Angel Tîlvăr, întâlnire de lucru cu ambasadori din ţările nordice: ”România este un suporter necondiţionat al libertăţii fiecărui stat”

Angel Tîlvăr, întâlnire de lucru cu ambasadori din ţările nordice: ”România este un suporter necondiţionat al libertăţii fiecărui stat”
Sursă foto: Facebook
Publicat: 25/03/2023, 14:25

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, a avut o întâlnire de lucru cu ambasadori din ţările nordice acreditaţi la Bucureşti. În cadrul întrevederii, ministrul a afirmat că, în actualul context de securitate, este nevoie de o atenţie sporită pentru regiunea Mării Negre.

”Ţările din flancul nordic şi Ţările Baltice ocupă un loc special în arhitectura de securitate euro-atlantică, iar România va rămâne profund angajată în dezvoltarea relaţiilor de cooperare cu ţările pe care dumneavoastră le reprezentaţi la Bucureşti”, a declarat Angel Tîlvăr.

Având în vedere actualul context de securitate şi perspectivele pentru perioada următoare, ministrul Tîlvăr a pledat pentru o atenţie sporită care trebuie să fie acordată regiunii Mării Negre. De asemenea, în cadrul discuţiilor referitoare la situaţia generată de războiul de agresiune declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei şi implicaţiile asupra securităţii euroatlantice, a fost subliniată importanţa continuării sprijinului internaţional pentru Ucraina.

Totodată, au fost discutate aspecte referitoare la pregătirea agendei Summitului NATO de la Vilnius, care va avea loc în luna iulie a acestui an, atât în domeniul posturii colective de descurajare şi apărare, în cel al operaţionalizării Conceptului Strategic al NATO, precum şi continuarea sprijinului pentru statele vulnerabile din regiunea Mării Negre.

”Țara noastră a fost una dintre primele care au ratificat protocoalele de aderare a Finlandei şi Suediei la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord”

Un alt subiect important aflat pe agenda discuţiilor a fost cel referitor la aderarea Finlandei şi Suediei la NATO. Ministrul apărării naţionale a evidenţat necesitatea de a fi continuate eforturile pentru finalizarea cât mai rapidă a acestor demersuri.

”România este un suporter necondiţionat al autodeterminării şi libertăţii fiecărui stat de a lua propriile decizii – principii fundamentale ale politicii porţilor deschise promovate de NATO. De aceea, ţara noastră a fost una dintre primele care au ratificat protocoalele de aderare a Finlandei şi Suediei la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord”, a mai spus ministrul apărării naţionale, potrivit news.ro.

”Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit vineri, 24 martie, cu ambasadorul Danemarcei, Uffe A. Balslev, ambasadoarea Estoniei, Ingrid Kressel, ambasadoarea Finlandei, Marjut Akola, ambasadoarea Norvegiei, Siri Barry, ambasadoarea Suediei, Therese Hyden şi însărcinatul cu afaceri al Lituaniei, Donatas Augulis. În cadrul întâlnirii, oficialul român a subliniat nivelul excelent al cooperării dintre România şi ţările reprezentate la întâlnire, în cadrul organizaţiilor internaţionale, salutând unitatea şi solidaritatea membrilor Uniunii Europene şi aliaţilor NATO, care contribuie la întărirea reciprocă a celor două organizaţii”, anunţă MApN.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”