O parte dintre „călăii din Bucea” au luptat în Siria. Tineri de 20 de ani se laudă pe internet că au tăiat urechile ucrainenilor

O parte dintre „călăii din Bucea” au luptat în Siria. Tineri de 20 de ani se laudă pe internet că au tăiat urechile ucrainenilor
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 08/04/2022, 11:52
Actualizat: 08/04/2022, 11:54

O treime din brigada „călăilor de la Bucea” a luptat în Siria. Serviciul ucrainean de informaţii militare (GUR) susține că zonele Bucea, Gostomel sau Irpin au participat trupe ale armatei ruse, dar şi de militari din compunerea Gărzii Naţionale a Federaţiei Ruse (Rosguard).  

Brigada 155 Independentă Maritimă a Flotei Pacificului a participat la crimele de război din Bucea şi unul din trei soldaţi din componenţa ei a luat parte la atrocităţile din Siria după ce Vladimir Putin a decis salvarea lui Bashar al-Assad, notează Adevărul.

Serviciul ucrainean de informaţii militare (GUR) susține că în zonele Bucea, Gostomel sau Irpin au participat trupe ale armatei ruse, dar şi de militari din compunerea Gărzii Naţionale a Federaţiei Ruse (Rosguard).

Astfel, pe lângă mult Brigadă 64 Independentă de Infanterie Motorizată din cadrul Armatei 35 a Districtului Militar de Est, la carnagii au participat şi Brigada 5 Independentă de Tancuri a Armatei 36 a Districtului Militar de Est, Regimentul 331 Paraşutişti al Diviziei 98 Aeropurtate, Regimentul 137 Paraşutişti din Divizia 106 Aeropurtată, Regimentele 104 şi 234 de asalt ale diviziei 76 de asalt, Brigăzile 14 şi 45 Speciale Independente, Detaşamentul 63 special de poliţie al Rosguard şi Brigada 155 Independentă Maritimă a Flotei Pacificului.

Cruzime fără margini. Se laudă că le taie urechile ucrainenilor

Dacă despre Brigada 64 Independentă de Infanterie Motorizată din cadrul Armatei 35 a Districtului Militar de Est s-a spus că a participat la sângerosul Prim Război Cecen, Brigada 155 Independentă Maritimă a Flotei Pacificului a luptat la conflictul din Siria. Mai exact, potrivit GRU, listele Brigăzii 155 Marină conţin numele şi datele personale a 82 de militari ruşi.

Cel puţin 24 dintre aceştia au participat la războiul din Siria, unde Rusia a susţinut regimul criminal al lui Bashar al-Assad. În medie, fiecare al treilea militar rus din această brigadă a luptat în Siria. Ceilalţi militari din Brigada 155 nu au putut participa la războiul din Siria, din cauza vârstei lor, pentru că, la acea vreme, încă studiau.

Unii dintre aceşti soldaţi ruşi de 20 de ani se laudă pe reţelele de socializare că le taie urechile ucrainenilor şi îi ameninţă că îi vor ucide.

În urmă cu șapte ani, în 2015, trupele ruse au invadat teritoriul Siriei, unde a avut loc un război civil. Liderul rus, Vladimir Putin, a trimis acolo aproximativ 4.000 de soldaţi, pentru a sprijini regimul lui Bashar al-Assad.

Trupele ruse au atacat populaţia paşnică, infrastructura civilă şi coridoarele umanitare. De asemenea, ruşii au folosit arme interzise în Siria – bombe cu fosfor – şi au lansat atacuri chimice asupra unor regiuni dens populate.

Citește și Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?