Un cetățean chinez a fost ajutat de jandarmii montani din Bihor să iasă cu mașina din zăpadă, iar polițiștii din Cluj au descoperit că bolidul de lux era furat

Un cetățean chinez a fost ajutat de jandarmii montani din Bihor să iasă cu mașina din zăpadă, iar polițiștii din Cluj au descoperit că bolidul de lux era furat
Sursa: Jandarmeria Bihor
Publicat: 06/12/2021, 09:20

Polițiștii clujeni au descoperit că cetățeanul chinez care a fost identificat la volanul unei mașini furate ceruse cu două zile în urmă ajutor la numărul de urgență 112 de la jandarmii montani din Bihor, după ce autovehiculul i se defectase.

Cetățeanul chinez care a fost depistat în județul Cluj, joia trecută, cu o mașină de lux furată din Germania a fost ajutat de jandarmii din Bihor, la finalul lunii noiembrie, când autovehiculul s-a defectat, scriu jurnaliștii de la Monitorul de Cluj.

Cetățeanul chinez fusese ajutat de jandarmii montani din Bihor, așa cum chiar aceștia au anunțat pe pagina de Facebook, în 30 noiembrie: „În jurul orei 09:15 am fost sesizați prin numărul unic de urgență 112 că un cetățean de naționalitate chineză are nevoie de ajutor din partea jandarmilor montani. Conform celor declarate, acesta dorea să ajungă de la Deva la Huedin pe un drum de munte neamenajat, dar mașina i s-a defectat și nu poate preciza exact locul unde se află. Sigurul sprijin au fost coordonatele GPS care îl localizau undeva la limita dintre județul Cluj și Bihor”, scriau pe Facebook reprezenanții Jandarmeriei Bihor.

Potrivit acestora, cu toate ca traseul a fost îngreunat și de zăpada depusă, în jurul orei 11:30 jandarmii montani bihoreni au reușit să ajungă la autovehiculul defect. Având în vedere că pasagerul a declarat că este bine și nu are nevoie de îngrijiri medicale, jandarmii l-au condus la o pensiune din zona Ip Ponor, unde a fost preluat de jandarmii clujeni veniți și ei în sprijin. Popasul nu va fi de lungă durată deoarece este așteptată și o mașină de tractat astfel încât domnul L. Tong să ajungă în siguranță la destinație”, era mesajul publicat în 30 noiembrie, cu finalul: „Jandarmeria Bihor, siguranță pentru fiecare”.

Cercetat pentru tăinuire

După două zile, însă, polițiștii din Cluj au depistat o mașină de lux furată din Germania, condusă de un cetățean chinez în Huedin. Potrivit Inpsectoratului de Poliție al Județului Cluj, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Huedin efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de tăinuire, în cadrul activităților fiind dispusă indisponibilizarea unui autoturism în valoare de peste 70.000 de euro.

Potrivit IPJ Cluj, în 2 decembrie, în urma investigațiilor operative derulate, polițiștii de investigații criminale au identificat în orașul Huedin un autovehicul înmatriculat în Germania, care figura ca fiind sustras de pe teritoriul respectivului stat. „În baza cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana care ar fi utilizat autovehiculul, un cetățean chinez, în vârstă de 40 de ani, depistat în orașul Huedin și condus ulterior la unitatea de poliție. Autovehiculul în cauză a fost indisponibilizat pentru continuarea verificărilor, cercetările fiind efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Veste mare în showbiz! Este ÎNSĂRCINATĂ pentru prima dată. Vestea i-a uimit pe toți, deși...
Cea mai puternică furtună solară din ultimii 20 de ani loveşte Pământul. Cum ar putea afecta...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
S-a aflat cauza morții lui Bogdan, asistentul veterinar găsit fără suflare în propria mașină. Ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Românii, obligați să dea BANII ÎNAPOI. Vor plăti integral, plus 15%. Iohannis a semnat azi
Terenuri în centrul Capitalei, la preț de chilipir. ANAF scoate la licitație bunurile Elenei Udrea
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Câți bani cere Florin Ristei pentru o oră de cântat: "Dacă auziți vreodată prețuri din...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A existat cu adevărat Calul Troian?