Cartea de identitate a unui PUȘCĂRIAȘ chinez, descoperită în căptușeala unui palton / Cum se apără brandul britanic care a vândut haina

Cartea de identitate a unui PUȘCĂRIAȘ chinez, descoperită în căptușeala unui palton / Cum se apără brandul britanic care a vândut haina
Publicat: 04/12/2023, 15:53

Cartea de identitate a unui prizonier chinez a fost descoperită în căptușeala unui palton vândut de marca britanică Regatta. Cazul a stârnit îngrijorarea că îmbrăcămintea a fost realizată cu ajutorul forței de muncă din închisoare.

Paltonul impermeabil pentru femei a fost cumpărat online de o femeie din Derbyshire, de Black Friday. Când a sosit pe 22 noiembrie, a simțit un obiect dreptunghiular dur în mâneca dreaptă, care o împiedica să își miște cotul.

După ce a tăiat haina pentru a scoate obiectul, ea a descoperit ceea ce părea a fi o carte de identificare a unei închisori din China, cu o fotografie a unui bărbat care părea că poartă uniformă de prizonier, conform The Guardian.

„Nu te aștepți de la Regatta. Este un brand din Marea Britanie care se află alături de Next și M&S. Te face să te simți cu adevărat neliniștit și inconfortabil”, a spus femeia, care a dorit să își păstreze aninimatul.

Cardul a fost găsit în interiorul unui suport din plastic imprimat cu următoarele cuvinte: „Produs de biroul penitenciarului Ministerului Justiției”.

Femeia a sesizat Serviciul Clienți al companiei Regatta, trimițând o fotografie a cărții de identitate prin intermediul serviciului de chat de pe site. Agentul a răspuns: „Wow, asta este o premieră”.

„Nu te-ai aștepta ca deținuții să facă hainele”

Când a întrebat dacă este un act de identitate al închisorii, reprezentantul companiei a spus: „Nu, este un act de identitate chinezesc, de la fabrica noastră din China. Dar ai dreptate, arată ca o carte de identitate din închisoare”. Agentul i-a spus apoi femeii să arunce cardul respectiv.

În ciuda faptului că se simțea neliniștită, femeia a aruncat cardul și „nu s-a mai gândit la el”. Dar compania i-a trimis un e-mail mai târziu în acea seară, cerându-i să returneze actul de identitate și haina.

Compania a încurajat-o să returneze cartea de identitate, spunând că aceasta îi va înlocui haina originală – care acum are o gaură în mânecă – și îi va trimite o nouă haină suplimentară „ca un gest de bunăvoință”, a spus ea. Femeia a refuzat oferta, dar a scos cardul din coș și l-a păstrat.

Regatta neagă că i-ar fi oferit un nou palton femeii în schimbul actului de identitate.

„Nu mă simt foarte confortabil… știu că este legal în China și că avem standarde diferite și alte lucruri din astea în Regatul Unit, dar tot nu te-ai aștepta ca deținuții să facă hainele”, a spus femeia pentru The Guardian.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Tichete cadou de 8 martie 2024. Se dau 300 de lei de Ziua Femeii!
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal...
O tânără și-a anunțat moartea pe LinkedIn
Boala care o chinuia pe Mioara Roman. Doctorii au diagnosticat-o greșit
Oraşul din România cu şomaj zero. Se caută "urgent" cel puţin 1.000 de muncitori
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
Noua Dacia Duster 2024 „INVADEAZĂ” România! Mai multe exemplare, văzute în trafic cu numere de...
Filmul tragediei din Centrul Vechi! De ce a fost bătută fără mila tânăra de 25...
De ce ar fi murit, de fapt, Mile Povan! Regretatul artist a ajuns la Urgențe...
Cum a transformat un guvernator un oraş "interzis" într-un paradis turistic în doar 26 de...
Continuă calvarul pentru fosta asistentă a lui Capatos! Au intrat peste ea în casă 😲
Astronomii din România au surprins UN OBIECT straniu printre stele
Elena Udrea e în lacrimi! Decizia venită chiar acum
Catinca Roman își apără fiica. Calina, criticată după ce a lipsit de la înmormântarea bunicii
Care este cauza morții lui Mile Povan, de fapt. Ce spune rezultatul autopsiei
BANCUL ZILEI. Bulă: Bubulino, hai să facem dragoste că mai am de trăit doar 24...
Cuvintele relaxante auzite în timpul somnului ne calmează inima