Ministrul Educației: Rata de infectare cu COVID-19  este de 3 la mie în rândul elevilor. Copiii din București, unde incidența de peste 8 la mie, merg de luni la școală

Ministrul Educației: Rata de infectare cu COVID-19  este de 3 la mie în rândul elevilor. Copiii din București, unde incidența de peste 8 la mie, merg de luni la școală
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației / Sursa: Guvernul României
Publicat: 02/10/2021, 14:42

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat, sâmbătă, că elevii din Capitală, unde incidența a depășit pragul de 8 la mia de locuitori, vor continua să meargă la școală și săptămâna viitoare, pentru că scenariul de funcționare a unităților de învâțământ a fost decuplat de rata de infectare la nivelul unității administrative.

Ministrul a precizat că școlile din București vor funcționa cu prezența fizică, în situația în care nu este depistat un caz de infecție cu COVID-19. Școlile vor rămâne deschise, cu prezență fizică, indiferent de rata de infectare din localitate, fiind eliminat astfel pragul de 6 la mie rată de infectare, conform unei decizii de joi seară a Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) , care preciza că miniștrii Educației și Sănătății vor adopta un ordin comun cu noile reguli.

„Clar da. S-a decuplat totalul modul de funcţionare al școlilor de rata de infectare, nu ne raportăm la rata de infectare. Toate statele europene au adoptat aceste model. În momentul în care o localitate se va carantina, prin ordin, vor fi precizate activităţile care trebuie suspendate, caz cu caz, localitate cu localitate. Până atunci regulă este simplă: apăre un caz de îmbolnăvire într-o clasă, se suspenda activitatea clasei. Dacă se suspendă activitatea la cel puţin 50% din clase, se suspendă în întreaga școală”, a precizat ministrul Educației, sâmbătă, într-o intervenție la B1.

Rata de infectare din București a ajuns sâmbătă la 8,28 la mie, la doar o zi după ce a trecut de pragul de 7,5, informează Direcția de Sănătate Publică.

Câte școli au cursurile cu prezența fizică suspendate

Potrivit ministrului Educației, rata de infecatre este de 3 la mie în rândul elevilor și 6700 de clase din țară și-au suspendat activitatea din cauza noului coronavirus.

„Acolo unde activitatea este suspendată din cauza numărului de îmbolnăviri, peste 6700 de clase, acele clase rămân suspendate. Suspendarea este generată de cazuri de îmbolnăvire. Ultima raportare ne arată că avem peste 8600 de cazuri de îmbolnăvire. Este vorba de un procent de 3 la mie, în rândul elevilor şi preşcolarilor. Toţi ceilalți chiar şi în celelalte 201 de localităţi care ieri au depăşit rata de incidență de 6 la mie vor putea merge de luni la şcoală cu prezenţa fizică în condiţiile în care s-a decis inclusiv prin ordinul de ministrul intensificarea acțiunilor de control din partea instituțiilor abilitate pentru respectarea regulilor de protecţie sanitară. Luni vor putea merg la şcoală cu măsuri de siguranţă. În curând, Agenția Natională a Medicamentului va decide ce fel de teste nonivazive de salivă vor putea fi omologate, vom avea şi protocolul sanitar de utilizare al lor şi periodicitatea de utilizare. Şcoala este o activitatea esenţială”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Conform celei mai recente informări a Ministerului Educației privind situația epidemiologică din unitățile de învățământ preuniversitar, până miercuri, 29 septembrie 2021, numărul elevilor și al cadrelor didactice confirmate cu COVID-19 a crescut de aproape opt, repectiv patru ori față de începutul anului școlar (17 septembrie)

  • Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 8.470 – față de 1.091 la începutul anului școlar
  • Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 2.688 de persoane – față de 604
  • Clase/grupe cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 6.874 – față de 795
  • Număr copii/elevi din clasele/grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate:  167.298 față de 17.658

România a înregistrat în ultimele 24 de ore un nou record de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS): 12.590 de cazuri.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Buletinele vor fi înlocuite de noua carte de identitate pe model european
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Ce substanță radioactivă a fost găsită în urina fumătorilor de țigări electronice?