Actrița Maia Morgenstern a depus plângere la Poliție, după ce a fost amenințată cu moartea. Ce au descoperit anchetatorii, până acum

Actrița Maia Morgenstern a depus plângere la Poliție, după ce a fost amenințată cu moartea. Ce au descoperit anchetatorii, până acum
Foto: Facebook / Maia Morgenstern
Publicat: 28/03/2021, 16:19
Actualizat: 28/03/2021, 16:29

Maia Morgenstern a depus plângere la Poliție, după ce a primit un email în care era amenințată cu moartea, atât ea cât și familia sa. Direcția de Investigații Criminale a început urmărirea penală pentru infracțiunea de amenințare.

În urma analizării mesajului primit de actriță, anchetatorii au ajuns la concluzia că adresa de IP a autorului nu este cea reală.

Mai mult, oamenii legii au investigat dacă adresa de email folosită de autorul amenințării este asociată cu conturi de pe rețelele de socializare sau alte site-uri web, dar nu a fost descoperită nicio astfel de legătură, relatează Digi24.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 în vederea continuării cercetărilor.

Maia Morgesntern a publicat pe Facebook mesajele de amenințare

Maia Morgenstern a primit mesaje de amenințare, pe care le-a făcut publice pe contul său de Facebook, chiar de Ziua Teatrului și de sărbătoarea evreiască Pesach.

Mesajul primit pe e-mail a fost semnat… „Din partea partidului AUR” și trimis de „Andrei Illarie” pe toate adresele oficiale de email ale Teatrului Evreiesc de Stat, pe care actrița îl conduce.

Liderul AUR, George Simion a transmis că se dezice și condamnă atacul la adresa actriței, susținând că expeditorul nu este membru al partidului. Astfel, copreședintele AUR a numit această acțiune „un atac degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni”.

Dorim să informăm opinia publică din România că cetățeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianței pentru Unirea Românilor. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identifice, să ancheteze și să pedepsească făptașul cu celeritate. Sunem alături, cu spiritul treaz și inima vrednică, de doamna Maia Morgenstern și de întreaga comunitate evreiască din România care acum sărbătorește Paștele, marea sărbătoare a eliberării din robie a poporurului evreu. Sus să avem inimile!”, se precizează în comunicatul transmis de George Simion.

Recent, Maia Morgenstern fusese jignită grav! „Sunt rănită. Tremur!” / Autorul „glumei” antisemite s-a scuzat după gafă

În urmă cu o săptămână, actrița Maia Morgenstern a fost jignită la o întâlnire cu directorii de teatre! Autorul s-a scuzat, ulterior, spunând că a glumit, dar remarca antisemită nu a putut fi trecută cu vederea.

„Sunt felul de om care reacţionează post traumatic. Ce-o mai fi însemnând şi asta. Ce vreau să spun este că paralizez în momentul şocului. O fi bine, o fi rău… cine mai ştie? Concret, am fost invitată oficial la o întrunire pentru directori de teatre şi instituţii publice de cultură, sub genericul „Vocea teatrului licean bucureştean”. Lucru mare, oficiali. Chestiuni importante la ordinea zilei. Ajung cu câteva minute mai devreme. Directori, consilieri, reprezentanţi: autorităţile. Păşesc zâmbitoare către colegii mai mari, să-i salut, să le dau bineţe. Şi iată ce-mi aud urechile: „Hai s-o facem aşa, jid…” – ooops, eu n-am voie să scriu cuvântul acela (că-mi şterge Facebook postarea), este permisă doar pronunţarea… Am încremenit. Ce-aţi spus? Răspunsul a venit prompt, relaxat: „Hai, nu te mai supăra. Am spus aşa în glumă…”.

„Sunt rănită! Tremur! E grav!”

„Nu, nu pot să nu mă supăr! Nu când îl pronunţă oameni de cultură. Nu când este pronunţat într-un cadru oficial. Şi nimeni n-a părut deranjat. În afară de mine, căci am ajuns, normal, să mă simt eu deplasată că m-a lovit o scîrbă fără margini. Nu. Nu accept! E grav. E urât. Sunt rănită. Tremur”, a scris actriţa Maia Morgenstern, atunci, tot pe pagina sa de Facebook.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași:...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier