Cîțu a vizitat,vineri, Sala Palatului, acolo unde are loc maratonul de vaccinare din București. Un alt centru este la Biblioteca Națională a României.

La intrare a fost primit de Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, organizatorul Maratonului Vaccinării. Totodată, i-a fost măsurată temperatura: „Sunteți bine, n-aveți febră”, a fost răspunsul persoanei care se ocupă cu această acțiune.

Florin Cîțu a stat de vorbă cu Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, și cu Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, care chiar a vaccinat mai multe persoane la acestu centru.

România este pe drumul cel bun și este mai aproape de normalitate”, a spus premierul, după ce a stat de vorbă cu cei implicați în acest demers.

Premierul a mai precizat că, vineri, a fost depășită borna de 3,5 milioane de persoane vaccinate, după ce joi a fost doborât recordul de persoane vaccinate într-o singură zi, peste 100.000.

„Acest centru va fi deschis până luni, vă încurajez pe toți să veniți să vă vaccinați. Se face rapid, ușor și după aceea veți vedea că începe o altă viață”, a mai spus premierul.

„Mai important e că, începând de astăzi, în România, și nu cred că există un alt exemplu în Europa, vă puteți vaccina fără programare. Este clar că acesta a fost efortul pe care am vrut să-l facem din partea Guvernului, să ne asigurăm că avem dozele necesare ca toți românii să se poată vaccina. Cu cât ne vaccinăm mai repede cu atât putem să revenim mai repede la o viață normală”, a spus Cîțu.

El a declarat că prin astfel de evenimente se fac pași importanți pentru revenirea la normalitate.

Veți vedea că deciziile pe care le vom anunța în curând vor arăta că România este pe drumul cel bun și este mai aproape de normalitate”, a afirmat prim-ministrul Cîțu.

Maraton de vaccinare în București. Vor fi trei zile și trei nopți de vaccinare non-stop, la Sala Palatului și Biblioteca Națională

Maratonul vaccinării anti-COVID din București începe vineri, la ora 16.00 și se încheie luni, la ora 08.00. La Biblioteca Națională și la Sala Palatului vor fi 50 de cabinete de vaccinare, iar cei care vor veni să se vaccineze, fără programare, vor primi ser Pfizer.

În cele trei zile și trei nopți vor vaccina 1.200 de voluntari, medici, asistenți medicali, rezidenți și studenți. Printre medicii care vor administra vaccin anti-COVID la maratonul din Bucureşti este și coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă.

Cabinetele de vaccinare pot primi toate persoanele care vor să se vaccineze, indiferent dacă sunt din București sau alte localități. Vaccinarea se poate face a fi nevoie de programare, cei care ajung în cele două centre având nevoie doar de buletin.

Fără sancțiuni pentru persoanele care se vaccinează după ora 22.00

Coordonatorul campaniei de imunizare împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că persoanele care doresc să se vaccineze, se pot deplasa în Capitală şi după ora 22.00, când intră în vigoare restricțiile de circulație stabilite în perioada stării de alertă.

“Există o menţiune expresă în Hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Bucureşti. Practic, persoanele care se prezintă la vaccinare după ora 22,00 sunt exceptate de la această restricţie şi se pot prezenta la vaccinare”, a spus şeful CNCAV.

Valeriu Gheorghiță a precizat că persoanele care merg să se vaccineze după ora 22.00 vor puteaa prezenta, la un eventual control al polițiștilor, dovada de vaccinare, care atestă unde au fost posesorii acestora.

Și prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că deplasarea între 22.00 si 05.00, când este restricționată circulația, este permisă pentru vaccinarea anti-COVID, care intră la categoria tratament medical.

Prefectul a precizat că persoanele care merg orele 22.00 și 05.00 să se vaccineze la centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională, deschise pentru maratonul vaccinării din București, trebuie să aibă și declarația pe proprie răspundere.

Documentul poate fi descarcat si pe telefon, din aplicația Declarație propria răspundere și poate fi completată cu toate datele, fiind posibilă și semnătura electronică.

Există această aplicație simpatică în care vă puteți face într-un minut declarația pe propria răspundere dacă doriți să vă vaccinați la 2 dimineața, de exemplu. Super simplu! Și merge și pentru alte motive, desigur”, a scris prefectul pe pagina sa de Facebook.

Maraton de vaccinare în București. La centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională se poate ajunge și noaptea, cu autobuze STB

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat – joi – pe pagina sa de Facebook, că mai multe linii de autobuz ale Societății de Transport București (STB) vor circula și noaptea, în timpul maratonului de vaccinare.

Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare, începând de vineri la ora 16 și până luni la ora 8”, a precizat Nicușor Dan.

Edilul Capitalei a reamintit, tot pe rețeaua de socializare, că prin colaborarea dintre Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davilla”, Primăria Capitalei și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) vor fi deschise non-stop 50 de puncte de vaccinare în două locații centrale din Capitală: Sala Palatului și Biblioteca Națională.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul...
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Generalul Ben Hodges laudă România pentru „cel mai recent exemplu de contribuție la apărarea...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. Nu e bine ". Robi, dezvăluiri sincere în...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
Ștevia poate fi delicioasă. Secretele unei mâncări bune de post
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
Rose Hanbury, presupusa amantă a prințului William, rupe tăcerea pentru prima dată despre infidelitate
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Un fizician susține că Universul nu are nevoie de materie întunecată pentru a exista