Ciolacu a cumpărat carte pe credit de la târgul Gaudeamus și Pleșcoi cash din piața din Buzău. Cartea l-a costat pe Romașcanu

Ciolacu a cumpărat carte pe credit de la târgul Gaudeamus și Pleșcoi cash din piața din Buzău. Cartea l-a costat pe Romașcanu
Publicat: 22/09/2023, 21:09
Actualizat: 22/09/2023, 22:39

La finalul vizitei la Buzău, Marcel Ciolacu și-a cumpărat cărți pe credit de la Târgul Gaudeamus și cârnați Pleșcoi, urdă și brânză cu cash din piața centrală. Pentru carte s-a împrumutat de la fostul  ministru al Culturii, Lucian Romaşcanu, actualul purtător de cuvânt al PSD. Cârnații vor fi fost mâncați în mașină, în drumul spre București, conform promisiunilor premierului.

Premierul a vizitat, vineri, la Buzău, Târgul de Carte Gaudeamus de unde a ales mai multe cărţi, dar l-a rugat pe Lucian Romaşcanu să-i dea bani pentru a le achita, portofelul fiind în maşină. Apoi, la Târgul Toamna Buzoiană, premierul a cumpărat cârnaţi de Pleşcoi, pe care a afirmat că-i va mânca în drum spre Bucureşti.

Lucian Romaşcanu la Târgul Toamna Buzoiană

După conferinţa de presă susţinută la finalul întâlnirii pe care a avut-o la Buzău cu fermierii, premierul Marcel Ciolacu a mers la Târgul de Carte Gaudeamus. A vizitat standurile mai multor edituri şi şi-a ales câteva cărţi, dar nu a avut bani să le plătească aşa că sarcina achiziţionării i-a revenit preşedintelui PSD Buzău, Lucian Romaşcanu, căruia Marcel Ciolacu i-a cerut să plătească cărţile spunându-i că ”funcţia aceasta vine cu drepturi, dar şi cu anumite obligaţii”.

În piața central Ciolacu a vizitat standurile producătorilor, a primit cadou seminţe de legume de la standul Staţiunii de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, a fost servit cu must proaspăt de un producător buzoian, după care s-a oprit la un stand al unui fermier care vindea brânzeturi şi a cerut o felie de caş puţin sărat spunându-i vânzătoarei că îi este foarte poftă.

Un producător de legume din zona Limpezis l-a oprit pe premier şi l-a întrebat când vor acorda ajutorul de minimis pe care producătorii îl aşteaptă de atâta vreme.

Ciolacu l-a chemat imediat pe ministrul Agriculturii, aflat puţin în urma sa, spunându-i că ”este cineva care vrea să te bage în şedinţă”.

Ionuţ Barbu i-a explicat fermierului că întârzierea s-a datorat faptului că Guvernul a suplimentat valoarea ajutorului, dar că plăţile urmează să înceapă de marţea viitoare.

Ce se poate cumpăra cu 40 de lei

De asemenea, premierul s-a mai oprit în faţa unui producător de cârnaţi, a gustat din produsele oferite şi a cumpărat un kilogram de cârnaţi de Pleşcoi, afirmând că intenţionează să mănânce în maşină în drum spre Capitală.

Premierul a refuzat să urce pe scenă pentru a deschide oficial Târgul Toamna Buzoiană şi după ce a luat masa la una din terasele amenajate în târg a pornit spre ieşire, vizitând o altă parte din producătorii buzoieni.

Ciolacu s-a îndreptat apoi spre maşină pentru a-şi lua portofelul, după care s-a întors la un producător de brânzeturi de unde şi-a cumpărat 500 de grame de caş şi o bucată de urdă, produse pentru care a plătit puţin peste 40 de lei.

Citiți și: Ciolacu va tranșa problema cerealelor ucrainene la Kiev. Va fi vorba de un sistem de dublă licenţiere, promite Premierul

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
România, lovită de ciclonul devastator din Italia! Cod roșu de fenomene extreme
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
S-a stins marele actor. Adio, maestre! A murit în mod pașnic și rafinat
Spaghete cu ciuperci şi leurdă. Rețetă simplă, sănătoasă și rapidă
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Temperaturile anunțate de ANM! Cum va fi vremea până în iunie?
×