Gabriela FIREA își manifestă susținerea față de jurnalista care și-a acuzat șeful de viol: „Creăm obiceiul sănătos ca victima să nu mai tacă”

Gabriela FIREA își manifestă susținerea față de jurnalista care și-a acuzat șeful de viol: Creăm obiceiul sănătos ca victima să nu mai tacă
Publicat: 21/05/2024, 19:57
Actualizat: 21/05/2024, 20:29

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, și-a exprimat susținerea față de jurnalista Adina Florea, care l-a acuzat pe Răzvan Băltărețu, fost coleg și redactor-șef, de agresiune sexuală.

Gabriela Firea s-a exprimat vehement împotriva violenței domestice, manifestându-și în același timp, sprijinul față de jurnalista Adina Florea,  care l-a acuzat pe Răzvan Băltărețu, fost coleg și redactor-șef, de agresiune sexuală.

„O mărturie șocantă, a unei victime a agresiunii sexuale, a fost făcută publică, astăzi.
Nu aș fi intervenit, cu atât mai mult în campanie electorală, dar am un motiv important. Societatea românească trebuie să învețe un lucru simplu: „nu înseamnă nu”, violența domestică este inacceptabilă, iar egalitatea de șanse este încă o problemă gravă a societății noastre.
La fel de clar trebuie spus că aici nu este despre feminism, ci despre faptul că nimic nu justifică o agresiune, cu atât mai mult a unui bărbat asupra unei femei.” a menționat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a subliniat că este nevoie ca societatea românească să-și schimbe mentalitatea de blamare a victimelor violenței sexuale.

„Doar spunând toate aceste lucruri, creăm obiceiul sănătos ca victima să nu mai tacă, să se adreseze autorităților fără ezitare! Ajutăm la schimbarea unui obicei nedrept de percepție asupra condiției femeii, chiar în societatea românească „modernă”.
Al doilea motiv pentru care am considerat că este bine să mă exprim este că, tăcând față de un astfel de caz, luăm partea segmentului majoritar al celor care, evitând o părere, contribuie la perpetuarea acestei mentalități greșite.
Fiecare femeie care adaugă propria voce la această cauză, ajută la o schimbare mult așteptată. Comunicând direct cu autoritățile, atunci când mai există capacitatea emoțională și puterea interioară de reacție, împărtășind și comunicând cu cei apropiați pentru un sfat, comunicând chiar public atunci când tot ce mai poate fi făcut este să fie lansat un avertisment public. În niciun caz însă, tăcerea nu este o opțiune.” a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea și-a arătat aprecierea față de curajul jurnalistei Adina Florea de a-și expune agresorul. Totodată, Firea a adăugat că majoritatea femeilor din mediul rural își acceptă statutul de victimă, ca un element firesc al relației de cuplu.

„Și al treilea motiv pentru care am considerat ca trebuie să exprim un punct de vedere este că în această situație este implicată o jurnalistă, adică o persoană cu studii, care dispune de un cerc social care se solidarizează, de o recunoaștere profesională și socială care adaugă greutate mărturiei ei. Mai are și capacitatea și chiar mijloace de exprimare publică.
Toate aceste resurse nu există în cazurile foarte multor femei, mai ales din mediul rural – și aici vorbesc din experiența de fost ministru când am discutat personal cu victimele abuzurilor. Iar ce rezultă este tăcerea și acceptarea statutului de victimă.
Nu pot decât să apreciez curajul jurnalistei și să atrag atenția asupra acestui caz, pentru a servi drept reper și altor femei.” a conchis Firea.

CITEȘTE ȘI:

O jurnalistă din România își acuză colegul și șeful de VIOL. Presupusul fapt s-ar fi petrecut acum 9 ani. Băltărețu, pus pe făraș de Hotnews

Gabriela FIREA și drepturile FEMEILOR din ROMÂNIA: O femeie are şi psihicul pregătit şi TĂRIA de caracter şi SÂNGELE rece

Gabriela Firea propune programe de prevenție a consumului de DROGURI în rândul elevilor: Trebuie să combatem cu severitate traficul de droguri

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Analiza lui Traian Băsescu pentru prezidențiale. Ce s-ar întâmpla dacă Ciolacu și Ciucă ar fi...
Călin Geambașu și mama copilului său se plimbă prin instanțe de cinci ani, dar... 'Mă...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
Oana Roman s-a săturat de singurătate şi a dat anunţ matrimonial: 'Caut...'
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
"Rămas bun, prieten drag! O bucată din mine s-a desprins". Lacrimi pentru Andrei, motociclistul de...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Marina Almășan, adevărul din spatele despărțirii de Victor Socaciu: „Personajul care ne tulburase liniștea a...
Cele mai 'bunese' iubite de fotbaliști de la Euro 2024. Pe ce loc sunt româncele
Echipamente obligatorii pe toate mașinile din România. Ce pățesc șoferii care nu le au?
Putin adună provizii imense de hrană într-un buncăr high-tech, în eventualitatea unui război nuclear. Unde...
Cel mai SĂRAC președinte din lume! Are SALARIUL de doar...
Devine obligatoriu în toată România. Ordinul intră peste tot în vigoare
Este vrajbă în toată regula la Antena 1. Două vedete, scandal monstru
Ce a urmat după ce un client i-a aruncat cu cafea în față vânzătoarei. Fata...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Cosmin din Casa Iubirii a fost descalificat! Vestea care i-a lăsat pe concurenți cu gura...
Imagini de colecție cu Ana-Maria Barnoschi de la cununia civilă!
BANCUL ZILEI. - Aseară m-am îmbătat crunt, nici nu mai stiu cum am ajuns acasă...
Calea Lactee ar fi intrat în coliziune cu ceva uriaș chiar în timpul existenței Pământului
×