Câți lei costă o pizza la „Da Michele” din Napoli – prima pizzerie din lume, deschisă în anul 1870

Câți lei costă o pizza la Da Michele din Napoli - prima pizzerie din lume, deschisă în anul 1870
Publicat: 19/09/2022, 16:21

Dacă planificați o vacanță în Italia și nu știți de unde să începeți, unul dintre orașele obligatorii de vizitat este Napoli, iar dacă vă mai place și pizza acesta este destinația ideală pentru voi. Aici este locul unde “s-a născut” mâncarea voastră preferată.

O locație pe care nu trebuie să o ratați în Napoli este pizzeria “Da Michele”, primul astfel de local din lume. Aici veți găsi cele mai cunoscute rețete de pizza, cele mai cunoscute fiind Marimara și Margherita, iar prețurile sunt destul de accesibile. O pizza în acest local de poveste costă între 8 și 13 euro.

Mai mult, la “Da Michele” a mâncat pizza și Julia Roberts, în filmul „Eat, pray, love”.

Da Michelle – locul în care se face cea mai bună pizza din lume

„Da Michele” nu este doar prima pizzerie, ci și locul despre care se spune că face cea mai bună pizza. A fost deschisă în 1870 și, de atunci, continuă să facă zilnic pizza pentru turiști și pentru localnici.

În 1870, familia Condurro a început să scrie povestea unei tradiții îndelungate în gătitul pizzei, chiar în centrul orașului Napoli. Michele Condurro, fiul lui Salvatore, a îmbunătățit rețeta familiei și a deschis prima sa pizzerie în anul 1906. În 1930, pizzeria s-a mutat pe strada Cesare Sersale.

Până astăzi, 5 generații de pizzeri au ținut pizzeria în viață, respectând cu strictețe instrucțiunile bunicului lui Michele: niciun ingredient de tip “junk food” nu are ce căută în preparatele lor.

Practic, secretul constă în folosirea ingredientelor naturale și în metoda tradițională de dospire a aluatului folosit.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase