Gabriela Firea propune programe de prevenție a consumului de DROGURI în rândul elevilor: Trebuie să combatem cu severitate traficul de droguri

Gabriela Firea propune programe de prevenție a consumului de DROGURI în rândul elevilor: Trebuie să combatem cu severitate traficul de droguri
Publicat: 21/05/2024, 14:55

Gabriela Firea, candidatul PSD la primăria generală a Capitalei, a anunțat, marți, o serie de proiecte educaționale și sociale menite să îmbunătățească condițiile pentru tinerii și copiii din București. Printre acestea se numără și implementarea de programe de prevenție a consumului de droguri printre elevi.

Firea a subliniat că „nici o școală supraaglomerată” nu ar trebui să mai existe în București, având în vedere că elevii nu pot beneficia de o educație de calitate în condiții de aglomerare extremă.
Nici o școală supraaglomerată, cu elevi care învață în trei schimburi! Locuri suficiente în creșe și grădinițe. Programe de prevenție a consumului de droguri. Sunt printre proiectele pentru București – orașul dorit de oameni. Copiii noștri sunt viitorul orașului. Iar noi, părinții, trebuie să-i știm în siguranță, să-i știm îngrijiți și protejați când mergem la muncă pentru a ne susține familiile, a scris Gabriela Firea pe Facebook.
Un alt aspect important al viziunii sale este lupta împotriva consumului de droguri în rândul tinerilor, o problemă în creștere în rândul elevilor bucureșteni.
Primăria Generală trebuie să se implice pentru a răspunde la una dintre cele mai mari îngrijorări pe care le au în prezent părinții care au copii de vârstă școlară, consumul de droguri în rândul elevilor. Este deja o problemă din ce în ce mai serioasă. Aici Primăria Capitalei trebuie să colaboreze cu primăriile de sector, dar și cu Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Interne. Trebuie să combatem cu severitate traficul de droguri, dar, în primul rând, să ne ocupăm de educația elevilor și copiilor noștri, ca să ajungă ei înșiși la decizia de a renunța și refuza consumul de droguri, a explicat Firea.
Ea a punctat, de asemenea, problema numărului insuficient de locuri în creșe și grădinițe, menționând că, deși au fost construite spații noi în unele sectoare, necesitatea rămâne mare, cu peste 7.000 de copii care nu au prins locuri anul trecut.
Chiar dacă în unele cartiere, cum sunt cele din Sectorul 3 si Sectorul 4, au fost construite spații noi, moderne, încă există o mare nevoie! Anul trecut, peste 7.000 de copii nu au prins locuri. Trebuie să construim creșe și grădinițe, în colaborare cu primăriile de sector, a afirmat candidatul PSD la primăria generală a Capitalei.
În plus, Firea a evidențiat necesitatea dezvoltării serviciilor educaționale suplimentare, precum programele after-school și școlile de vară, esențiale pentru părinții tineri care nu dispun de sprijin familial extins sau care nu își pot permite costurile programelor private.
CITEȘTE ȘI:
Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Imagini dramatice cu parașutiști ruși vânați în câmp deschis de un blindat Bradley ucrainean
Noul semn de circulație care-i bulversează pe șoferi! Mulți se fâstâcesc atunci când îl văd...
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu...
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47...
„Bineînțeles că știți imnul URSS”. Cum îi batjocoresc militarii ruși pe prizonierii ucraineni: „Porcule, de...
Mai rar s-a văzut aşa naş! Cum s-a îmbrăcat Cabral la nunta Roxanei Hulpe. FOTO...
I-a recidivat CANCERUL Soția președintelui, în stare de șoc: se retrage din viața publică
Rusia avertizează SUA să nu lase Ucraina să o atace cu arme occidentale: Americanii subestimează...
VIDEO Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de...
Șocul pe care l-a avut un american când a văzut ce se întâmplă la o...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Când se face radierea auto din oficiu?
Bărbia îl dă de gol pe Putin? Preşedintele rus, acuzat că îşi foloseşte sosiile la...
Soarele DEZLĂNȚUIT! 2 erupții colosale au avut loc în mai puțin de 12 ore
Legea pe care o aștepta toată România. Președintele a semnat astăzi, 3 Iunie
Dorian Popa e istorie. Fosta lui iubită s-a rupt la piscină, pe manele
Când începe Insula Iubirii, sezonul 8, la Antena 1 și în AntenaPLAY. Premiera, mai aproape...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Bunica Gherghina, cocoțată în cireș! Cum a reacționat nepoata sa când a văzut-o pe femeia...
Ne-au furat până și tradiționala ie romanească? Celebra casă de modă Louis Vuitton, somată să...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Trei cercetători europeni cred că au descoperit cum am putea observa radiația Hawking
×