UPDATE | Trenul Roşiori Nord – Bucureşti Basarab a DERAIAT la ieșirea din stația Zăvestreni | Circulația a fost reluată | Întârzieri de șase ore

UPDATE | Trenul Roşiori Nord – Bucureşti Basarab a DERAIAT la ieșirea din stația Zăvestreni | Circulația a fost reluată | Întârzieri de șase ore
Sursa foto: Facebook/ CFR Călători - Caracter ilustrativ
Publicat: 22/12/2023, 08:40
Actualizat: 22/12/2023, 14:45

Incident pe calea ferată înainte de Crăciun. Trenul R 9304 care circula pe ruta Roşiori Nord – Bucureşti Basarab a suferit o deraiere de o osie la ieșirea din stația Zăvestreni. Din fericire, călătorii se află află în afara oricărui pericol, anunță CFR Călători.

UPDATE, ora 13.40 | Întârzieri de șase ore la sosiri în Gara de Nord București/ La plecări, se înregistrează timpi similiari

În urma deraierii trenului R 9304  se înregistrează întârzieri foarte mari, atât la sosirile din Gara de Nord, cât și la plecări.

Cea mai mare întârziere este de 360 de minute, înregistrată de trenul IRN 11500 care vine de la Arad, în timp ce trenul IRN 79, care sosește de la Budapesta, are 330 de minute întârziere.

La plecări, cea mai mare întârziere o are trenul RE 11631 cu destinația Brașov: 330 minute.

Captură camera web Gara de Nord București, ora 13.36, 22.12.2023

UPDATE, ora 12.20 : Circulația feroviară a fost redeschisă între stațiile Zăvestreni și Vadu Lat

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, începând cu ora 12:00, traficul feroviar a fost reluat în condiții de siguranță, între stațiile Zăvestreni și Vadu Lat, unde, în cursul acestei dimineți, locomotiva trenului 9304 (CFR Călători) a deraiat, afectând firul II de circulație (fir I închis permanent pentru lucrări).

„Menționăm faptul că, în zona respectivă, CFR SA a acționat cu mijloace specifice de intervenție, pentru ridicarea locomotivei și readucerea liniei în parametri, astfel încât circulația feroviară să fie reluată în condiții de siguranță.

Toate trenurile care au staționat temporar în intervalul 05:40 – 12:00, în gara Vadu Lat și în gările adiacente (Roșiori, Videle și București Nord) își vor relua circulația, urmând să ajungă la destinație cu întârziere”, mai anunță CFR SA.

Compania își cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat și menționează că evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii.

Știrea inițială

„În cursul acestei dimineţi, 22 decembrie 2023, la ieşire din staţia Zăvestreni, în zona macazului, s-a produs deraierea de o osie a locomotivei trenului R 9304 Roşiori Nord – Bucureşti Basarab. Călătorii sunt în afara oricărui pericol şi vor fi preluaţi până la destinaţii cu automotoare îndrumate din staţia Bucureşti de către CFR Călători”, a anunţat CFR Călători.

Călătorii sunt în afara oricărui pericol și vor fi preluați până la destinații cu automotoare îndrumate din stația București de către CFR Călători.

Circulația tuturor celorlalte trenuri în zona afectată este temporar întreruptă, iar relansarea acesteia depinde de măsurile operative stabilite și dispuse de CFR SA.

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar este întrerupt intre Zavestreni-Vadu Lat,unde in cursul acestei dimineți,În jurul orei 05:40,la ieșirea din stația Zavestreni,locomotiva trenului 9304(CFR Calatori), a deraiat de o osie, peste macazul 5/7,afectând firul II de circulație (fir I închis permanent pentru lucrări). La fața locului se deplasează personalul de specialitate CFR pentru verificare și stabilirea operațiunilor de intervenție necesare repunerii pe șină a locomotivei.

Evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate,care va stabili cauzele producerii deraierii.
CFR SA vă asigură că toate interventiile desfășurate la fața locului au drept scop redeschiderea circulației în cel mai scurt timp, în zona respectivă,in conditii de siguranță.”, informează CFR SA.

Potrivit informațiilor furnizate de CFR Infrastructură, traficul feroviar este întrerupt între stațiile Zăvestreni și Vadu Lat. Firul II de circulație a fost afectat, având în vedere că firul I este închis permanent pentru lucrări, potrivit News.ro.

Sunt afectate mai multe trenuri de călători, care staţionează in gările adiacente, până la redeschiderea circulaţiei (72, 9900, 10090, 11500, 1594, 79, 11612, 9002, 11614).

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
De la ce s-ar fi infectat Florin Piersic, de fapt. Amputarea piciorului, decizia drastică a...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
Fructe pentru diabetici. Lista de fructe permise şi interzise în diabetul de tip 2
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
Se SCHIMBĂ destinația BANILOR. Devine obligatoriu în toată Europa
Florin Piersic, supus unor investigații complexe. Decizia luată de medici
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Mesajul lui Florin Piersic Jr. care i-a revoltat pe admiratorii tatălui său, maestrul Florin Piersic
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Prețuri tot mai mari pentru apartamentele noi. Orașele cele mai scumpe din România