O tânără din România se dădea drept asistentă medicală ca să vândă medicamente pe internet. Escrocheria a fost demascată: făcea chiar și vizite la domiciliu

O tânără din România se dădea drept asistentă medicală ca să vândă medicamente pe internet. Escrocheria a fost demascată: făcea chiar și vizite la domiciliu
Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 25/08/2022, 14:54
Actualizat: 13/10/2022, 10:54

O tânără care se recomandă asistent medical este acuzată că a creat mai multe conturi false atribuite unor medici specialiști și chiar proprietari de clinici.Femeia este recomandată potențialilor pacienți de acești ”specialiști” și nu are nicio rezervă să prescrie tratamente sau să facă vizite la domiciliu.

Situația a fost demascată de o jurnalistă care a explicat cum funcționează escrocheria născută ”din imaginația bogată a unei domnișoare”.

”O să vă spun o întâmplare. Reală. Genul de întâmplare pe care crezi că o poți vedea numai în filme. Cu toate astea, Andra Gavril și cu mine am trăit-o. Încep cu personajele principale: Rareș Matei Alexandrescu Bitton, David Nathanael Aminov, Vlad Laurențiu Stoica. Acești oameni NU există. Da, au conturi de social media, fotografii și, cel mai grav, diverse „specializări medicale”. Se dau stomatologi, cardiologi, chirurgi. Manageri sau proprietari de clinici. Specialiști la spitale de renume. Fotografiile de pe conturile respective aparțin, desigur, unor oameni reali – furate de la persoane care habar n-au cine și ce face cu imaginea lor”, scrie Laura Nureldin pe pagina sa de Facebook.

Jurnalista susține că oamenii reali din poze nu știu că au devenit ilustrația unei povești născute din imaginația bogată a unei domnișoare care se recomandă asistent radiolog.

”Domnișoara Ioana B. Care nu are nicio problemă să prescrie tratamente și să parafeze rețete în această calitate, chestiune aflată în contradicție cu legislația în vigoare. Domnișoara asistentă face și vizite medicale la domiciliu, recomandată călduros de „medicii” mai sus menționați, adică de personajele pe care chiar ea le-a creat cu unicul scop de a-i valida expertiza și priceperea”, a mai spus jurnalista pe Facebook.

Tânăra ar fi blondă, minionă și cu un talent deosebit de a păcăli oamenii

Aceasta susține că Ioana B., tânăra care se află în spatele escrocheriei, este minionă, blondă cu breton și are un real talent de a atrage clienți.

”(…) vă va cuceri cu aerul inocent și cu trista ei poveste de viață. La început n-o să vrea nimic de la voi. Treptat vă va atrage în rețeaua ei de minciuni și impostură. Vă va istorisi, cu lux de amănunte, că ea cunoaște diverse persoane publice – vorbe validate, de asemenea, cu interacțiuni virtuale între ea și acele persoane”, a mai scris Laura pe contul său de Facebook.

Aceasta a explicat că pentru o scurtă perioadă de timp ea a crezut că discută cu o asistentă medicală adevărată, dar că anumite neconcordanțe i-au atras atenția și au determinat-o să fie precaută.

”Noi am crezut. O vreme. Nu mult, pentru că să minți două jurnaliste e greșeală de amator. Mai ales când minciunile se referă la nume și fapte perfect verificabile. Nici pe Andra, nici pe mine nu ne-a prevenit nimeni, a fost nevoie de câteva telefoane, de niscaiva căutări pe Google și de ceva sinapse. Voi aveți acum un avantaj; sunteți preveniți. Așadar, oamenii aceștia NU există: Rareș Matei Alexandrescu Bitton, David Nathanael Aminov, Vlad Laurențiu Stoica. Există doar Ioana B., o fată minionă, blondă, cu breton. Nu vă lăsați cuceriți de aerul inocent, nici de trista poveste de viață – sunt doar o perdea de fum”, scrie jurnalista.

Laura Nureldin a anunțat că a făcut sesizare la Ministerul Sănătății și speră că și Poliția Româna să ia măsuri.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Povestea emoționantă a câțelului care își aștepta stăpânul în ploaie la stația de metrou Unirii
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator