A murit Dan McCafferty, fostul solist al trupei rock Nazareth. Artistul avea 76 de ani

A murit Dan McCafferty, fostul solist al trupei rock Nazareth. Artistul avea 76 de ani
Dan McCafferty / FOTO - Profimedia
Publicat: 08/11/2022, 22:25
Actualizat: 08/11/2022, 22:28

Dan McCafferty, fostul solist al trupei rock Nazareth, a murit – marți – la vârsta de 76 de ani. Anunțul a fost făcut, într-o postare pe Facebook, de fostul său coleg de trupă Pete Agnew.

„Dan a murit astăzi (marți, 8 noiembrie-n.r.) la ora 12.40. Acesta este cel mai trist anunț pe care a trebuit să îl fac vreodată. Maryann și familia au pierdut un soț și un tată minunat și iubitor, eu mi-am pierdut cel mai bun prieten, iar lumea a pierdut unul dintre cei mai mari cântăreți care au trăit vreodată”, a scris Agnew, potrivit The Sun.

McCafferty s-a născut în Dunfermline, Scoția. În anul 1968, a fondat trupa Nazareth împreună cu Agnew, chitaristul Manny Charlton și toboșarul Darrell Sweet în 1968. Gruparea rock a fost influențată de alte formații celebre precum „The Beatles”, „The Rolling Stones” și „Jimi Hendrix”.

Cel mai cunoscut album semnat Nazareth, „Hair Of The Dog”, a fost lansat în 1975 și s-a vândut în peste două milioane de exemplare în întreaga lume.

McCafferty s-a retras din turnee în august 2013, din cauza unor probleme de sănătate, iar în 2019 a lansat primul său album solo, „Last Testament”.

La un moment dat, McCafferty dezvăluise că suferea de bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC).

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase