Bărbatul bătut cu lopata într-un magazin din București, furase trei roți de cașcaval. Agenții de pază sunt cercetați pentru purtare abuzivă

Publicat: 09/02/2021, 11:41

Agenții de pază filmați în timp ce snopeau în bătaie un bărbat pe care îl prinseseră la furat  într-un magazin din București, sunt cercetați de polițiști pentru purtare abuzivă, după ce imaginile au ajuns în spațiul public. Conform anchetatorilor, este vorba despre trei bărbați care, după ce l-au lovit cu pumnii și cu picioarele, dar și cu o lopată, l-au lăsat să plece fără să anunțe autoritățile, cu toate că ar fi furat trei roți de cașcaval.

Polițiștii bucureșteni s-au sesizat din oficiu după ce, pe un site de socializare a apărut un film în care un bărbat era bătut, într-un magazin, de mai mulți angajați ai unei firme de pază. Acesta era căzut la pământ, cu jainele pline de praf, în timp ce unul dintre agenții de pază îl lovea, cu sete, cu o lopată pentru zăpadă. Ulterior, individul a fost ridicat de la pământ de un coleg al agresorului, care, însă, în loc să-l ajute, l-a lovit la rândul său.

Potrivit unor surse din poliție, incidentul a avut loc în luna ianuarie, într-un magazin Mega Image din sectorul 6. Individul bătut ar fi fost un hoț, prins de agenții de pază în timp ce încerca să iasă cu trei roți de cașcaval și să plece cu alt individ, care îl aștepta într-o mașină, cu motorul pornit.

În loc să sune la numărul de urgență 112, agenții de pază l-au bătut pe acesta cu cruzime, după care l-au lăsat să plece. Victima nu a depus plângere, dar polițiștii Secției 22 s-au sesizat din oficiu și au declanșat o anchetă.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că este vorba este vorba despre trei agresori, pe numele cărora a fost întocmit un dosar penal pentru purtare abuzivă.

Agenții de pază violenți au fost dați afară

Refetitor la acest incident, Bogdan Dumitrache, directorul executiv al firmei de pază, a anunțat că aceștia au fost concediați.

Am convocat personalul implicat la sediu pentru cercetare disciplinară și, implicit, desfacerea contractelor de muncă. Este un incident regretabil ce nu definește valorile companiei sau ale agenților noștri. Au fost amenintați de către suspect că sunt și alte persoane în apropiere care reprezintă un pericol și s-au comportat cu violență și practici ce nu caracterizează compania noastră. Sarcinile agenților noștri erau de a limita o astfel de escaladare și de reținere până la apariția poliției”, a declarat Bogdan Dumitrache, potrivit Realitatea Plus.

Hoții din magazine acționează în echipă

Surse din rândul anchetatorilor au explicat, pentru Gândul.RO, bărbatul prins la furat face parte dintr-o categorie de hoți specializați în furturile din magazine. Aceștia acționează, de obicei, câte doi și cutreieră, zilnic, magazinele din București, de unde fură produse alimentare sau cosmetice, scumpe și de mici dimensiuni, care sunt apoi sunt vândute la prețuri de chilipir.

Mulți dintre aceștia își pun bani deoparte, pe care îi păstrează pentru eventualitatea în care sunt prinși. În aceste situații, rerezentanții magazinelor acceptă să cadă la învoială cu hoții și să renunțe la plângere dacă acoperă prejudiciul. Iar paguba invocată este calculată în funcție de prejudiciul produs de mai multe furturi, astfel că sumele pe care hoții trebuie să le achite pentru a-și răscumpăra libertatea ajung, de obicei, la câteva zeci de mii de lei.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Mihai Albu, diagnosticat cu CANCER de prostată. A suferit deja o operație dificilă
Cea mai puternică furtună solară din ultimii 20 de ani loveşte Pământul. Cum ar putea afecta...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Vești bune despre Florin Piersic. Medicii de la Spitalul ”Foișor” au facut anunțul: ”Se alimentează...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Au intrat banii pe carduri. Informația a fost confirmată chiar astăzi, 10 mai
Florin Piersic, viață amoroasă tumultoasă. Câte femei a iubit marele actor
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Ce spune Alexandru Rafila despre bacteria nosocomială luată de Florin Piersic de la o branulă
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
O nouă cercetare arată care este secretul satisfacției în relații