Un cetățean chinez a fost ajutat de jandarmii montani din Bihor să iasă cu mașina din zăpadă, iar polițiștii din Cluj au descoperit că bolidul de lux era furat

Un cetățean chinez a fost ajutat de jandarmii montani din Bihor să iasă cu mașina din zăpadă, iar polițiștii din Cluj au descoperit că bolidul de lux era furat
Sursa: Jandarmeria Bihor
Publicat: 06/12/2021, 09:20

Polițiștii clujeni au descoperit că cetățeanul chinez care a fost identificat la volanul unei mașini furate ceruse cu două zile în urmă ajutor la numărul de urgență 112 de la jandarmii montani din Bihor, după ce autovehiculul i se defectase.

Cetățeanul chinez care a fost depistat în județul Cluj, joia trecută, cu o mașină de lux furată din Germania a fost ajutat de jandarmii din Bihor, la finalul lunii noiembrie, când autovehiculul s-a defectat, scriu jurnaliștii de la Monitorul de Cluj.

Cetățeanul chinez fusese ajutat de jandarmii montani din Bihor, așa cum chiar aceștia au anunțat pe pagina de Facebook, în 30 noiembrie: „În jurul orei 09:15 am fost sesizați prin numărul unic de urgență 112 că un cetățean de naționalitate chineză are nevoie de ajutor din partea jandarmilor montani. Conform celor declarate, acesta dorea să ajungă de la Deva la Huedin pe un drum de munte neamenajat, dar mașina i s-a defectat și nu poate preciza exact locul unde se află. Sigurul sprijin au fost coordonatele GPS care îl localizau undeva la limita dintre județul Cluj și Bihor”, scriau pe Facebook reprezenanții Jandarmeriei Bihor.

Potrivit acestora, cu toate ca traseul a fost îngreunat și de zăpada depusă, în jurul orei 11:30 jandarmii montani bihoreni au reușit să ajungă la autovehiculul defect. Având în vedere că pasagerul a declarat că este bine și nu are nevoie de îngrijiri medicale, jandarmii l-au condus la o pensiune din zona Ip Ponor, unde a fost preluat de jandarmii clujeni veniți și ei în sprijin. Popasul nu va fi de lungă durată deoarece este așteptată și o mașină de tractat astfel încât domnul L. Tong să ajungă în siguranță la destinație”, era mesajul publicat în 30 noiembrie, cu finalul: „Jandarmeria Bihor, siguranță pentru fiecare”.

Cercetat pentru tăinuire

După două zile, însă, polițiștii din Cluj au depistat o mașină de lux furată din Germania, condusă de un cetățean chinez în Huedin. Potrivit Inpsectoratului de Poliție al Județului Cluj, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Huedin efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de tăinuire, în cadrul activităților fiind dispusă indisponibilizarea unui autoturism în valoare de peste 70.000 de euro.

Potrivit IPJ Cluj, în 2 decembrie, în urma investigațiilor operative derulate, polițiștii de investigații criminale au identificat în orașul Huedin un autovehicul înmatriculat în Germania, care figura ca fiind sustras de pe teritoriul respectivului stat. „În baza cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana care ar fi utilizat autovehiculul, un cetățean chinez, în vârstă de 40 de ani, depistat în orașul Huedin și condus ulterior la unitatea de poliție. Autovehiculul în cauză a fost indisponibilizat pentru continuarea verificărilor, cercetările fiind efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult