Lucian Bode, despre moțiunea simplă: „Nişte analfabeți funcţionali încearcă să mă DENIGREZE”

Lucian Bode, despre moțiunea simplă: „Nişte analfabeți funcţionali încearcă să mă DENIGREZE”
Publicat: 06/02/2023, 19:03

Ministrul de Interne Lucian Bode a vorbit despre moțiunea simplă depusă împotriva sa. El spune că „niște analfabeți funcționali” vor să îl denigreze. „Unii nu ştiu să întocmească un CV sau se bâlbâie când au de dat explicaţii despre cum şi-au dobândit diplomele de studii”, spune el.

Deputații USR și Forța Dreptei au depus miercuri o moțiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„Cei care mă cunosc îndeaproape ştiu că am făcut şcoala la timp şi cu rezultate. În urmă cu 30 de ani am absolvit unul dintre cele mai bune licee din Sălaj cu profil tehnic (electrotehnică), iar în urmă cu 25 de ani am obţinut licenţa de inginer, ca şef de promoţie la Facultatea de Electrotehnică şi Informatică din cadrul Universităţii din Oradea.

Voi continua cronologic, pentru că am văzut că vă plac cronologiile: După absolvirea facultăţii, mi-am desfăşurat activitatea timp de 10 ani doar în domeniul energetic, atât în mediul privat, cât şi la stat. Ulterior, în primele două mandate de parlamentar, am activat doar în Comisia de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor care, printre altele, reglementează activităţile sistemului energetic naţional. Aşadar, după 20 de ani de activitate care a vizat în mod direct sistemul energetic naţional – inclusiv la cel mai înalt nivel ca fost ministru responsabil de acest portofoliu, după o carieră profesională în care am urcat fiecare treaptă şi după o implicare susţinută în acest domeniu, aveam toată legitimitatea de a susţine o teză de doctorat cu titlul „Securitatea energetică şi managementul resurselor la începutul Secolului XXI. România în context european actual”. Această teză are un întreg capitol, Capitolul V, bazat pe experienţa acumulată şi valorificată în proiecte de lege care şi astăzi reglementează activitatea sistemului energetic naţional. Le amintesc pe cele mai importante: Legea nr.165 din 22 iulie 2016 privind siguranţa operaţiunilor petroliere offshore; Legea nr.185 din 20 octombrie 2016 (cunoscută şi ca Legea BRUA) privind unele măsuri necesare pentru implementarea proiectelor de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale; Legea nr.34 din 27 martie 2017 privind instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi; Legea nr.202 din 20 iulie 2018 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012. Astăzi, însă, nişte analfabeţi funcţionali încearcă să mă denigreze, mă răstignesc în piaţa publică cu privire la parcursul meu academic şi profesional. Unii care nu ştiu să întocmească un CV, care au absolvit o facultate în 2 ani sau care se bâlbâie când au de dat explicaţii despre cum şi-au dobândit diplomele de studii”, a mai spus Bode.

Bode: Moțiunea reprezintă un atac politic concertat

„Că tot vorbim de campanii, USR a cheltuit degeaba milioane de lei din bani publici pentru a-mi cere demisia sau pentru a ventila minciuni şi jigniri de cea mai joasă speţă. Vă întreb, iaraşi, la ce v-a folosit? V-aţi făcut de râs şi aţi dus USR la 6-8%. Vă plângeţi de activitatea CNA, care a sancţionat lipsa de imparţialitate şi vocabularul folosit de unii “jurnalişti” care 3 luni de zile, zi de zi, n-au avut alt subiect decât pe mine. Vorbim de o altă instituţie pe care o lăudaţi oricând vă convine, dar o atacaţi furibund când vă sancţionează propriii sateliţi pentru derapaje, cu un vot de 7 la 1 (inclusiv membrul propus de USR a votat pentru sancţionarea cu somaţie a postului). Asta ştiaţi? Vă întreb din nou: nu cumva asta e adevăratul kompromat pe care îl tot trâmbiţaţi? Totul este un atac politic concertat. Şi ajungem la partea esenţială: Este nefirească şi curioasă intensa promovare făcută de către USR imaginii unui jurnalist în această moţiune. Este cu atât mai interesant că jurnalistul în cauză nu se delimitează de acest demers disperat al USR de a ascunde dimensiunea propriului dezastru. Este legitimă întrebarea: jurnalistul face politica USR sau USR se agaţă murdar de numele unui om? Probabil că ne vom lămuri cu toţii, destul de curând, care sunt adevăratele motive. Oricare ar fi răspunsul, evidenţa este clară: Ne aflăm în Parlamentul României şi dezbatem o moţiune adresată unui ministru, în care numele instituţiei pe care o conduce apare o singură dată, iar al jurnalistului de 7 ori”, a adăugat Bode.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican