VIDEO | Vasile Păun, despre reînvierea forței vitale a fiecărui individ: ”Ființa umană este ca o baterie”

Publicat: 24/07/2023, 15:56

Unul dintre cei mai cunoscuți antrenori holistici, Vasile Păun, este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA care a fost difuzat sâmbătă, 22 iulie, începând cu ora 19:00.

În cadrul podcastului ”Altceva”, Vasile Păun a vorbit, printre altele, și despre reînvierea forței vitale a fiecărui individ.

”Cum să mai îmi iasă mie lucruri în viață. când eu tot timpul stau cu ochii în exterior și mă bucur sau mă întristez de ce face un partid sau altul, o echipă sau alta, o stânga sau o dreapta? Tot timpul.  Viața ne invită la poziționare, însă datoria noastră este să rămânem centrați. Pentru că atunci când îi intru în acest joc al unei unde, acum sunt pe plus, acum sunt pe minus. De fiecare dată, nu fac decât să dau energie în exterior”, spune Vasile Păun.

Adrian Artene: ”Ai folosit la un moment dat cuvântul atașament și să ne atașăm de situații din exterior, de situații, de stări, de persoane, de loc, de locuri, să ne atașăm. Prin această atașare noi ne pierdem forța vitală”.

”Noi consumăm energia și o ducem doar pe aceste câmpuri de atenție cărora le dăm îmcredere”, a mai spus Vasile Păun.

Adrian Artene: ”Ce este forța vitală?”

”Este o energie vizibilă pe care o avem fiecare dintre noi, mai mare sau mai mică. Suntem ca o baterie. Ființa umană este ca o baterie și e important să știm când pierdem energie.

Prima dată e necesar să avem o igienă a propriei noastre energii, astfel încât cea mai mare energie o pierdem prin gândire, gândind excesiv, trecând de la un gând la altul, îngrijorându-ne. De ce pierdem energie? Pentru că noi ducem atenția, deci implicit energia pe viitor  sau pe trecut. Unde se duce atenția noastră, acolo se duce energia noastră.

Și dacă eu stau tot timpul în gânduri despre trecut sau în gânduri despre viitor, nu mai am energie în prezent ca să operez acum. Și scot energia asta. Imaginează-ți gândul se duce acolo unde m-am dus pe o idee din trecut. S-a dus gândul, acolo s-a dus, am scos energia din corp și ne simțim devitalizați”, a mai spus acesta.

Adrian Artene: ”Cu alte cuvinte, dacă trăim cu ghilimelele de rigoare, în trecut, regretăm un loc de muncă, plângem după un fost partener, după un după o situație care credeam noi că ar fi fost profitabilă pentru noi, nici nu am fi aflat. Am fi aflat poate niciodată, ca să spun așa. Rămânem agățați acolo? Și pierdem energia acolo. Cum și pentru viitor. Dacă ne exprimăm îngrijorări, temeri, ce se va întâmpla mâine la examen? Ce va păți mâine? Ne pierdem forța vitală”

”Da, pentru că e important să fim în prezent în fiecare moment și să menținem energia pe care o avem în noi, aici, în corp. Ea se pierde atunci când gândesc și vorbesc excesiv, atunci când am diverse obiceiuri alimentare nesănătoase și atunci când încurajez în mine un aspect sau altul. Adică fie aspectul masculin din mine, fie aspectul feminin, indiferent de sexul pe care îl am mintea noastră. Eu am un corp animat de un sex. Da, dincolo de asta, mintea mea e important să fie neutră și e necesar să accesez și energia masculină, indiferent că sunt femei, indiferent că sunt bărbați. Energia masculină înseamnă că am claritate, am disciplină, am intenții, am perseverență. Am atenția focalizată. Sunt atribute ale unei energii masculine, indiferent de sex, indiferent de poziție socială. E necesar să fim oameni atenți, disciplinați, persecvenți, plini de voință.

Și de asemenea, e necesar să avem și o energie feminină la dispoziție, adică să privim cu recunoștință, cu apreciere, la viața pe care o avem. Să avem o atitudine de susținere, de hrănire în primul rând a propriilor noastre idei, a propriilor noastre proiecte. Da, să le hrănim, să avem această atitudine, de compasiune, de înțelegere mai largă și acceptare a oamenilor, a situațiilor care apar în fața noastră. Pierd energie în momentul în care dau mai multă atenție unuia din aceste aspecte. Sunt oameni care au foarte multe idei pe care nu le susțin deloc. Îi lipsește energia, nu le hrănesc. N-au capacitatea de a-și hrăni propriile idei”, a mai spus Vasile Păun.

Adrian Artene: ”Aceasta este și cauza pentru care ne propunem la un moment dat, punctual, manifestăm anumite intenții, ne propunem anumite lucruri, să realizăm și constatăm spre finalul zilei, spre finalul săptămânii, spre finalul lunii, anului, că am bifat foarte puține dintre ele. Această pierdere de de forță vitală?”

”Și asta. Și asta și faptul că și corpul nostru este necesar să fie un sol fertil în care semințele minții să se așeze. E o legătură importantă între calitatea corpului pe care îl avem și percepția despre corp, apoi nivelul de energie pe care îl avem și vizualizarea creativă, capacitatea minții de a-și vedea lucrurile pe care le dorim. Cât timp toate aceste trei elemente nu sunt în echilibru, într-un fel sau altul, ceea ce ne dorim iese mai puțin, iese diferit, nu iese deloc.

Deci avem nevoie deopotrivă de o minte capabilă să-și imagineze ce-și dorește și să creezi acele holograme, adică amintiri din viitor. Deci cu aceeași acuratețe cu care ne aducem aminte de un moment plăcut de ieri, să pot să văd un viitor care nu există, să văd detalii, să aud sunete, să percep mirosuri, să fie cât mai veridic”, a mai spus Vasile Păun.

Cine este Vasile Păun

Vasile Păun este antreprenor holistic și facilitator al potențialului uman nevăzut. După o cariera militară și de intelligence (fost director adjunct al Serviciului Militar de Informații, la Contrainformații), Vasile Păun s-a preocupat, în ultimii 11 ani, să adapteze și să integreze tehnicile de antrenare a minții și a emoțiilor, folosite în trupele speciale, cu cele mai eficiente practici de dezvoltare a conștiinței din diferite ”școli ale misterelor” și curente spirituale. Antrenează 1:1 și nuclee de antreprenori / lideri, în sporirea vitalității, centrare / echilibru, dezvoltarea intuiției și leadership intuitiv.

Urmărește podcastul integral cu Vasile Păun doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Putin confiscă pe bandă rulantă activele occidentale din Rusia. Lista marilor companii din Vest afectate...
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
Reacția virală a unei turiste din Marea Britanie când a văzut cât costă o cafea...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin...
Breaking news despre Florin Piersic!
„Nu pot să vă spun ce am văzut, băiatul ardea” Detalii înfiorătoare ale martorilor accidentului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Vehiculul militar UNICAT, vândut pe OLX. Are accesorii de BMW Seria 3 E46
Curtea Penală Internaţională solicită mandate de arestare pentru premierul Netanyahu şi Yahya Sinwar - liderul...
O structură GIGANTICĂ ascunsă în adâncurile spațiului!
DECIZIE pentru toți românii care au BULETIN. A fost semnat decretul prezidențial
Spionii din trafic. Șoferii nu mai au scăpare
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Tavi Colen, despre relația cu Gabriela Cristea: “Asta e nouă”
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
(P) Perne ortopedice pentru diverse afecțiuni – cum să alegi cea mai bună opțiune pentru...
×