Cât costă un pahar cu vin fiert, un ceai sau o porție de fasole cu ciolan la Târgul de Crăciun din Piața Constituției – FOTO

Publicat: 16/12/2022, 12:00

Târgul de Crăciun din Piața Constituției nu duce lipsă de vizitatori, mai ales că accesul este gratuit. Mirosul de vin fiert, pastramă, sarmale și fasole cu afumătură se simte încă de la intrare.

Atrași de aromele specifice sărbătorilor de iarnă, oamenii care vin la târg se opresc mai întâi la tarabele cu bunătăți, cu gândul la preparatele care le-ar putea încânta simțurile. Însă, atunci când citesc prețurile pe tăblițele expuse, nu puțini sunt cei care aleg doar să se uite și pleacă mai departe să viziteze târgul.

Sunt însă și locuri unde oamenii stau la coadă și așteaptă să comande o porție de mâncare tradițională preparată la ceaune și grătare care sfârâie de la prima oră de deschidere până seara, chiar dacă pentru asta trebuie scoată sute de lei din buzunar.

Cât te costă să încerci bunătățile de la Târgul de Crăciun

Zeci de căsuțe au fost amenajate în Piața Constituției pentru toți cei care doresc să mănânce preparate tradiționale sau să își achiziționeze câte un suvenir.

Prețurile nu sunt însă mici. Pentru un pahar de vin fiert, de 330 ml, trebuie să scoți din buzunar între 7 și 10 lei.

Nici dacă vrei să te încălzești cu un ceai nu ieși mai ieftin, pentru că un pahar costă între 5 și 8 lei.

O sticlă de apă sau o băutură răcoritoare ajunge la prețuri duble față de cele din magazine. Pentru o sticlă de 500 ml trebuie să plătești între 6 și 8 lei.

Vizitatorii Târgului de Crăciun care vor să mănânce gogoși umplute cu gem, cu brânză dulce sau sărată, clătite sau plăcinte trebuie să plătească între 9 și 25 de lei.

Cei care vor să guste din tradiționala turtă dulce vor plăti pentru acest deliciu 15 lei.

Cunoscutele acadele în formă de bastonașe sau cu motive de Crăciun care atrag imediat privirea celor care se plimbă prin Târgul de Crăciun costă și ele între 10 și 15 lei.

Cei care vor să stea mai mult timp în Târgul de Crăciun și aleg să mănânce aici preparate tradiționale trebuie să fie pregătiți să scoată și mai mulți bani din buzunar.

O porție de sărmăluțe cu mămăligă și ardei iute costă 50 de lei, iar pentru cei care poftesc la pomana porcului, 100 de grame costă 14 lei. Tot 14 lei trebuie să dea și cei care vor cârnați de casă, iar dacă aleg pastramă de berbecuț, îi costă 16 lei porția.

Nici pentru fasolea cu ciolan afumat, vizitatorii Târgului de Crăciun nu vor scoate mai puțini bani din buzunare, pentru că o porție costă 30 de lei.

Cei care preferă fast food-ul găsesc la Târgul din Piața Constituției o varietate de burgeri. Prețul unui hamburger este cuprins între 30-35 de lei, dar garnitura trebuie comandată separat. O porție de cartofi prăjiți costă 13 lei, iar dacă au și diverse topping-uri, ajung la 17 – 20 de lei. Cei care vor o porție de sticks-urile de mozzarella trebuie să dea 25 de lei.

Preparatele tradiționale de Crăciun pot fi luate și la pachet. Un kilogram de lebăr țărănesc, de slănină afumată sau de caltaboș țărănesc tradițional costă 55 de lei, în timp ce șoriciul ajunge la 65 de lei sau 6,50 lei pentru 100 de grame.

Cei care își doresc un preparat tradițional dulce găsesc la Târgul de Crăciun cozonac la 6,9 lei 100 de grame, ciocolată de casă la 10 lei bucata, în timp ce salamul de biscuiți se vinde cu 8 lei/100 grame.

Printre locurile de distracție de la târgul din fața Palatului Parlamentului sunt patinoarul, caruselul și roata panoramică. Cei interesați trebuie să se ducă la casa de bilete și să cumpere tichete în valoare de 10 lei, pentru a se putea bucura de puțin timp petrecut pe gheață sau de orașului văzut de sus. O cursă cu caruselul costă 10 lei, pentru o oră la patinoar trebuie să plătești 20 de lei, în timp ce închirierea de patine costă alți 20 de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului