Cât a plătit un tânăr pentru o ciorbă, în restaurantul lui Mircea Dinescu din Centrul Vechi al Bucureștiului? Iată ce prețuri practică poetul, dar și ce opinie a avut vloggerul, după ce a savurat preparatele comandate.
Matei Teodoru este un tânăr care, printre altele, prezintă urmăritorilor săi o serie în care mănâncă diverse preparate în restaurantele vedetelor. Într-un videoclip încărcat recent pe platforma YouTube, vloggerul le-a arătat prietenilor virtuali ce a comandat în restaurantul lui Mircea Dinescu și cât a fost nota de plată.
Mircea Dinescu deține un restaurant pe strada Șepcari din Centrul Vechi al Bucureștiului. Clienții care trec pragul acestui restaurant au ocazia să se înfrupte din mâncăruri speciale, iar meniul conține opțiuni diversificate, de la antreuri și deserturi, până la preparate din pește, ciorbe, dar și alte preparate tradiționale.
„Primul restaurant din seria noastră favorită este restaurantul Lacrimi și Sfinți din Centrul Vechi. Aici sunt mare parte din restaurantele vedetelor, precum a fost și cel al lui Garcea, iar acesta este restaurantul lui Mircea Dinescu. Cei care sunt de vârstă mai înaintată, în caz că se uită la vlogurile mele, știu despre cine este vorba. În caz că nu știți despre cine este vorba, este un poet și un jurnalist român, care a apărut peste tot în presă, în ultimii zeci de ani. Ce ne interesează pe noi este restaurantul lui, care are ceva vechime și este cunoscut pentru turiști și pentru specificul românesc pe care-l servește aici. Noi suntem aici să testăm și să ne dăm cu părerea!”, a spus Matei Teodoru, în videoclipul de pe YouTube.
Vloggerul și-a comandat și o ciorbă, în restaurantul lui Mircea Dinescu
Vloggerul a mers însoțit, la restaurant, iar comanda a inclus următoarele preparate: salata de boeuf, chiftele, cartofi cu rozmarin, rață, chifle de casă, ciorbă de pui a la grec. Au comandat și o băutură de portocale.
„E tare amuzant meniul de aici, pentru că fiecare preparat are o denumire amuzantă. (…) Am luat pentru antreuri o salată de boeuf și o ciorbă de pui a la grec”, a continuat tânărul.
O porție de cartofi cu rozmarin a costat 19 lei, iar o chiflă de casă a avut prețul de 8 lei. Pentru o porție de ciorbă de pui a la grec, vloggerul a plătit 34 de lei. Porția de salată de boeuf a fost 31 de lei. Pentru cele 7 produse comandate în restaurantul lui Mircea Dinescu, nota de plată a fost de 212 lei.
În timp ce preparatele erau savurate, acestea au primit și note din partea vloggerului.
„Avem un total de 212 lei pentru 2 persone, ceea ce include, totuși, un antreu, o ciorbiță, 2 feluri principale și băutura. Mi se pare destul de ok pentru Centrul Vechi. Nu e nici puțin, cu tot cu tips avem 233 de lei. Te poți încadra în bugetul acesta la multe restaurante bune din București. Pentru, totuși, persoanele care frecventează Centrul Vechi, cred că o să fie decent, să spunem așa. Mai ales dacă vine un străin și transformă prețurile în euro, 45 de euro pentru o masă de 2 persoane o să zică că e destul de ok”, a continut Matei Teodoru.
Nota de plată a fost de 212 lei
Sursă foto: YouTube Matei Teodoru