Ambasada Franței reacționează după ce militarii francezi s-au plâns de condițiile din baza de la Cincu. Ce transmite instituția

Ambasada Franței reacționează după ce militarii francezi s-au plâns de condițiile din baza de la Cincu. Ce transmite instituția
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Profimedia
Publicat: 08/11/2022, 13:41

După ce militarii francezi dislocați la baza militară de la Cincu s-au plâns de condițiile de trai, Ambasada Franței la București reacționează, prin intermediul unui comunicat.

Potrivit instituției, decizia de dislocare a militarilor francezi în România a fost luată foarte rapid de către președintele Emmanuel Macron, motiv pentru care timpul necesar asigurării condițiilor pentru militari a fost unul mult prea scurt.

„Amintim că decizia de dislocare a trupelor franceze a fost luată foarte rapid. Anunţul preşedintelui Emmanuel Macron a fost făcut pe 25 februarie iar pe 28 februarie, la patru zile de la invazia rusă în Ucraina, Franţa a desfășurat batalionul «Spearhead» al Forței de Reacție Rapidă a NATO, în cadrul misiunii AIGLE.

Format din 500 de militari, batalionul a fost inițial dislocat la baza „Mihail Kogălniceanu”, situată la Constanţa, la aproximativ o sută de kilometri de granița cu Ucraina. Totuşi, în scurt timp, baza de la Cincu s-a impus ca soluția care oferea cele mai multe garanții pentru menținerea unei prezențe militare NATO pe termen lung.

Pe 2 mai 2022, detașamentul de geniu a început lucrările de dezvoltare a bazei de la Cincu, astfel încât să poată găzdui între 800 și 1.000 de militari până la finalul anului”, informează Ambasada Franței la București.

Ambasada Franței recunoaște că militarii au parte de „condiții rudimentare”

În cadrul comunicatului de presă, Ambasada recunoaște că militarii francezi nu se bucură de cele mai bune condiții în baza militară de la Cincu, dar asigură că a luat măsuri, iar situația se va îmbunătăți curând.

Mai mult, instituția spune că soldații francezi nu au formulat plângeri oficiale referitoare la condițiile de viață din baza din România, țară care, spune Ambasada, a pus la dispoziția forțelor franceze toate elementele solicitate.

„Construcţia noilor instalaţii şi infrastructuri NATO în această bază a impus condiţii de viaţă rudimentare militarilor francezi, însă aceste lucrări sunt în curs de finalizare. Dificultăţile de la începutul misiunii au fost depăşite în prezent, iar condiţiile de viaţă ale soldaţilor francezi de la baza militară Cincu au evoluat pozitiv în aceste şase luni.

Niciun fel de plângere formală privind condiţiile de viaţă din baza Cincu nu a fost formulată de militarii francezi până la această dată.

Franţa a asumat responsabilitățile privind camparea, alimentaţia militarilor și alte servicii la baza din Cincu, conform procedurilor aliate, iar România, în calitate de ţară gazdă, a pus la dispoziție toate elementele solicitate de partea franceză”, mai informează Ambasada Franței la București.

Militarii francezi, „dezgustați” de condițiile de la Cincu

Militarii francezi de la Cincu se plâng de condițiile în care sunt cazați în România și își acuză comandanții că nu au făcut nimic pentru a le îmbunătăți situația.

Soldaţii francezi care conduc misiunea NATO din ţara noastră se plâng că au parte de condiţii ca pe front.

Cei 700 de militari cantonaţi în tabăra de la Cincu spun că stau în frig, pe întuneric, au mâncare puţină, iar şobolanii se plimbă pe lângă paturile improvizate.

Mult gunoi, duşuri defecte, o bucătărie improvizată şi un meniu extrem de sărăcăcios. Cam aşa se desfăşoară viaţa celor peste 700 de soldaţi francezi, belgieni şi olandezi, care ar trebui să intervină dacă războiul din Ucraina escaladează.

Sunt condiţii de front, deşi încă nu au plecat la luptă, s-au plâns mulţi dintre ei.

Frigul şi foamea le-ar fi cei mai aprigi inamici, spun aceștia. Mulți se tem că vor îngheţa mai ales că, în lunile de iarnă, temperaturile pot scădea până la -30°C în Cincu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Povestea tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii