Angela Merkel anunță un lockdown total pentru persoanele nevaccinate din Germania

Angela Merkel anunță un lockdown total pentru persoanele nevaccinate din Germania
Angela Merkel / Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 02/12/2021, 18:28

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel a anunțat că persoanele nevaccinate din Germania vor intra în lockdown la nivel național. Această măsură vine pe fondul creșterii alarmante a cazurilor noi de infectare și a numărului tot mai mare de decese asociate Covid-19, potrivit CNN.

Liderii politici susțin ideea vaccinări obligatorii, lucru care se va pune în practică în lunile următoare.

Persoanelor nevaccinate li se va interzice accesul în toate locațiile, cu excepția celor esențiale, cum ar fi supermarketurile și farmaciile, pentru a reduce răspândirea coronavirusului. Anunțul a fost făcut joi de cancelarul Angela Merkel și succesorul ei, Olaf Scholz, în urma discuțiilor de criză cu liderii regionali.

Cei doi au susținut, de asemenea, propunerile de vaccinare obligatorie, care, dacă vor fi votate în parlament, ar putea intra în vigoare cel mai devreme din luna februarie.

„Am înțeles că situația este foarte gravă și dorim să luăm măsuri suplimentare pe lângă cele deja luate. Pentru a face acest lucru, al patrulea val trebuie să fie rupt și acest lucru nu s-a întâmplat încă”, a spus Merkel.

Ea a adăugat că persoanele vaccinate își vor pierde statutul de vaccinare la nouă luni după ce au primit ultima injecție, aparent într-un efort de a încuraja administrarea de rapel.

Conform restricțiilor înăsprite, persoanele nevaccinate se pot întâlni doar cu două persoane dintr-o altă gospodărie. Barurile și cluburile de noapte trebuie să se închidă în zonele cu o rată de incidență de peste 350 de cazuri la 100.000 de persoane pe parcursul unei săptămâni. Iar țara ar urma să limiteze numărul de persoane la evenimente mari, precum meciurile de fotbal.

Anunțul vine în timp ce Germania se luptă cu o creștere a numărului de cazuri care a împins Europa înapoi în epicentrul pandemiei, sporind temerile legate de varianta Omicron, recent descoperită.

În ultima vreme, Germania s-a confruntat cu o creștere masivă a numărului de noi cazuri de infectare cu COVID-19. Țara a înregistrat mai multe recorduri consecutive.

În ultimele 24 de ore autoritățile germane au anunțat 25.654 noi infectări și 117 decese.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult