Un cetățean chinez a fost ajutat de jandarmii montani din Bihor să iasă cu mașina din zăpadă, iar polițiștii din Cluj au descoperit că bolidul de lux era furat

Un cetățean chinez a fost ajutat de jandarmii montani din Bihor să iasă cu mașina din zăpadă, iar polițiștii din Cluj au descoperit că bolidul de lux era furat
Sursa: Jandarmeria Bihor
Publicat: 06/12/2021, 09:20

Polițiștii clujeni au descoperit că cetățeanul chinez care a fost identificat la volanul unei mașini furate ceruse cu două zile în urmă ajutor la numărul de urgență 112 de la jandarmii montani din Bihor, după ce autovehiculul i se defectase.

Cetățeanul chinez care a fost depistat în județul Cluj, joia trecută, cu o mașină de lux furată din Germania a fost ajutat de jandarmii din Bihor, la finalul lunii noiembrie, când autovehiculul s-a defectat, scriu jurnaliștii de la Monitorul de Cluj.

Cetățeanul chinez fusese ajutat de jandarmii montani din Bihor, așa cum chiar aceștia au anunțat pe pagina de Facebook, în 30 noiembrie: „În jurul orei 09:15 am fost sesizați prin numărul unic de urgență 112 că un cetățean de naționalitate chineză are nevoie de ajutor din partea jandarmilor montani. Conform celor declarate, acesta dorea să ajungă de la Deva la Huedin pe un drum de munte neamenajat, dar mașina i s-a defectat și nu poate preciza exact locul unde se află. Sigurul sprijin au fost coordonatele GPS care îl localizau undeva la limita dintre județul Cluj și Bihor”, scriau pe Facebook reprezenanții Jandarmeriei Bihor.

Potrivit acestora, cu toate ca traseul a fost îngreunat și de zăpada depusă, în jurul orei 11:30 jandarmii montani bihoreni au reușit să ajungă la autovehiculul defect. Având în vedere că pasagerul a declarat că este bine și nu are nevoie de îngrijiri medicale, jandarmii l-au condus la o pensiune din zona Ip Ponor, unde a fost preluat de jandarmii clujeni veniți și ei în sprijin. Popasul nu va fi de lungă durată deoarece este așteptată și o mașină de tractat astfel încât domnul L. Tong să ajungă în siguranță la destinație”, era mesajul publicat în 30 noiembrie, cu finalul: „Jandarmeria Bihor, siguranță pentru fiecare”.

Cercetat pentru tăinuire

După două zile, însă, polițiștii din Cluj au depistat o mașină de lux furată din Germania, condusă de un cetățean chinez în Huedin. Potrivit Inpsectoratului de Poliție al Județului Cluj, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Huedin efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de tăinuire, în cadrul activităților fiind dispusă indisponibilizarea unui autoturism în valoare de peste 70.000 de euro.

Potrivit IPJ Cluj, în 2 decembrie, în urma investigațiilor operative derulate, polițiștii de investigații criminale au identificat în orașul Huedin un autovehicul înmatriculat în Germania, care figura ca fiind sustras de pe teritoriul respectivului stat. „În baza cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana care ar fi utilizat autovehiculul, un cetățean chinez, în vârstă de 40 de ani, depistat în orașul Huedin și condus ulterior la unitatea de poliție. Autovehiculul în cauză a fost indisponibilizat pentru continuarea verificărilor, cercetările fiind efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Țările unde se aplică cele mai multe pedepse capitale. Numărul execuţiilor în lume a ajuns...
După ce s-a “curățat” la Floreasca și Obregia, Adrian Mititelu Jr. și-a reluat păcatele… Paranghelie...
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47...
"Hai sus, măi frumosule". Ce a pățit un șofer care a chemat un urs să...
Anunț viral | Un clujean oferă cazare gratuită și mâncare, într-o vilă la munte. Are...
I-a recidivat CANCERUL Soția președintelui, în stare de șoc: se retrage din viața publică
Turist american, şocat de ce a văzut în Timişoara. "Nu fură nimeni mesele de afară?! Cred că...
Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de vijelii...
Anunțul venit de la MAE despre Patrizia și Bianca, tinerele înecate în râul Natisone, din...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Este cafeaua considerată drog de Poliție? Substanțe care te lasă fără permis!
Ungurii au descoperit petrol lângă Budapesta. Anunţul companiei MOL
Soarele DEZLĂNȚUIT! 2 erupții colosale au avut loc în mai puțin de 12 ore
Este interzis în toată România! Legea peste care nu poți trece. Poliția te prinde imediat
Când începe Insula Iubirii, sezonul 8, la Antena 1 și în AntenaPLAY. Premiera, mai aproape...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Bunica Gherghina, cocoțată în cireș! Cum a reacționat nepoata sa când a văzut-o pe femeia...
Vești bune! Florin Piersic a fost externat din spital. Care este starea de sănătate a...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Ultravioletele cresc apetitul, dar previn creșterea în greutate, au descoperit dermatologii
×