Avram Iancu înoată 24 de ore pentru ca 100 de copii cu autism să poată beneficia gratuit de programele de recuperare (Galerie FOTO&VIDEO)

Publicat: 27/06/2021, 13:33
Actualizat: 27/06/2021, 13:35

Hunedoreanul Avram Iancu înoată 24 de ore pentru ca 100 de copii cu autism să beneficieze gratuit de recuperare şi integrare prin sport şi aquaterapie.

Avram Iancu înoată în Râul Dâmboviţa, iar alegerea locului de pornire (Biblioteca Naţională) nu a fost făcută într-un mod întâmplător, potrivit unui comunicat al Asociaţiei CONIL, relatează Agerpres.

„Din faţa Bibliotecii Naţionale, duminică, 27 iunie, ora 10,00 şi până luni, 28 iunie, ora 10,00, bibliotecarul Avram Iancu, înotător de anduranţă, va înota în Râul Dâmboviţa, fără pauză, timp de 24 de ore, pentru ca 100 de copii diagnosticaţi cu autism să poată beneficia gratuit de programele de recuperare şi integrare prin sport şi aquaterapie dezvoltate de Asociaţia CONIL”, informează sursa citată.

„Sunt foarte impresionată de gestul atât de frumos al incredibilului Avram Iancu de a îşi dedica o zi din viaţă acestor copii, într-un efort extraordinar, acela de a înota timp de 24 de ore pentru a susţine cauza copiilor cu autism. Nu este întâmplătoare alegerea locului de pornire în această cursă extraordinară de anduranţă, Biblioteca Naţională. Avram Iancu este un pasionat bibliotecar, un tată de excepţie şi un om ce nu ezită să se implice social în a îi ajuta pe cei aflaţi în nevoie. Sunt nerăbdătoare să iau parte la acest eveniment extraordinar şi să îl încurajez alături de copiii Asociaţiei CONIL la momentul lansării în cursa de 24 de ore de înot în Râul Dâmboviţa”, a declarat Adela Hanafi, preşedinte al Asociaţiei CONIL

Cei care vor să îl susțină pe Avram Iancu pot dona AICI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase