Cățelul ars de viu la Buzău, salvat cu mascații de reprezentanții unei fundații pentru protecția animalelor (VIDEO)

Publicat: 22/11/2020, 14:47
Actualizat: 06/04/2021, 15:21

Reprezentanții unei fundații pentru apărarea drepturilor animalelor au reușit să salveze un cățeluș incendiat, din distracție, într-o localitate din județul Buzău. Incidentul a devenit public după ce persoanele care au dat foc animalului au postat apoi imaginile pe un site de socializare. Poliția s-a autosesizat imediat, iar bietul animal a fost găsit în viață și se află acum în afara oricărui pericol.

Polițiștii ilfoveni s-au autosesizat, sâmbătă seară, în jurul orelor 22.00, după ce o tânără a postat, pe Facebook, un clip șocant în care persoane necunoscute dădeau foc unui cățeluș.

Aceștia au turnat, pe spatele animalului, o substanță inflamabilă, după care i-au aprins blana. Ulterior, ca să se laude, au postat imaginile pe un cont de Facebook, iar acestea au fost preluate și distribuite de mai mulți iubitori de animale.

Pentru că exista mențiunea că filmarea ar fi fost făcută în localitatea Fundeni, polițiștii ilfoveni s-au autosesizat și au declanșat imadiat o anchetă. Ulterior însă, anchetatorii au stabilit că, în realitate, nu este vorba despre o localitate din județul Ilfov, așa cum au presupus inițial, ci despre o comună din județul Buzău, care poartă, însă, același nume.

De fapt, spun anchetatorii, în urma cercetărilor s-a constatat că „a fost identificată persoana care a filmat și postat incidentul pe o rețea de socializare, respectiv un minor în vârstă de 13 ani, domiciliat în județul Buzău. Polițiștii orașului Pantelimon au relaționat cu polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, iar în urma verificărilor efectuate, a rezultat că faptele investigate au fost comise pe raza județului Buzău”, au anunțat oficiali ai IPJ Ilfov.

În acest context, reprezentanții fundației pentru protecția animalelor Kola Kariola au demarat o acțiune de salvare încă de sâmbătă seara, însă, pentru că era o oră târzie, aceștia s-au temut să se aventureze pe ulițele comunei Vadu Sorești.

Câinele ars, salvat după intervenția ministrul de interne

Președintele Kola Kariola, Marius Chirca, a explicat, pentru Gândul.ro, cum a decurs acțiunea de salvare a câinelui.

„Pentru că sâmbătă era deja întuneric și am considerat că este priculos, în condițiile în care localnicii ne-au spus că stăpânii animalului sunt oameni foarte violenți, l-am sunat, duminică dimineață, în jurul orei 8.00, pe ministrul de intrene, Marcel Vela. În 15 minute, ministrul m-a pus în legătură cu un ofițer din cadrul IPJ Buău și am ajuns la adresa la care aflasem că se află cățelul însoțiți inclusiv de trupele speciale”, a declarat Chirca.

Președintele Kola Kariola a mai spus că, după ce au aflat că autoritățile s-au sesizat, stăpânii au încerat să acopere urmele și au tuns blana arsă a animalului. Acesta susține că patrupedul este în stare bună, în condițiile în care a fost incendiat cu acetonă, care se evaporă mai repede decât benzina, iar flacăra s-a stins înainte să provoace câinelui răni grave.

„Polițiștii din cadrul Secției de poliție Rurală Mărăcineni s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor. Totodată, a fost informat medicul veterinar de pe raza localității, cu privire la starea de sănătate și a celorlalte animale din acea gospodărie” a anunțat Inspectoratul Județăean de Poliție Buzău.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase