VIDEO EXCLUSIV | Când ar putea intra în reparații podurile Ciurel, Fundeni și Timpuri Noi. Director Administrația Străzilor: „Anul acesta le-am prins pe buget. Vom lansa licitația”

Publicat: 13/03/2023, 20:00

Marian Bârgău, director general al Administrației Străzilor, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că Podurile Ciurel (podul vechi), Fundeni și Timpuri Noi ar putea intra în reparații până la sfârșitul acestui an, după ce se vor face licitațiile pentru lucrări.

Podurile care traversează râul Dâmbovița au fost expertizate în anul 2017 și a reieșit faptul că aceste construcții au un grad de siguranță nesatisfăcător.

„Podul Ciurel vechi, și la ultima expertiză din 2017 avea o stare nesatisfăcătoare, cu risc seismic grad 4 (gradul 4 fiind cel mai grav – n.r.) și vom lansa licitația anul acesta pentru acest pod, cum avem și Podul Fundeni, care este undeva în aceeași situație, și Timpuri Noi (…) Noi anul acesta le-am prins pe buget, după expertizare vom actualiza cu siguranță termenii tehnico-economici, vom merge cu ei în Consiliul General, după ce vor fi votați, vom lansa licitația pentru aceste poduri și pasaje, care vor avea o stare nesatisfăcătoare”, a declarat Marian Bârgău în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Șeful Administrației Străzilor a mai precizat că speră ca până la sfârșitul acestui an să înceapă lucrările la Podurile Ciurel, Timpuri Noi și Fundeni.

„Este destul de greu cu licitațiile”

„Vedem acum, din cele 28 de poduri, câte vor mai avea această stare nesatisfăcătoare, ca să le putem cuprinde cumva în acest pachet. Este destul de greu cu licitațiile, și este destul de dificil să dăm un termen, dar acum având experiența cu Podul Grant, a fost un termen scurt, tot ce este posibil ca până la sfârșitul anului să avem semnate contractele, și poate să începem și lucrările”, a mai precizat Marian Bârgău în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase