EXCLUSIV | ”Regele basculantelor” a intrat în panică după dezvăluirile Gândul! A dat ”ordin pe unitate” ca mașinile să fie încărcate la tonaj legal, până trece ”vijelia”. Noi detalii explozive!

EXCLUSIV | ”Regele basculantelor” a intrat în panică după dezvăluirile Gândul! A dat ”ordin pe unitate” ca mașinile să fie încărcate la tonaj legal, până trece ”vijelia”. Noi detalii explozive!
Publicat: 14/12/2022, 08:00

După dezvăluirile Gândul, temperatura a atins punctul de fierbere la firma Binar Speed Exclusive SRL, controlată de omul de afaceri Radu Cheșculescu. Supranumit și ”Regele din Boldești”, ”Radu de la Binar” sau chiar ”Regele basculantelor”, milionarul a cărui firmă este considerată una dintre cele mai dinamice din ultimii ani și-a pus angajații ”pe jar” și vrea să ”iasă bine” la viitoarele controale ale autorităților.

Radu Cheșculescu, potrivit propriilor declarații, a înființat Binar Speed Exclusive SRL în anul 2009, deținând acum 200 de mașini cu care transportă pe șoselele din România balast și pietriș destinat viitoarelor autostrăzi și nu numai. Sunt și peste 200 de angajați conduși de ”Radu de la Binar”, iar Gândul a prezentat, în exclusivitate – toate detaliile AICI -, informații care devoalează schema de succes, infailibilă până în momentul de față, prin care milionarul Cheșculescu înregistrează un profit considerabil și lasă în urmă concurența.

”Regele basculantelor”, potrivit surselor Gândul, este doar unul dintre cele trei vârfuri ale unui ”triunghi financiar imbatabil”, celelalte două fiind Dorin Costel Ștefan, nașul său – director general la Autoritatea Rutieră Română (ARR) – și Verona Ștefan, nașa angajată la Consiliul Concurenței.

Contractele câștigate pe bandă rulantă de ”Radu de la Binar” au în spate matematica simplă. Basculantele sale ar fi încărcate ”la supratonaj”, acuză sursele Gândul, iar ecuația asigură profit constant, chiar dacă legea ar fi, astfel, încălcată, iar siguranța altor participanți la trafic pusă în pericol.

”O basculantă cu 25 de tone primește x lei/t x 25, așa cum prevede legea și cum procedează restul pieței.  Numai că, afirmă aceleași surse, ”o basculantă Binar Speed Exclusive SRL, încărcată cu 40 de tone, spre exemplu, primește x lei/t x 40 și astfel reușește să câștige toate contractele și să «omoare» concurența”

Milionarul Radu Cheșculescu – ”Regele basculantelor” – a intrat în panică după dezvăluirile Gândul!

”Ancheta bate pasul pe loc, ca și cum cineva ar pune frână”

După dezvăluirile Gândul, ”Regele basculantelor” a dat ”ordin pe unitate” ca mașinile Binar Speed Exclusive SRL să fie încărcate la tonajul legal  – 25 de tone – ”măcar câteva zile, până trece vijelia”.

”E panică în toată regula la Binar Speed Exclusive SRL, iar Radu Cheșculescu încearcă să se protejeze în fața controalelor iminente, cu atât mai mult cu cât autoritățile s-au sesizat.

Radu Cheșculescu a dat ordin pe unitate ca mașinile să fie încărcat la tonajul legal, respectiv 25 de tone, până trece «vijelia» iscată, pentru a ieși bine la controalele care vizează firma.

Mai grav este că, de vreo jumătate de an, firma Binar Speed Exclusive SRL se află în centrul unor investigații, existând probe – documente, fotografii/video – care ar scoate în evidență numeroasele semne, numai că ancheta bate pasul pe loc, ca și cum cineva bine poziționat ar pune frână”, dezvăluie sursele Gândul.

Surse: ”Radu Cheșculescu a dat ordin pe unitate ca mașinile să fie încărcat la tonajul legal, respectiv 25 de tone, până trece «vijelia»”

”Mașinile firmei nu stau niciodată la cozile din vamă”

Gândul a intrat în posesia unor alte informații explozive care, alăturate celor prezentate în materialul anterior, întregesc un tablou cel puțin controversat.

Beneficiind de sprijinul nașului-director general la Autoritatea Rutieră Română – care este, totodată, și membru în Consiliul de Administrație la Registrul Auto Român (RAR) -, afaceristul Radu Cheșculescu obține victorie după victorie, eliminând concurența de pe șosele, iar nașul Dorin Costel Ștefan ar juca, la rândul său, și altă carte câștigătoare.

Extras din Declarația de interese (iulie 2022) a lui Dorin Costel Ștefan, membru în consiliul de administrație RAR, dar și director general ARR

Dorin Costel Ștefan, nașul lui Radu Cheșculescu, mai este implicat și la o firmă din Argeș de vreo câțiva ani. Are bascule, cimentrucuri (n.red. – cisternă pentru transport ciment), prelate și i-a favorizat contractul cu Stirom București (n.red. – actuala BA Glass Romania), majoritatea curselor fiind de Bulgaria-România.

Bineînțeles, mașinile acelei firme nu stau la cozile din vamă niciodată. Au influență de la Poliția Rutieră, Poliția Locală și vameși,  trecerea rapidă a frontierei le este asigurată. Camioanele firmei respective sunt Mercedes și Ford, cu numere de înmatriculare de Argeș sau București, plus combinația PAM”, susțin sursele Gândul.

Dorin Costel Ștefan, nașul milionarului Radu Cheșculescu

”Singurii care îl mai liniștesc sunt cei de la Poliție, dar numai până ajunge să ungă roțile și acolo”

Pe de altă parte, Radu de la Binar, finul directorului general de la Autoritatea Rutieră, ar negocia orice contract ”la supratonaj, în stilul caracteristic care l-a consacrat”.

Concurența, în astfel de condiții, pierde ”cursele” din start – sursele Gândul menționând Timbark și Rio Bucovina, iar ”Regele Basculantelor” s-ar fi dus chiar cu un primar plus alți directori, ar fi ”lovit” în tarifele altor transportatori și, ”ca bonus, a promis că el pune 4-6 paleți de marfă în plus pe prelate și și-a ales traseele preferential”.

”Șoferii lui Radu Cheșculescu merg cu cardurile scoase afară din aparate (n.red. – tahograful este un aparat pentru a fi montat pe un autovehicul cu scopul indicarii si a scrierii automate a datelor referitoare la cursa si timpul de lucru al fiecărui conducător auto).

Cei de la ISCTR (n.red. – Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, acolo unde nașul Dorin Ștefan a fost inspector de stat șef până în luna mai a anului 2017, ulterior revenind la Autoritatea Rutieră Ilfov) nu au curaj să le facă absolut nimic – fiindcă nașul de la Autoritatea Rutieră pune presiune pe ei -, singurii care îl mai liniștesc fiind cei de la Poliție, dar numai până ajunge Radu Cheșculescu să ungă roțile și acolo.

 Agenții de poliție, atunci când îi opresc pe șoferii lui Radu de la Binar și le dau câte 9.000 de lei amendă, le spun acestora să îi transmită un mesaj: îi spuneți șefului vostru că la noi nu merge ca la ISCTR!”, dezvăluie sursele Gândul.

”Șoferul se obligă să introducă acel card în slotul 1 înainte de a începe să conducă”

Trebuie precizat că legislația în vigoare obligă șoferii ca o dată la 28 de zile să ofere datele înregistrate de tahograf și stocate pe cardul de șofer pentru a fi citite. Chiar și după citire, datele trebuie păstrate pentru cel puțin un an, în caz de inspecție. Datele de pe tahograful digital trebuie descărcate integral odată la trei luni.

Tahografele digitale sunt concepute pentru a stoca aproximativ 365 de zile de date, iar în momentul în care memoria acestuia este ocupată la maxim, cele mai vechi date sunt suprascrise. Companiile de transport au obligația de a realiza copii ale datelor stocate pe tahografele digitale ale fiecărui vehicul în parte, iar tahografele în sine trebuie verificate o dată la 2 ani de către service-uri de specialitate, autorizate pentru acest tip de activitate.

  • Șoferul se obligă să introducă acel card în slotul 1 înainte de a începe să conducă;
  • Șoferii nu au dreptul de a conduce un vehicul echipat cu tahograf digital dacă nu dețincard de conducător;
  • Șoferii nu pot folosi cardul unui alt șofer, în caz contrar fiind amendați contravențional.

Radu de la Binar se crede Dumnezeu în transporturi și construcții”

Aceleași surse Gândul au mai dezvăluit că șoferii care conduc mașinile firmei lui Radu Cheșculescu nu respectă timpii prevăzuți de lege. Un șofer are voie să conducă 9 ore, numai că șoferii de la Binar ar conduce 12-14 ore ”fără carduri în tahograf”.

”Aceștia sunt plătiți la kilometru, ilegal și neconcurențial, dar nașul și nașa veghează. Cei de la ISCTR se plâng în permanență că sunt sunați și certați de Dorin Costel Ștefan, nașul lui Radu Cheșculescu. Iar cine a avut curajul să se opună, a fost executat profesional”, au mai dezvăluit sursele Gândul, în exclusivitate.

În ultimă instanță, milionarul Radu Cheșculescu s-ar crede chiar ”Dumnezeu”, dar nu numai în transporturi, ci și în domeniul construcțiilor.

Radu de la Binar se crede Dumnezeu în transporturi și construcții. Mai are cumpărată, de vreo 2 ani, și balastieră în zona localității Văleni de Munte.

Umblă vorba că ar avea și un unchi tare pe poziție prin Constanța, care a contribuit la construirea acestui adevărat imperiu financiar al lui Radu Cheșculescu”, au mai transmis sursele Gândul, în exclusivitate.

Surse Gândul dezvăluie că șoferii care conduc mașinile firmei lui Radu Cheșculescu nu respectă timpii prevăzuți de lege.

Binar Speed Exclusive SRL ”rupe” topurile

Binar Speed Exclusive SRL – companie specializată în transportul de materiale de construcţii cu autobasculante şi materii prime pentru combinate – se afla, în 2021, în TOP 10 cele mai dinamice firme de transport din România.

Cifra de afaceri a firmei a fost de 140 de milioane de lei (aproape 28 de milioane euro) – în creștere cu 31% față de 2020 – și are peste 250 de angajați.

Avem 200 de maşini, am reînnoit flota auto. Sunt proiecte mari, precum A0, noua centură a Bucureştiului, dar şi alte şantiere.

Am avut de lucru pe piaţa locală, estimăm că până la final de an vom finaliza cu o cifră de afaceri mai mare cu 20%. Anul trecut am avut stagnare, declara omul de afaceri Radu Cheșculescu în luna octombrie a acestui an, în timpul unui interviu în care explica succesul constant al Binar Speed Exclusive SRL.


Citește și:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Alphabet, compania care deține Google, depășește o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari