O tânără din România se dădea drept asistentă medicală ca să vândă medicamente pe internet. Escrocheria a fost demascată: făcea chiar și vizite la domiciliu

O tânără din România se dădea drept asistentă medicală ca să vândă medicamente pe internet. Escrocheria a fost demascată: făcea chiar și vizite la domiciliu
Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 25/08/2022, 14:54
Actualizat: 13/10/2022, 10:54

O tânără care se recomandă asistent medical este acuzată că a creat mai multe conturi false atribuite unor medici specialiști și chiar proprietari de clinici.Femeia este recomandată potențialilor pacienți de acești ”specialiști” și nu are nicio rezervă să prescrie tratamente sau să facă vizite la domiciliu.

Situația a fost demascată de o jurnalistă care a explicat cum funcționează escrocheria născută ”din imaginația bogată a unei domnișoare”.

”O să vă spun o întâmplare. Reală. Genul de întâmplare pe care crezi că o poți vedea numai în filme. Cu toate astea, Andra Gavril și cu mine am trăit-o. Încep cu personajele principale: Rareș Matei Alexandrescu Bitton, David Nathanael Aminov, Vlad Laurențiu Stoica. Acești oameni NU există. Da, au conturi de social media, fotografii și, cel mai grav, diverse „specializări medicale”. Se dau stomatologi, cardiologi, chirurgi. Manageri sau proprietari de clinici. Specialiști la spitale de renume. Fotografiile de pe conturile respective aparțin, desigur, unor oameni reali – furate de la persoane care habar n-au cine și ce face cu imaginea lor”, scrie Laura Nureldin pe pagina sa de Facebook.

Jurnalista susține că oamenii reali din poze nu știu că au devenit ilustrația unei povești născute din imaginația bogată a unei domnișoare care se recomandă asistent radiolog.

”Domnișoara Ioana B. Care nu are nicio problemă să prescrie tratamente și să parafeze rețete în această calitate, chestiune aflată în contradicție cu legislația în vigoare. Domnișoara asistentă face și vizite medicale la domiciliu, recomandată călduros de „medicii” mai sus menționați, adică de personajele pe care chiar ea le-a creat cu unicul scop de a-i valida expertiza și priceperea”, a mai spus jurnalista pe Facebook.

Tânăra ar fi blondă, minionă și cu un talent deosebit de a păcăli oamenii

Aceasta susține că Ioana B., tânăra care se află în spatele escrocheriei, este minionă, blondă cu breton și are un real talent de a atrage clienți.

”(…) vă va cuceri cu aerul inocent și cu trista ei poveste de viață. La început n-o să vrea nimic de la voi. Treptat vă va atrage în rețeaua ei de minciuni și impostură. Vă va istorisi, cu lux de amănunte, că ea cunoaște diverse persoane publice – vorbe validate, de asemenea, cu interacțiuni virtuale între ea și acele persoane”, a mai scris Laura pe contul său de Facebook.

Aceasta a explicat că pentru o scurtă perioadă de timp ea a crezut că discută cu o asistentă medicală adevărată, dar că anumite neconcordanțe i-au atras atenția și au determinat-o să fie precaută.

”Noi am crezut. O vreme. Nu mult, pentru că să minți două jurnaliste e greșeală de amator. Mai ales când minciunile se referă la nume și fapte perfect verificabile. Nici pe Andra, nici pe mine nu ne-a prevenit nimeni, a fost nevoie de câteva telefoane, de niscaiva căutări pe Google și de ceva sinapse. Voi aveți acum un avantaj; sunteți preveniți. Așadar, oamenii aceștia NU există: Rareș Matei Alexandrescu Bitton, David Nathanael Aminov, Vlad Laurențiu Stoica. Există doar Ioana B., o fată minionă, blondă, cu breton. Nu vă lăsați cuceriți de aerul inocent, nici de trista poveste de viață – sunt doar o perdea de fum”, scrie jurnalista.

Laura Nureldin a anunțat că a făcut sesizare la Ministerul Sănătății și speră că și Poliția Româna să ia măsuri.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic