Alertă la un liceu din București. 25 de elevi au ajuns la spital, după ce un adolescent a pulverizat spray PARALIZANT / Poliţia a deschis dosar penal

Publicat: 13/02/2024, 13:35
Actualizat: 13/02/2024, 20:25
20:22

Elevul care a dat cu spray lacrimogen, victimă a bullying-ului

Tatăl elevului de 15 ani de la Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” din Bucureşti care a folosit un spray lacrimogen în şcoală susţine că fiul său era victimă a bullying-ului şi că acesta a folosit sprayul pentru a se apăra într-un moment în care ar fi fost atacat de 20 de colegi.

”Au ieşit în curte şi băiatul meu era aşa, retras cu un coleg la zid, cu spatele, şi au venit în jurul lui vreo 20 de persoane, toţi din şcoală, şi au început să se ia de el, să îl împingă, să-l scuipe, să îi dea cu palma… L-au pus jos toţi, câţi erau, 20, şi l-au luat la pumni, la picioare. Copilul s-a ridicat, avea la el un spray paralizant dat de mine, pentru că noi stăm într-un cartier unde sunt câini mulţi”, a declarat jurnaliştilor tatăl băiatului.

Potrivit Antena 3, tatăl băiatului a anunţat că va merge la Institutul de Medicină Legală pentru a obţine un certificat medico-legal care să arate că acesta a fost agresat.

Părinţii elevilor din Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” spun că incidente violente au loc frecvent în această şcoală.

17:19

Poliţia Capitalei a deschis dosar penal după incidentul de la Colegiul Dimitrie Leonida

Poliţia Capitalei a deschis dosar penal pentru mai multe infraţiuni, după incidentul din incinta Colegiului Dimitrie Leonida din Bucureşti. Adolescentul care a pulverizat spray lacromogen este audiat.

Poliţia Capitalei anunţă că a fost întocmit dosar penal, din oficiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de “tulburarea ordinii şi liniştii publice”, “portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase” şi “lovire sau alte violenţe”, după incidentul de la Colegiul Dimitrie Leonida din Bucureşti.

”Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului Siguranţă Şcolară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, a transmis sursa citată.

Adolescentul de 15 ani care a pulverizat spray-ul lacromigen este audiat. În urma incidentului, 33 de elevi au fost monitorizaţi de medici, 25 fiind transportaţi la două unităţi medicale din Capitală.

14:01

Oficial ISMB, despre cazul elevului care a pulverizat un spray lacrimogen: „Nu știm ce l-a determinat să facă asta. Va fi sancționat”

Elena Ștefan, inspector pentru comunicare instituțională în cadrul ISMB, a vorbit, marți, despre cazul elevului de 15 ani care a folosit un spray lacrimogen în incinta Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida” din București.

„Astăzi am fost informați de către conducerea Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida despre producerea unui incident, și anume un elev de clasa a IX-a a pulverizat spray lacrimogen. Afectați de acțiunea acestui elev au fost un număr de 33 de elevi care au fost triați și evaluați la fața locului, 25 de elevi au fost transportați la spital pentru a fi evaluați și tratați în consecință.

Nu avem mai multe informații despre situația sau motivele care l-ar fi determinat pe acest elev să recurgă la gestul pe care vi l-am expus. Se vor face verificări atât la nivelul unității de învățământ, iar elevul va primi sancțiuni în consecință, în conformitate cu reglementările statutului elevului aflate în vigoare și tot în acest moment se află în derulare o anchetă a poliției, așteptăm rezultatele și vom vedea”, a spus sursa citată.

(Citește continuarea aici…)

13:37

ISU: „Nu va fi permis accesul în sălile respective și în corpul de clădire unde s-a produs evenimentul până când nu ne asigurăm că nu mai există niciun pericol”

Purtătorul de cuvând al ISU București, Daneil Vasile, a declarat că „au fost mai multe apeluri succesive care anunțau producerea unui eveniment la Colegiul Dimitri Leonida. Încă de la bun început ni s-a semnal la faptul că a fost folosit un gaz iritant, posibil lacrimogen, care a fost folosit cu intenție în spațiile interioare.

În scurt timp, câțiva copii au început să se simtă foarte rău și acuzau simptome medicale specifice unei asemenea situații. Au fost alertate în mod progresiv opt ambulanțe SMURD, patru ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, echipaje de CRBN, autospeciale pentru victime multiple și alte resurse adecvate pentru asemenea situații.

Au fost evaluați 33 de copii, iar 25 dintre aceștia au fost transportați la spitalele Grigore Alexandrescu și Marie Curie în stare bună, dar necesită o evaluare de specialitate în cadrul unităților spitalicești”.

„Simptomele specifice în asemenea situații sunt stare de vomă, greață și alte lucruri similare.

