Prima pagină » Actualitate » Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu. Trucul pe care îl folosește celebrul bucătar pentru a obține o savoare aparte

Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu. Trucul pe care îl folosește celebrul bucătar pentru a obține o savoare aparte

Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu. Trucul pe care îl folosește celebrul bucătar pentru a obține o savoare aparte
Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu. Trucul pe care îl folosește celebrul bucătar pentru a obține o savoare aparte

Gospodinele caută, în această perioadă, cea mai bună rețetă de sarmale. Iar sarmalele în foi de varză murată nu lipsesc de pe masa de Crăciun a românilor care vor să păstreze tradiția.

Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din țara noastră, devenit celebru la un show culinar. De aceea, multe persoane merg la sigur dacă aleg să prepare sarmele după rețeta lui Scărlătescu.

Veți descoperi care este trucul bucătarului de la Chefi la cuțite, dar și pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a vă bucura de un preparat delicios.

Ingredientele de care aveți nevoie

  • 4 kg de carne tocata de porc
  • 500 g orez
  • 2 kg ceapa
  • 40 g piper
  • 45 g sare
  • o bucată de afumătură
  • bulion
  • frunze de varză murată
  • cimbru
  • foi de dafin

Rețeta de sarmale a lui chef Cătălin Scărlătescu

Se toacă ceapa mărunt, iar apoi o punem într-o tigaie la călit până prinde o culoare ușor aurie și o lăsăm puțin la răcit.

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune chef Scărlătescu.

Celebrul bucătar de la Chefi la cuțite recunoaște că trucul lui este faptul că pune în oala de sarmale o bucată generoasă de afumătura, pentru ca sarmalalele să prindă o aromă aparte.

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai explicat îndrăgitul bucătar, citat de rețetepractice.ro.

Sarmalele se vor lăsa a fiert  mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat.

Vă recomandăm să citiți și:

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Marele pierzător al acestor alegeri
Digi24
George Simion: „Democrația a fost călcată în picioare”. Reacția liderului AUR după închiderea urnelor
Cancan.ro
Moartea Rodicăi Stănoiu, învăluită în mister! Semnul care a stârnit îngrijorare în rândul celor care o cunosc
Prosport.ro
FOTO. Parcă sunt surori! Cum arată mama Jaquelinei Cristian, jucătoarea română care a încasat peste 1 milion de dolari în 2025
Adevarul
Trucul românesc care reduce cheltuielile de iarnă. „Am 21 de grade în casă și nu am dat drumul la căldură”
Mediafax
EXIT-POLL Alegeri Primăria București 2025. CURS: Ciucu 32,7% Băluță 26,3% Alexandrescu 20,2% Drulă 12,8%. INSCOP: Ciucu: 31,7%, Băluță 26,1%, Alexandrescu 21,1%
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
AUR a recunoscut că Anca Alexandrescu a pierdut alegerile. Ce a spus Simion despre relația cu Georgescu
Cancan.ro
Motivul real pentru care Mirabela Grădinaru nu a votat. Răspunsul BIZAR oferit de Nicușor Dan
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Cel mai bătrân STRĂMOȘ al RECHINILOR înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Câți dintre europeni recunosc că sunt stresați la locul de muncă?