Câți copii are Vladimir Putin, de fapt. Cum arată și cine sunt odraslele președintelui Rusiei

Câți copii are Vladimir Putin, de fapt. Cum arată și cine sunt odraslele președintelui Rusiei
Publicat: 16/03/2022, 12:50

Vladimir Putin nu a recunoscut niciodată, deschis, câți copii are, preferând să spună că are două fiice.

Un grup de protestatari pro-ucraineni au fost reținuți de poliția franceză, după ce au spart vila din Biarritz, care îi aparține fiicei celei mici a lui Vladimir Putin, scrie theweek.co.uk.

Grupul, condus de fostul antreprenor francez Pierre Haffner, care a locuit în Rusia timp de 20 de ani, a declarat că proprietatea de milioane de dolari, de lângă plajă, poate găzdui refugiați ucraineni.

Casa este folosită de Katerina Tikhonova, în vârstă de 35 de ani, fiica cea mică a președintelui rus și a fost cumpărată de fostul ei soț, Kirill Shamalov, în 2012, cu 4,5 milioane de euro.

Protestatarii au distriuit un video pe rețelele de socializare, în care putem admira luxul din casa fetei lui Putin: „băi de marmură, opt dormitoare, cameră cu pian și chitară, bar de lux, bibliotecă, sufragerie uriașă și o terasă cu vedere spre mare”.

În timp ce toată lumea este cu ochii pe Putin și războiul pe care l-a declanșat împotriva Ucrainei, acesta a fost mereu discret cu privire la viața sa privată și a făcut „un efort susținut pentru a-și proteja copiii de atenția publică, atrăgând de la sine întrebări despre câți copii, are, de fapt.

Putin nu a recunoscut niciodată că are copii, dar se cunoaște că are cel puțin două fiice cu fosta sa soție, Lyudmila Ocheretny, fostă însoțitoare de zbor la compania aeriană Aeroflot.

Cei doi au fost căsătoriți timp de 30 de ani, în timp ce Putin urca în ierarhia KGB și a succesorului FSB și înainte să-i ia locul lui Boris Elțîn, la președinție, în 1999.

Putin s-a despărțit de Lyudmila cu câteva săptămâni înainte de aniversarea de 30 de ani, în iunie 2013, după ce programul infernal al acestuia, de „16-17 ore de muncă pe zi”, și-a pus amprenta asupra familiei.

Cine sunt copiii lui Putin?

Maria Faassen

Maria, fiica cea mare a lui Putin, s-a născut în 28 aprilie 1985. Are 36 de ani și este endocrinolog, fiind unul dintre cei mai cunoscuți experți ruși în boli precum nanismul.

A studiat biologia la Universitatea St. Petersburg, înainte să studieze medicina la Universitatea de Stat din Moscova. A fost candidat pentru PhD la Centrul de Cercetare Endocrinologică Moscova, care gestionează un proiect de caritate, Alfa-Endo, care ajută copiii cu afecțiuni endocrine.

Se pare că este căsătorită cu antreprenorul danez Jorrit Faassen, cu care are un copil, „astfel, Putin fiind și bunic”.

În timpul unui interviu din 2017, Putin i-a mărturisit regizorului Oliver Stone că este bunic, dar se joacă foarte rar cu nepotul lui, „din nefericire”.

Katerina Tikhonova

S-a născut în 1986. Yekaterina Vladimirovna Putina nu folosește numele tatălui ei, ci pe al mamei, Yekaterina Tikhonovna Shkrebneva.

A obținut un doctorat la Universitatea de Stat din Moscova, după „finalizarea unui studiu despre cum se pot orienta cosmonauții și piloții în condiții dificile”.

Aceasta este celebră însă și pentru succesul ei ca dansatoare de rocknroll, în ciuda faptului că este directorul Institutului pentru Cercetare Matematică a Sistemelor Complexe de la Universitatea de Stat din Moscova.

Katerina a fost măritată cu miliardarul Kirill Shamalov, care deține parțial SIBUR Holding, o companie petrochimică rusească – și este fiul co-proprietarului uneia din cele mai mari bănci din Rusia”.

Cei doi au divorțat în 2018, „când s-a descoperit că dețin active de 2 miliarde de dolari”.

Alți presupuși copii ai lui Putin

Se zvonește că Putin ar avea nu mai puțin de cinci copii cu fosta gimnastă olimpică (devenită apoi politician pro-Kremlin) Alina Kabaeva. În septembrie 2013, rivalul politic al lui Putin, Alexei Navalnîi, a susținut că Putin și Kabaeva sunt căsătoriți, dar purtătorul de cuvânt al lui Putin a demontat afirmațiile: „un experiment pe internet, menit să arunce plictiseala…”.

Aceasta l-ar fi născut pe fiul lui Putin, Dmitri , în 2008 și pe fiica președintelui, în 2012. De asemenea, Putin ar mai avea cu Alina un alt copil, născut în 2015 și doi gemeni, născuți în 2019.

De asemenea, președintele rus ar avea un alt copil, cu „menajera devenită milionară” Svetlana Krivonogikh.

Luiza Rozova nu a fost recunoscută niciodată ca fiind copilul lui Putin și mama ei nu a comentat asupra identității tatălui.

Tânăra avea 84.000 de followeri pe Instagram, înainte să înceteze să mai posteze conținut, cu cinci luni în urmă, pe măsura înaintării trupelor rusești în Ucraina. Au apărut suspiciuni cum că Luiza ar fi fost „oprită” să mai posteze pe Instagram chiar de către presupusul ei tată, Vladimir Putin. Contul femeii a fost șters sau rămâne ascuns.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult