UPDATE. O mașină a intrat într-un grup de oameni în curtea Mănăstirii Cernica. O femeie a murit | EXCLUSIV

UPDATE. O mașină a intrat într-un grup de oameni în curtea Mănăstirii Cernica. O femeie a murit | EXCLUSIV
Publicat: 10/07/2022, 15:08
Actualizat: 10/07/2022, 18:35

Un incident grav s-a produs duminică după-amiază în localitatea Cernica din județul Ilfov.

O mașină a intrat într-un grup de oameni care se aflau în curtea Mănăstirii Cernica, potrivit surselor GÂNDUL.

O persoană a murit în urma acestui grav accident, iar mai multe sunt rănite.

Șoferul autoturismului le-a declarat forțelor de ordine care au sosit la fața locului că i s-a blocat volanul, motiv pentru care nu a mai putut face nimic pentru a evita accidentul.

Persoana decedată este, din primele informații, o femeie în vârstă de 63 de ani.

„O singură persoană a fost lovită, care a și decedat. Șoferului i s-a blocat volanul, așa a declarat la fața locului. Noi am trimis mai multe mașini la fața locului, au fost mai multe apeluri”, a declarat pentru GÂNDUL Bogdan Oprița, coordonator SMURD București.

Potrivit informațiilor GÂNDUL, șoferul care a provocat accidentul își luase permisul de conducere în iunie, acum doar câteva săptămâni. Victima este o femeie de 63 de ani. În ciuda eforturilor medicilor de pe Ambulanță, nu a mai putut fi readusă la viață.

Bărbatul care a provocat accidentul din Cernica nu consumase alcool

Potrivit Inspectoratului de Poliției al Județului Ilfov, bărbatul aflat la volan a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ.

De asemenea, potrivit aceleiași surse, două persoane, în afară de femeia declarată decedată, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Astăzi, 10 iulie a.c., în jurul orei 14:38, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că, pe aleea din curtea Mănăstirii Cernica, un autoturism a lovit mai multe persoane.

La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii orașului Pantelimon, pentru efectuarea de cercetări și investigații.

Din impact a rezultat rănirea a 3 persoane din care pentru una s-a declarat decesul, iar pentru alte 2 persoane se acordă îngrijiri de specialitate de către echipajele medicale sosite la fața locului.

În cauză, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

La acest moment, polițiștii rutieri efectuează verificări și cu privire la stabilirea certa a naturii locului în care s-a produs evenimentul rutier, respectiv dacă acesta este pe drum public, așa cum este definit de prevederile OUG 195/2002 și a Regulamentului de aplicare a acestei ordonanțe, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se dispună măsurile legale care se impun”, a transmis IPJ Ilfov.

Ulterior, instituția a revenit cu precizări și a informat că șoferul este un bărbat de 42 de ani, care a acroșat două femei, cea care a încetat din viață și o altă femeie, în vârstă de 33 de ani, care a fost dusă la un spital din București pentru îngrijiri medicale.

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatele alcooltest și drug test, rezultatul fiind negative atât pentru consumul de alcool, cât si pentru consumul de substanțe psihoactive, la volan. Totodată bărbatul în cauză a fost transportat la spital, pentru recoltarea de mostre biologice. De asemenea, din verificări a rezultat faptul că, aleea respectivă, din curtea Mănăstirii Cernica, este un drum închis circulației publice, prevăzut cu o poartă de acces și barieră, intrarea fiind condiționată de achitarea unei taxe.

Cazul a fost preluat de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, care au deschis un dosar de urmărire penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și, respectiv vătămare corporală din culpă”, informează IPJ Ilfov.