Avertizare meteo de ger, în toată țara. Temperatura va coborî și până la -18 grade Celsius, în unele zone

Avertizare meteo de ger, în toată țara. Temperatura va coborî și până la -18 grade Celsius, în unele zone
Sursă foto - caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 09/03/2022, 19:45
Actualizat: 09/03/2022, 21:45

România va fi afectată de un val de frig, până sâmbătă. În acest sens, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă de vânt şi ger puternic. În unele zone, temperatura va coborî și până la -18 grade Celsius.

„O masă de aer polar arctic va afecta şi zona ţării noastre. În aproape toată ţara vorbim de nopți şi dimineți foarte reci, , a spus directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3.

Până sâmbătă când este în vigoare avertizarea meteorologică ce vizează întreaga ţară vorbim de temperaturi care în zonele depresionare pot coborî până la -18 grade Celsius, iar în restul zonelor mai joase de relief inclusiv zona litoralului -4°C, -5°C la nivelul minimelor.

Nici maximele diurne nu vor fi pozitive în următoarele zile, astfel că la scara întregi ţări se vor situa, în general, între  -8 și -4 grade Celsius.

De asemenea, în zona litoralului și în Capitală vor fi valori de -6, iar vineri şi sâmbăta dimineață, posibil, în zona preorășenească se pot înregistra -10 sau -9 grade Celsius.

Este posibil să se amplifice şi senzația de rece pentru că şi intensificările de vânt cu maxime la rafală între 55-65km/h ne vor face să simțim regimul de temperaturi mult mai coborât.

„De duminică, se observă un alt regim de nuanțe în regimul de temperaturi care să ne ducă la valori pozitive de până la 8 grade Celsius, iar la mijlocul săptămânii viitoare la 15 grade Celsius. La București cel puțin în următoarele dimineți vorbim de vreme geroasă. Spre sfârşitul săptămânii -9, -10 grade Celsius”, a mai spus directorul ANM.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase