Amenințare cu bombă la un mall din Arad din cauza certificatului verde

Amenințare cu bombă la un mall din Arad din cauza certificatului verde
Foto ilustrativ
Publicat: 29/11/2021, 18:22

Un bărbat din Arad a sunat la 112 și a amenințat că va detona o bombă la un mall din Arad, pe motiv că i-a fost refuzat accesul pentru că nu avea certificatului verde. 

Incidentul s-a petrecut în centrul comercial situat la ieşirea din Arad, spre Nădlac. Potrivit primelor informaţii, un bărbat a sunat la 112 şi a ameninţat că va arunca mall-ul în aer. Bărbatul a recurs la un asemenea gest după ce nu a fost primit la Serviciul de Evidență a Populației (buletine) din incinta mall-ului, pentru că nu avea certificatul verde, potrivit Aradon.ro. 

„Am fost sesizaţi prin apel S.N.U.A.U 112, de un bărbat de 31 de ani din Arad, despre faptul că are nemulţumiri privind eliberarea unei cărţi de identitate, motiv pentru care ar fi ameninţat angajaţii Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor al municipiului Arad, aflat în incinta unui centru comercial, cu faptul ca le da foc şi le va pune o bombă. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi precum şi echipa pirotehnică din cadrul S.R.I. Timiş, totodată fiind luate măsuri de evacuare şi asigurarea locului faptei. Ulterior, bărbatul a părăsit incinta centrului comercial, el fiind identificat de poliţişti pe raza judeţului Timiş”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Livia Pescar.

La scurt timp după apel, bărbatul a fost indentificat de autorităţi. Acestuia i-a fost aplicată o amendă de 1.000 de lei și a fost şi a trasportat la Spitalul de Psihiatrie pentru a fi evaluat.

Astfel, accesul în centrele comerciale este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală. Potrivit Hotărârii de Guvern, este prevăzută exceptarea persoanelor care merg la centrele de vaccinare pentru imunizare, dacă există culoare separate de acces.