Blue Air a primit o amendă de două milioane de euro de la ANPC

Blue Air a primit o amendă de două milioane de euro de la ANPC
Foto: VALI TACHE / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 14/07/2022, 17:06

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor  (ANPC) a anunțat, joi, că a amendat compania Blue Air cu două milioane de euro, în contextul crizei în care mii de zboruri s-au anulat în Europa.   

„În urma neregulilor constatate în ultimul an si jumătate, din care amintim circa 11.300 de zboruri anulate, pentru care consumatorii, din 20 de țări membre UE, au plătit peste 66 milioane de lei, în timp ce operatorul nu le-a respectat drepturile, ANPC a amendat Blue Air cu două milioane de euro. De asemenea, Autoritatea a alertat statele membre UE cu privire la neregulile înregistrate.

O altă alertă către țările din spațiul european a fost emisă cu privire la alți doi operatori aerieni: Wizz Air și Ryan Air”, au transmis, joi, reprezentanții ANPC.

Paul Anghel, director ANPC, despre controlul la companiile aeriene: „Vor fi amenzi la cifra de afaceri. Cel puțin la Blue Air sunt peste 900 de consumatori europeni afectați”

Paul Anghel, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), declara recent pentru Gândul că săptămâna aceasta se finalizează primul proces verbal în urma investigației la companiile aeriene care activează în țara noastră. Controalele au început în urma sutelor de sesizări privind anularea zborurilor.

„Săptămăna viitoare se finalizează unul dintre procesele verbale și probabil că în funcție de anumite date pe care încă le colectăm și le verificăm, undeva la sfârșitul săptămânii viitoare o să le finalizăm și pe celelalte două” , a declarat, pentru Gândul, Paul Anghel, director general al ANPC.

Potrivit lui Anghel, companiile verificate vor primi amenzi „la cifra de afaceri”, pe lângă alte sancțiuni.

 

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase