Anchetă în Franța după ce un meci de fotbal s-a încheiat cu scorul de 22-1

Anchetă în Franța după ce un meci de fotbal s-a încheiat cu scorul de 22-1
Sursă foto: Pixabay
Publicat: 12/05/2022, 19:12

Comisia de disciplină a Ligii Mediteraneene de Fotbal a deschis un dosar pentru suspiciune de fraudă în legătură cu meciul dintre Arles şi FC Septemes, din campionatul Regional 2 (liga a șaptea), disputat duminică şi încheiat cu scorul de 22-1.

„Un dosar disciplinar pentru suspiciune de fraudă a fost deschis, miercuri seară, de către comisia regională de disciplină. Cazul este acum în curs de investigare, iar rezultatul meciului nu a fost omologat”, a declarat pentru o sursă apropiată anchetei potrivit newsinfrance.com.

Arbitrul meciului, precum şi delegatul şi conducătorii cluburilor în cauză ar urma să fie audiaţi. Rezultatul meciului Arles – FC Septemes a atras atenţia Comisiei de disciplină pentru că, pe lângă diferenţa mare de scor, acesta i-a permis lui Arles să preia primul loc în campionatul R2, al şaptelea eşalon al fotbalului francez, de la echipa de rezerve a lui Martigues, care era lider la golaveraj până atunci. Doar primul loc permite promovarea în campionatul Regional 1.

Potrivit mai multor relatări, echipa Septemes era formată din jucători ai formaţiei de rezerve „sau chiar ai echipei a treia”, iar portarul era un jucător de câmp. În meciul de duminică a jucat şi antrenorul, dar şi un alt cadru tehnic, de peste 50 de ani.

„Logica ar fi fost să primim 30 sau 40 de goluri. Am vrut să încheiem onorabil sezonul, fără a să declarăm forfait şi să păstrăm astfel etica campionatului”, a declarat Salah Nasri, preşedintele FC Septemes, pentru cotidianul La Provence, precizând că jucătorii din prima formaţie nu au dorit să facă deplasarea la Arles.