Intervenția este încheiată și nu mai sunt probleme. Din acest punct de vedere, colegii noștri au acționat atât pentru preluare, acordarea primului ajutor pentru copii și, pe de altă parte, pentru ventilarea spațiilor interioare prin deschidere a ușilor, ferestrelor, astfel încât gazul să fie eliminat cât mai repede. Nu va fi permis accesul în sălile respective și în corpul de clădire unde s-a produs evenimentul până când nu ne asigurăm că nu mai există niciun pericol.

De altfel, nu a fost necesară evacuarea întregii unități de învățământ”, a adăugat Daniel Vasile.

13:35

Prefectul Capitalei: Acest incident trebuie tratat cu responsabilitate și fermitate

„Referitor la incidentul petrecut în această dimineață, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, unde mai mulți elevi au fost intoxicați, după ce un licean a pulverizat cu spray paralizant, solicit de urgență Primăriei Sectorului 2 și conducerii unității să demareze o ancheta administrativă și să prezinte public modul în care persoanele și firmele responsabile cu asigurarea pazei în unitatea de învățământ și-au îndeplinit atribuțiile.

Acest incident trebuie tratat cu responsabilitate și fermitate, iar cei vinovați trebuie trași la răspundere. Autoritatea publică locală are obligația de a asigura un climat de siguranță în școli petru elevi și pentru cadrele didactice”, a transmis prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, într-un mesaj postat pe Facebook.

12:47

Copiii de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida transportaţi la Spitalul Marie Curie sunt în „stare bună”

Cei şapte copii de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, care au fost aduşi, marţi, la Spitalul Marie Curie, sunt monitorizaţi şi sunt în stare bună, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Denis Stănescu.

„Sunt bine acum, sunt monitorizaţi. Au prezentat semne de iritaţie respiratorie, cu tuse, cu ochii înlăcrimaţi”, a declarat medicul pentru AGERPRES.

Potrivit acesteia, copiii nu vor rămâne internaţi. „Nu rămân internaţi. Vor fi ţinuţi o jumătate de oră, o oră să vedem că sunt bine”, a mai afirmat Stănescu.

12:33

ISU București: 33 au fost asistați medical la fața locului

Într-un bilanț final transmis de ISU, salvatorii anunță că 33 de copii evaluați la fața locului.

„25 de copii au fost transportați la spital (14 la Grigore Alexandrescu și 11 la Marie Curie)”, precizează sursa citată.

12:08

25 de copii, transportați la spitalele din București

În total, 29 copii au fost evaluați medical la fața locului.

„25 de copii au fost transportați la spital: 14 la Grigore Alexandrescu și 11 la Marie Curie”, menționează ISU București.

11:54

17 elevi, transportați la spital

„Până în acest moment au fost transportați la spital 17 elevi. Nouă au ajuns la Spitalul «Marie Curie» și opt la Spitalul «Grigore Alexandrescu»”, conform ISU București.

Alți opt elevi sunt evaluați medical la fața locului.

11:43

Spray-ul, pulverizat de un elev de 15 ani

„Astăzi, 13 februarie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 9 Poliție au fost sesizați, de către directorul unei instituții de învățământ, prin apel 112, în jurul orei 10.00, cu privire la faptul că, în incinta unei școli din Sectorul 2, un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât și la intrarea în instituție.

Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind identificat un elev, în vârstă de 15 ani.

De asemenea, mai mulți elevi primesc îngrijiri medicale de către echipe de prim-ajutor sosite la adresă.

Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranță Școlară, în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a transmis Poliția Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Alertă la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”

Este alertă la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, din Capitală. Mai mulți elevi se simt rău, după ce, în incinta școlii, a fost folosit un spray iritant, posibil paralizant.

„În incinta clădirii a fost utilizat un spray iritant, posibil paralizant. În urma evenimentului sunt mai mulți elevi care acuză stare de rău”, a informat, marți, ISU București-Ilfov.

Până la ora transmiterii acestei știri, au fost evaluați medical 15 elevi și s-a luat decizia ca cinci dintre ei sa fie duși de urgență la spital.

Alertă la un liceu din București. Cinci elevi au ajuns la spital / Sursa foto: ISU București
Alertă la un liceu din București. Cinci elevi au ajuns la spital / Sursa foto: ISU București

Mai mulți elevi se simt rău și vor fi evaluați medical

„Alți elevi sunt în autospeciala pentru victime multiple și urmează a fi transportați la spital.

Acțiunea de evaluare medicală este în desfășurare, mai sunt și alți elevi cu acuze medicale similare pentru care se va lua o decizie privind necesitatea de a fi transportați la spital”, menționează sursa citat.

La fața locului se află 8 SMURD, 4 ambulanțe de la SABIF, CBRN, două autospeciale pentru victime multiple, două autospeciale de stingere cu modul de prim-ajutor.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Investiţie de 165 de milioane de euro în România. Oraşul unde se va construit un...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Zodii cu mare noroc de Florii. Vor trăi bucurii explozive
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică