Acadelele cu droguri au creat ISTERIE în Sibiu. IPJ Sibiu: „Nu au fost identificate produse asociate consumului de droguri”

Acadelele cu droguri au creat ISTERIE în Sibiu. IPJ Sibiu: „Nu au fost identificate produse asociate consumului de droguri
FOTO - caracter ilustrativ
Publicat: 03/10/2023, 16:46
Actualizat: 03/10/2023, 16:49

Acadelele care ar conține droguri au creat haos în rândul părinților din Sibiu. Pe grupurile cu specific de pe Facebook și pe cele de WhatsApp circula o fotografie cu o acadea și mesaje de avertizare pentru adulți, cum că astfel de acadele conțin droguri și au fost date copiilor.

„Acum vreau sa trag un semnal de alarmă. Într-o discuție «neoficială», să zic, am aflat că un elev de clasa a V-a a fost abordat de un altul, de clasa a VIII-a, în încercare de a-i da droguri. La fel și un elev de clasa a III-a, de unul de clasa a V-a. Părinții și cadrele didactice au fost informate de către elevi și acum așteaptă o soluționare la nivelul școlii. Învățați-i pe copii să se ferească, se pare că cei ce distribuie droguri nu au deloc scrupule”, scrie într-un mesaj care circulă pe grupul de WhatsApp al părinților de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu.

Directoarea acestui colegiu spune că niciun părinte nu a semnalat incidentul.

„Acum am aflat și eu de la colegi despre acest mesaj care circulă pe grupurile de părinți. Eu, personal, nu am primit niciun mesaj. Sunt aici de față și cu ceilalți doi directori adjuncți și noi, cei trei din conducere, nu suntem la curent cu o astfel de știre. Nu ni s-a adus la cunoștință, nu am fost sunați și nicio adresă în acest sens nu s-a primit până la momentul de față. Nu avem ce dezminți atât timp cât nimeni nu ne-a anunțat nimic”, a spus directoarea.

Un mesaj asemănător a fost trimis și către o altă școală din Sibiu, iar reacția din partea instituției de învățământ a fost clară:”Nu s-a întâmplat așa ceva la școala noastră. În acest moment sunt cu reprezentantul secției poliției. Practic, fizic, nimeni nu ne-a adus, nu ne-a arătat, niciunui elev nu i s-a întâmplat să ia o astfel de acadea și niciun părinte nu a acuzat că a consumat copilul ceva primit la școală.”

Ulterior, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu au transmis că nu se confirmă niciunul din scenariile care circulă pe grupuri.

„Ca urmare a propagării în această dimineață pe rețele de socializare și pe grupurile de cadre didactice și părinți a unui mesaj anonim prin care se anunța faptul că elevilor din diferite unități de învățământ din municipiul Sibiu le sunt oferite acadele care ar conține substanțe psihoactive, Compartimentul Relații Publice din cadrul I.P.J. Sibiu este abilitat să comunice următoarele:

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, Biroului de Siguranță Școlară și cei din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu au declanșat de îndată verificări în cadrul unităților de învățământ, dar și în zonele adiacente, fără a identifica produse alimentare susceptibile a conține droguri. Mai mult decât atât, s-a constatat că tipul de acadele prezentat în imaginea care însoțește mesajul propagat printre părinți și cadre didactice ar fi comercializat de magazine alimentare aflate în imediata apropiere a unor școli, fără a exista suspiciuni cu privire la conținut.

Menționăm faptul că, în ultimele săptămâni, în unitățile de învățământ de pe raza municipiului Sibiu nu au fost identificate recipiente cu substanță sau alte produse asociate consumului de droguri.”, se arată în comunicatul poliției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Decizie pentru cei care au permis categoria B. Legea a fost promulgată de Iohannis
Viața la bloc. Regulile pentru șefii asociațiilor de proprietari cel mai des încălcate
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Au trecut 69 de ani de la moartea lui George Enescu, un geniu al muzicii