O competiție la puterea a treia pentru tineri talentați. H3 – tehnologie, inovație și transformare digitală în domeniul medical. „Generațiile tinere trebuie susținute și încurajate pentru a putea să-și atingă potențialul”

O competiție la puterea a treia pentru tineri talentați. H3 - tehnologie, inovație și transformare digitală în domeniul medical. „Generațiile tinere trebuie susținute și încurajate pentru a putea să-și atingă potențialul
Sursă foto: Shutterstock
Publicat: 10/06/2022, 14:23
Actualizat: 10/06/2022, 14:29

Venim cu vești bune din domeniul inovației și tehnologiei medicale! Ești tânăr? Ești talentat? Ești pasionat de tehnologie? Ei bine, ai nimerit în locul potrivit! H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon este o competiție de inovație și tehnologie în domeniul medical adresată tinerilor.

Sunt invitați să se înscrie liceeni și studenți cu profil de informatică/calculatoare, profil tehnic, precum și liceeni și studenți cu profil de medicină, marketing, administrarea afacerilor, dar și specialiști din domeniile menționate anterior. Tinerii pasionați de transformarea digitală se pot înscrie completând formularul online până pe 15 iunie. 

Mai exact, comunitățile OSC, Hackathons și Medical Manager, împreună cu Asociația de Lingvistică Computațională, organizează, în perioada 17-19 iunie, cea de-a doua ediție a H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon. Competiția din acest an este dedicată inovațiilor și identificării de soluții de transformare digitală în spitalele din România.

„Generațiile tinere trebuie susținute și încurajate pentru a putea să-și atingă potențialul. Sunt tot mai mulți tineri talentați, cu idei inovative care au nevoie de îndrumare și resurse pentru a obține rezultate remarcabile. Lumea contemporană modelată de tehnologie ne îndeamnă să ne stimulăm constant creativitatea pentru a descoperi și implementa noi soluții digitale în domeniul sănătății”, a menționat Cezar Caluschi, General Manager Oameni și Companii, mentor H3.

Despre H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon

H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon este un concept inovator, adresat tinerilor – elevi de liceu și studenți, care își propune să valorifice potențialul inteligenței artificiale cu scopul de a găsi soluții ingenioase, menite să îmbunătățească prin mijloace științifice calitatea vieții pacientului și să reducă impactul erorilor medicale și apariția daunelor din cadrul actului medical.

În cadrul proiectului studenții vor urmări dezvoltarea unor aplicații centrate pe siguranța și bunăstarea pacientului și vor analiza impactul potențial al proiectelor de transformare digitală asupra mediului de afaceri, alături de mentorii lor.

Inovație, tehnologie și performanță

Competiția se va desfășura exclusiv online, pe o perioadă de trei zile, iar proiectele finale vor fi prezentate în ultima zi a competiției, sub forma unor elevator pitches .

„Studenții, în special cei din sfera din sfera Marketing și Business, sunt la curent cu provocările lumii moderne, unde digitalizarea ocupă un rol fundamental în creșterea eficienței oricărui segment de cercetare, cu precădere cel al medicinei, un domeniu esențial vieții”, a precizat Adriana Mînăstireanu, Al Specialist la CGM, mentor H3.

Juriul este format din experți în domeniile sănătății și informaticii, specialiști în marketing și management, personalități din mediul academic, dar și reprezentați de top din mediul de afaceri.

Președintele juriului este Dan Cristea – Membru Corespondent al Academiei Române, urmat de Cipriana Ștefănescu – Șef Dept. Medicină Nucleară, UMF Iași; Președintele Consiliului Științific IMAGO-MOL, Adrian Barna – VP on Software Development, CGM Software Romania; Adrian Covic – Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași; Diana PĂDURARU – coordonator, Caravana cu Medici Iași; Cătălin Damian – Universitatea Tehnică „Ghe. Asachi” din Iași, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată; Cristian Simionescu – Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, Facultatea de Informatică; Mădălin Frunzete – Universitatea Politehnica București, Facultatea de Inginerie Medicală

Acestora li se vor alătura și mentori care au contribuit la dezvoltarea diferitelor domenii cu ajutorul tehnologiei: Georgiana Coșoveanu – Senior Manager Governmental and Corporate Affairs, The Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson, Andreea Marc – Head & Heart of Communication at CGM Software Romania; Alexandru Burlacu – Medic Primar Cardiolog Intervenționist, Institutul de Boli Cardiovasculare Iași; Ștefan Busnatu – Coordonator Centrul de Inovație și eHealth, U.M.F. „Carol Davila” București; Andreea Andrei – Conferențiar la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Vlad Manea – Software Engineer @ Audience Project; Adriana Mînăstireanu – Product Owner & AI Specialist, CGM Software Romania; Ion Petrovai – Co-fondator, Fresh Blood HealthTech; Andrei Samoilă – Manager, EstClinic; Cezar Caluschi – General Manager, Oameni și Companii.

Partenerii care au ales să susțină inițiativa H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon sunt CGM Software Romania, HP Inc și Siemens.

Despre Hackathons

Hackathons.ro este o platformă digitală de promovare a inovației și tehnologiilor disruptive în România, care adună o comunitate de profesioniști și experți în tehnologie din diverse domenii de activitate. Lansată în luna mai 2021, platforma comunității promovează informații de specialitate, evenimente și noutăți din domeniu și se adresează atât domeniului educațional -universitar și preuniversitar-, cât și celui de business.

Despre ARLC

Asociația Română de Lingvistică Computațională – ARLC este o organizație non-profit care se ocupă cu studiul științific al limbii. A fost fondată în 2017 și este dedicată cercetărilor din domeniul Lingvisticii Computaționale și dezvoltării educației române pe același domeniu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Vopsirea ouălor de Paște. Patru tehnici simple, dar de efect
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Meteorologii anunță că vremea va fi schimbătoare în luna mai