Lucian Bode, despre moțiunea simplă: „Nişte analfabeți funcţionali încearcă să mă DENIGREZE”

Lucian Bode, despre moțiunea simplă: „Nişte analfabeți funcţionali încearcă să mă DENIGREZE”
Publicat: 06/02/2023, 19:03

Ministrul de Interne Lucian Bode a vorbit despre moțiunea simplă depusă împotriva sa. El spune că „niște analfabeți funcționali” vor să îl denigreze. „Unii nu ştiu să întocmească un CV sau se bâlbâie când au de dat explicaţii despre cum şi-au dobândit diplomele de studii”, spune el.

Deputații USR și Forța Dreptei au depus miercuri o moțiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„Cei care mă cunosc îndeaproape ştiu că am făcut şcoala la timp şi cu rezultate. În urmă cu 30 de ani am absolvit unul dintre cele mai bune licee din Sălaj cu profil tehnic (electrotehnică), iar în urmă cu 25 de ani am obţinut licenţa de inginer, ca şef de promoţie la Facultatea de Electrotehnică şi Informatică din cadrul Universităţii din Oradea.

Voi continua cronologic, pentru că am văzut că vă plac cronologiile: După absolvirea facultăţii, mi-am desfăşurat activitatea timp de 10 ani doar în domeniul energetic, atât în mediul privat, cât şi la stat. Ulterior, în primele două mandate de parlamentar, am activat doar în Comisia de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor care, printre altele, reglementează activităţile sistemului energetic naţional. Aşadar, după 20 de ani de activitate care a vizat în mod direct sistemul energetic naţional – inclusiv la cel mai înalt nivel ca fost ministru responsabil de acest portofoliu, după o carieră profesională în care am urcat fiecare treaptă şi după o implicare susţinută în acest domeniu, aveam toată legitimitatea de a susţine o teză de doctorat cu titlul „Securitatea energetică şi managementul resurselor la începutul Secolului XXI. România în context european actual”. Această teză are un întreg capitol, Capitolul V, bazat pe experienţa acumulată şi valorificată în proiecte de lege care şi astăzi reglementează activitatea sistemului energetic naţional. Le amintesc pe cele mai importante: Legea nr.165 din 22 iulie 2016 privind siguranţa operaţiunilor petroliere offshore; Legea nr.185 din 20 octombrie 2016 (cunoscută şi ca Legea BRUA) privind unele măsuri necesare pentru implementarea proiectelor de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale; Legea nr.34 din 27 martie 2017 privind instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi; Legea nr.202 din 20 iulie 2018 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012. Astăzi, însă, nişte analfabeţi funcţionali încearcă să mă denigreze, mă răstignesc în piaţa publică cu privire la parcursul meu academic şi profesional. Unii care nu ştiu să întocmească un CV, care au absolvit o facultate în 2 ani sau care se bâlbâie când au de dat explicaţii despre cum şi-au dobândit diplomele de studii”, a mai spus Bode.

Bode: Moțiunea reprezintă un atac politic concertat

„Că tot vorbim de campanii, USR a cheltuit degeaba milioane de lei din bani publici pentru a-mi cere demisia sau pentru a ventila minciuni şi jigniri de cea mai joasă speţă. Vă întreb, iaraşi, la ce v-a folosit? V-aţi făcut de râs şi aţi dus USR la 6-8%. Vă plângeţi de activitatea CNA, care a sancţionat lipsa de imparţialitate şi vocabularul folosit de unii “jurnalişti” care 3 luni de zile, zi de zi, n-au avut alt subiect decât pe mine. Vorbim de o altă instituţie pe care o lăudaţi oricând vă convine, dar o atacaţi furibund când vă sancţionează propriii sateliţi pentru derapaje, cu un vot de 7 la 1 (inclusiv membrul propus de USR a votat pentru sancţionarea cu somaţie a postului). Asta ştiaţi? Vă întreb din nou: nu cumva asta e adevăratul kompromat pe care îl tot trâmbiţaţi? Totul este un atac politic concertat. Şi ajungem la partea esenţială: Este nefirească şi curioasă intensa promovare făcută de către USR imaginii unui jurnalist în această moţiune. Este cu atât mai interesant că jurnalistul în cauză nu se delimitează de acest demers disperat al USR de a ascunde dimensiunea propriului dezastru. Este legitimă întrebarea: jurnalistul face politica USR sau USR se agaţă murdar de numele unui om? Probabil că ne vom lămuri cu toţii, destul de curând, care sunt adevăratele motive. Oricare ar fi răspunsul, evidenţa este clară: Ne aflăm în Parlamentul României şi dezbatem o moţiune adresată unui ministru, în care numele instituţiei pe care o conduce apare o singură dată, iar al jurnalistului de 7 ori”, a adăugat Bode.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu