Accident feroviar în Taiwan, soldat cu cel puțin 48 de morți (VIDEO)

Accident feroviar în Taiwan, soldat cu cel puțin 48 de morți (VIDEO)
Accident feroviar în Taiwan, soldat cu cel puțin 48 de morți (VIDEO) / Foto: Captură
Publicat: 02/04/2021, 11:00
Actualizat: 02/04/2021, 12:58

Cel puțin 48 de oameni au murit în Taiwan, după ce un tren, care transporta 350 de pasageri, a deraiat în Hualien, la începutul unui weekend de vacanță.

Zeci de oameni au murit după ce trenul în care se aflau a deraiat într-un tunel din estul Taiwanului, în prima zi a unei sărbători, transmit autoritățile citate de The Guardian. Acesta este cel mai grav accident feroviar din Taiwan, înregistrat în ultimele decenii.

Trenul 408 Taroko Express transporta 350 de pasageri, când a deraiat, vineri dimineața, în tunelul Qingshui din Huaelien, a transmis ministerul transporturilor.

Zeci de morți și răniți

48 de oameni au murit și alți 66 au ajuns cu răni la spital. Cei mai mulți pasageri morți se aflau în vagoanele din spate.

Zeci de ambulanțe, autospeciale de pompieri și vehicule militare și peste 150 de persoane au participat la operațiunea de salvare.

Tsai Ing-wen, președintele Taiwanului, a declarat că serviciile de urgență au fost „complet mobilizate” pentru a salva și asista pasagerii și personalul.

Între 80 și 100 de pasageri au fost evacuați din primele patru vagaoane ale garniturii, în timp ce vagoanele cinci, șase, șapte și opt au fost deformate și greu accesibile, în urma accidentului.

Tragedia ar fi fost provocată de o mașină parcată necorespunzător

Potrivit autorităților, o camionetă neasigurată cu frâna de mână a alunecat de pe un drum din apropiere, chiar în fața trenului.

408 este una din cele mai rapide linii feroviare din Taiwan, atingând o viteză de până la 130 km/h.

Un alt incident a avut loc în 2018, când 18 oameni au murit și 175 au fost răniți, după ce un tren a deraiat în nord-estul Taiwanului.

În 1981, 30 de oameni au murit după o coliziune feroviară în nordul Taiwanului.

Coliziune între două trenuri în Egipt. Cel puţin 32 de persoane au murit – FOTO&VIDEO

Un accident feroviar cumplit a avut loc săptămâna trecută în Egipt. Cel puţin 32 de persoane au murit după ce două trenuri au intrat în coliziune, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de postul Sky News.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase