Analistul politic H. D. Hartmann: „Interviul lui Vladimir Putin a anunțat o veste foarte proastă pentru întreaga lume”

Publicat: 09/02/2024, 19:47
Actualizat: 09/02/2024, 19:53

H. D. Hartmann, analist politic, profiler și jurnalist, a comentat, vineri, pentru Gândul, afirmaţiile preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul interviului acordat jurnalistului american Tucker Carlson.

Mesajul transmis de președintele rus în interviul pentru Tucker Carlson este unul cu implicații severe chiar și pentru  România, și anume că războiul va continua și atâta timp cât Rusia va avea resursele să îl ducă.

„Nu se știe dacă a fost interviul lui Tucker Carlson pentru Putin sau a fost de fapt deschiderea de șah făcută de către țarul de la Kremlin prin Tucker Carlson. Vederea de ansamblu, cum ar spune un bun prieten de-al nostru comun, drona care se ridică deasupra Pământului, președintele Putin a transmis un mesaj statului adânc american, lui „deep state”. Este foarte clar din interviu că el nu mai recunoaște capacitățile de comunicare, de negociere, de putere ale lui Biden, cum nu le recunoaște nici pe cele ale cancelalui german, al lui Zelenski, al Ucrainei sau Occidentului colectiv, cum spune el, al Occidentul european și cel american, căci puradeii din Asia ai Americii nu contează în acel joc”, consideră H. D. Hartmann.

„Deci, primul lucru: o deschidere a lui Putin cu statul adânc american în care le spune: «Ce faceți, că noi vom merge până la Al Treilea Război Mondial. De fapt, acesta este mesajul: «Continuați să-l finanțați pe Zelenski, continuați să finanțați, să trimiteți arme lui Zelenski, noi nu le vom lăsa». Este, în subsidiar, acest mesaj este transmis republicanilor, care au blocat până acum cecul de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina – au făcut un lucru fenomenal, în Senat l-au votat, dar în Cameră, șeful republican al Camerei Reprezentanților a spus clar că este mort efectiv la intrarea în discuție și la vot, deci proiectul încă are probleme de a fi votat”, este de părere analist politic.

„Putin le-a dat un fel de mână de ajutor republicanilor”

Prin poziția exprimată în interviu, liderul de la Kremlin îi susține pe oponenții politici ai lui Joe Biden.

„Este clar că aici Putin le-a dat un fel de mână de ajutor republicanilor pentru a decide mai ușor. Pentru că mesajul general, absolut general al acestui interviu este «Noi vom continua și vom continua cât veți continua voi». Vedeți dvs? Este simetria: La începutul invaziei abominabile ruse în Ucraina, noi am avut celebra frază care era repetată ca o mantră propagandistică de către întreg Occidentul și liderii săi, inclusiv din România, că vom sprijini Ucraina atâta timp cât este nevoie. Acuma, Putin, în simetrie absolută, prin Tucker Calson, transmite lumii americane «Și noi vom continua cât va fi nevoie să vă învingem»”, explică H. D. Hartmann.

Analistul explică, în intervenția pentru Gândul, că Vladimir Putin repoziționează părțile din conflict.

„La întrebarea «Cu cine veți face pacea, cu cine veți negocia?», Tucker Carlson îl nu întreabă direct pe președintele Putin, Putin spune «Cu voi, cu voi, americani. Deci războiul din Ucraina nu mai aparține Rusiei și Ucrainei. Putin, printr-o mișcare genială de șah, pentru că este un jucător bun de șah, reușește să transfere acest război între Rusia și Statele Unite, între Rusia și lumea occidentală. Se referă, face istoria prezenței sovietice în Ucraina, a construcției sovietice a Ucrainei. În prima jumătate de oră a interviului – eu am crezut că-și bate joc de Tucker Carlson – l-a ținut în istorie, se plictisise americanul acolo, efectiv se plictisise. Dar de fapt acesta este mesajul și aceasta este viziunea generală: «Războiul va continua indiferent de cât veți vrea voi să dați bani și arme. Deci gândiți-vă dacă este eficient să băgați bani pentru un Zelenski, pe care eu nu-l mai consider eficient. Dacă doriți să duceți», spune Putin în subsidiar, «dacă doriți să continuați politica lui Biden, pe care eu nu-l mai consider lider eficient, a cancelarului german»”, explică H. D. Hartmann, amintind de discuția privind explozia conductei de gaz din Germania care reprezentă un „atac terorist industrial”.

„Deci da, un interviu pe care multă lume l-a așteptat, prin care s-a așteptat ca Tucker să șteargă cu Putin pe jos. Dimpotrivă. Părerea mea este că interviul a anunțat o veste foarte proastă pentru întreaga lume: Războiul va continua și atâta timp cât Rusia va avea resursele să îl ducă, îl va aduce și nu va ceda nimic din ceea ce s-a câștigat. Iată o viziune care pe mine m-a speriat. Sigur, între glumițele lui Tucker Carlson, între zâmbetele mai mult sau mai puțin estetice ale lui Putin, acest joc însă va continua și asta este dramatic pentru noi, pentru România, dacă ne uităm de aici, din micul nostru colț danubiano-pontic, este foarte sever”, a conchis analistul politic.

Citiți și

Marcel Ciolacu demască manipulările Kremlinului: “Agresorul în acel război este Vladimir Putin”

INTERVIU ISTORIC | Vladimir Putin, față în față cu Tucker Carlson. Ce condiții pune liderul de la Kremlin pentru încetarea războiului

INTERVIU ISTORIC | Ce a răspuns Vladimir Putin la întrebarea „Cine a aruncat în aer Nord Stream?”. L-a luat prin surprindere pe Tucker Carlson

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Sunt cele mai scumpe mere din lume. Foarte puțini oameni și le permit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?