Fără măști de protecție în avioane și pe aeroporturile europene. De când intră în vigoare decizia

Fără măști de protecție în avioane și pe aeroporturile europene. De când intră în vigoare decizia
Aeroportul „Henri Coandă” / Sursă Foto: CNAB
Publicat: 12/05/2022, 19:44
Actualizat: 12/05/2022, 19:50

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) și Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (AESA) au anunțat, recent, că purtarea măștilor în aeroporturile europene și în timpul zborurilor „nu mai este recomandată”, începând cu data de 16 mai 2022.

Însă, ambele autorități le transmit călătorilor că, în ciuda ridicării acestei reguli, masca rămâne „una dintre cele mai bune protecții” împotriva COVID-19.

Mai mult, pasagerii vulnerabili – care tușesc sau strănută – sunt sfătuiți să continue să poarte masca, iar călătorilor li se va cere să respecte distanța socială în zonele interioare, anunță Mediafax, care citează Sky News.

Totuși, operatorilor aeroportuari li se recomandă să nu impună nicio măsură de distanțare dacă duce la blocaje, a precizat directorul ECDC, Andrea Ammon.

De asemenea, companiilor aeriene li s-a spus să încurajeze pasagerii să folosească măști pe zborurile către sau dinspre destinații în care încă se aplică obligativitatea purtării măștilor în transportul public.

De altfel, odată ce obligativitatea măștii va fi ridicată, companiile aeriene vor putea să își pună în aplicare propriile reguli.

Italia, Franța, Bulgaria și alte țări europene au relaxat deja multe restricții COVID, iar o serie de companii aeriene din Statele Unite au renunțat deja la masca de protecție.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult