UPDATE | Trenul Roşiori Nord – Bucureşti Basarab a DERAIAT la ieșirea din stația Zăvestreni | Circulația a fost reluată | Întârzieri de șase ore

UPDATE | Trenul Roşiori Nord – Bucureşti Basarab a DERAIAT la ieșirea din stația Zăvestreni | Circulația a fost reluată | Întârzieri de șase ore
Sursa foto: Facebook/ CFR Călători - Caracter ilustrativ
Publicat: 22/12/2023, 08:40
Actualizat: 22/12/2023, 14:45

Incident pe calea ferată înainte de Crăciun. Trenul R 9304 care circula pe ruta Roşiori Nord – Bucureşti Basarab a suferit o deraiere de o osie la ieșirea din stația Zăvestreni. Din fericire, călătorii se află află în afara oricărui pericol, anunță CFR Călători.

UPDATE, ora 13.40 | Întârzieri de șase ore la sosiri în Gara de Nord București/ La plecări, se înregistrează timpi similiari

În urma deraierii trenului R 9304  se înregistrează întârzieri foarte mari, atât la sosirile din Gara de Nord, cât și la plecări.

Cea mai mare întârziere este de 360 de minute, înregistrată de trenul IRN 11500 care vine de la Arad, în timp ce trenul IRN 79, care sosește de la Budapesta, are 330 de minute întârziere.

La plecări, cea mai mare întârziere o are trenul RE 11631 cu destinația Brașov: 330 minute.

Captură camera web Gara de Nord București, ora 13.36, 22.12.2023

UPDATE, ora 12.20 : Circulația feroviară a fost redeschisă între stațiile Zăvestreni și Vadu Lat

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, începând cu ora 12:00, traficul feroviar a fost reluat în condiții de siguranță, între stațiile Zăvestreni și Vadu Lat, unde, în cursul acestei dimineți, locomotiva trenului 9304 (CFR Călători) a deraiat, afectând firul II de circulație (fir I închis permanent pentru lucrări).

„Menționăm faptul că, în zona respectivă, CFR SA a acționat cu mijloace specifice de intervenție, pentru ridicarea locomotivei și readucerea liniei în parametri, astfel încât circulația feroviară să fie reluată în condiții de siguranță.

Toate trenurile care au staționat temporar în intervalul 05:40 – 12:00, în gara Vadu Lat și în gările adiacente (Roșiori, Videle și București Nord) își vor relua circulația, urmând să ajungă la destinație cu întârziere”, mai anunță CFR SA.

Compania își cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat și menționează că evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii.

Știrea inițială

„În cursul acestei dimineţi, 22 decembrie 2023, la ieşire din staţia Zăvestreni, în zona macazului, s-a produs deraierea de o osie a locomotivei trenului R 9304 Roşiori Nord – Bucureşti Basarab. Călătorii sunt în afara oricărui pericol şi vor fi preluaţi până la destinaţii cu automotoare îndrumate din staţia Bucureşti de către CFR Călători”, a anunţat CFR Călători.

Călătorii sunt în afara oricărui pericol și vor fi preluați până la destinații cu automotoare îndrumate din stația București de către CFR Călători.

Circulația tuturor celorlalte trenuri în zona afectată este temporar întreruptă, iar relansarea acesteia depinde de măsurile operative stabilite și dispuse de CFR SA.

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar este întrerupt intre Zavestreni-Vadu Lat,unde in cursul acestei dimineți,În jurul orei 05:40,la ieșirea din stația Zavestreni,locomotiva trenului 9304(CFR Calatori), a deraiat de o osie, peste macazul 5/7,afectând firul II de circulație (fir I închis permanent pentru lucrări). La fața locului se deplasează personalul de specialitate CFR pentru verificare și stabilirea operațiunilor de intervenție necesare repunerii pe șină a locomotivei.

Evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate,care va stabili cauzele producerii deraierii.
CFR SA vă asigură că toate interventiile desfășurate la fața locului au drept scop redeschiderea circulației în cel mai scurt timp, în zona respectivă,in conditii de siguranță.”, informează CFR SA.

Potrivit informațiilor furnizate de CFR Infrastructură, traficul feroviar este întrerupt între stațiile Zăvestreni și Vadu Lat. Firul II de circulație a fost afectat, având în vedere că firul I este închis permanent pentru lucrări, potrivit News.ro.

Sunt afectate mai multe trenuri de călători, care staţionează in gările adiacente, până la redeschiderea circulaţiei (72, 9900, 10090, 11500, 1594, 79, 11612, 9002, 11614).

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?